Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Dankzij een Twitter-bug konden hackers gegevens van 5,4 miljoen gebruikers verkrijgen

Opmerking: het volgende artikel kan u helpen: Een Twitter-bug zorgde ervoor dat hackers gegevens van 5,4 miljoen gebruikers konden verkrijgen

Onlangs heeft een kwetsbaarheid in de databases van Twitter ertoe geleid dat hackers toegang hebben gekregen tot de persoonlijke informatie van 5,4 miljoen gebruikers. Naar verluidt worden duizenden Twitter-accounts te koop aangeboden op het dark web voor een prijs van $30.000.

Deze Twitter-bug maakt uw persoonlijke gegevens voor iedereen toegankelijk

De kwetsbaarheid van Twitter werd in januari 2022 ontdekt. Eerder dit jaar werd gemeld dat een Twitter-bug persoonlijke informatie, waaronder telefoonnummers en e-mailadressen, voor miljoenen gebruikers voor iedereen toegankelijk maakte. Als gevolg van deze Twitter-bug worden accountgegevens van meer dan vijf miljoen Twitter-gebruikers op het dark web verkocht voor $30.000. De dreiging, genaamd ‘Devil’, verkoopt gegevens over 5,4 miljoen gebruikers die lijken te zijn verkregen door misbruik te maken van de kwetsbaarheid.

Twitter heeft blijkbaar het gat gedicht en zelfs de persoon “Zjirinovski” gecompenseerd die het gevonden had $ 5.040. Hij schreef in een bericht:

“Door de kwetsbaarheid kan elke partij zonder authenticatie een Twitter-ID (dicht bij de gebruikersnaam van een account) van een gebruiker verkrijgen door een telefoonnummer/e-mailadres in te voeren, ondanks dat de privacy-instellingen van de gebruiker deze actie verbieden. De fout bestaat vanwege het autorisatieproces dat wordt gebruikt in de Android-client van Twitter, met name bij het verifiëren van de duplicatie van een Twitter-account.”

De kwaadwillende aanvaller deelde ook een voorbeeld van gegevens uit de database op Breached Forums, die door de publicatie onafhankelijk werd geverifieerd. Volgens recente rapporten is “Devil” nog steeds live op het platform. Bovendien wordt beweerd dat de dataset ‘beroemdheden, bedrijven, willekeurige mensen, OG’s, enz.’ bevat.

Aan de andere kant brengt Twitter ook nieuwe functies en veranderingen voor zijn gebruikers. We hebben vernomen dat het bedrijf binnenkort statustags zal introduceren, inclusief emoji’s en nieuwe tags voor de tweets. Wilt u er meer over weten, klik dan hier.