Let op: het volgende artikel zal je helpen: Cyberaanvallen zijn sinds vorig jaar verdubbeld
Veel federale agentschappen zetten zich in voor de bestrijding van diverse en georganiseerde misdaden, zoals immigratie, corruptiebestrijding, cybercriminaliteit, mensenhandel en het witwassen van geld. Telkens wanneer er in Pakistan meer faciliteiten worden geboden, neemt de misdaad ook toe. Internet, online apps, games en zoekmachines hebben ons allemaal geprofiteerd, maar tegelijkertijd neemt de cybercriminaliteit ook met de dag toe. Het laatste onderzoek van een fraudebestrijdings- en cyberbeveiligingsbedrijf Seon ontdekte dat cyberaanvallen toenemen en sinds vorig jaar bijna zijn verdubbeld.
Volgens de analyse groeit het aantal mensen dat internet gebruikt wereldwijd langzamer dan cybercriminaliteit. De criminaliteit neemt zeer snel toe en ook toezichthouders en opsporingsdiensten maken zich zorgen en denken na over hoe ze deze kunnen bestrijden. Terwijl de bedrijven hun rol spelen, moeten de gebruikers van internet en onlinediensten hun instellingen controleren om zichzelf en hun informatie te verbergen voor deze fraudeurs die later de misdaad oppakken en uitvoeren.
Uit het onderzoek blijkt dat er in 2019 bijna 928 cyberaanvallen plaatsvonden, wat nu is toegenomen tot 1613 in 2021. Van deze cyberaanvallen zijn phishing, ransomware en malware de gevaarlijkste en meest voorkomende. Malware en ransomware zijn vergelijkbaar, met enkele verschillen.
Ransomware is de software die het apparaat aanvalt en de gegevens van de gebruiker verkrijgt en hem ook dreigt te betalen, anders delen ze de persoonlijke informatie. Aan de andere kant, malware onderneemt directe actie en krijgt illegale toegang tot de persoonlijke gegevens en informatie van de gebruiker. Het bereikt ook de opslag- en verwerkingseenheid van de computer en beïnvloedt de efficiëntie. Phish is een andere frauduleuze zwendel waarbij het telefoonsysteem wordt gehackt. Phishing werkt vaak in de vorm van een e-mail of social media-bericht van een onbekende persoon die zich voordoet als iemand om persoonlijke informatie te verzamelen. Dit is tegenwoordig heel gebruikelijk en regeringen en autoriteiten werken er hard aan om het bewustzijn over deze misdaden te vergroten.
Er heeft opnieuw een cyberaanval plaatsgevonden onbeveiligde cloudomgevingen, wat nu minder vaak voorkomt en het percentage daalt met meer dan 50% en vertegenwoordigt minder dan 1% van de door Seon gedetecteerde gevallen. Credential stuffing (gestolen logins), ongepatchte softwarebugs en zero-day-aanvallen zijn kleine oplichtingspraktijken die elke dag minder vaak voorkomen en daarom niet zo dodelijk zijn.
Gebruikers moeten hun apparaten en besturingssystemen up-to-date houden om zichzelf tegen fraude te beschermen. De inlogbeveiliging kan worden verbeterd door sterkere wachtwoorden te kiezen en tweefactorauthenticatie in te schakelen. Er komen binnenkort zelfs wachtwoordvrije logins, wat gebruikers veel zal helpen.