Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

De 5 belangrijkste manieren om Windows 10 Sandbox te gebruiken

Windows Sandbox is een fenomenale toevoeging aan Windows 10 die ik graag keer op keer gebruik. Het is vrij eenvoudig in te stellen en laadt vrij snel. Beter nog, het is ook veilig: wat ik ook doe op internet, Windows Sandbox blijft binnen. Maar dit heeft een duidelijk nadeel: wat ik daarin doe is ook tijdelijk.

Wanneer ik de Windows Sandbox-modus afsluit, worden mijn instellingen, de programma’s die ik heb geïnstalleerd of de bestanden die ik heb gedownload niet opgeslagen. Dat betekent dat ik elke keer opnieuw moet beginnen. Niet de ideale virtuele machine om zomaar op te pakken en te hervatten.

Maar dit ogenschijnlijk negatieve aspect is waar de magie van Windows Sandbox ligt. Als u zich afvraagt ​​welke Windows Sandbox u het beste kunt gebruiken. Laten we dan eens kijken naar vijf gevallen waarin ik ze maximaal gebruik.

1. Scannen op malware

Ik kan me nog een paar keer herinneren dat ik opgewonden een programma oppakte om er vervolgens achter te komen dat het besmet was met malware of adware. Gelukkig schakelt de Windows-sandboxmodus de controle van antivirusapplicaties uit wanneer je een programma wilt gebruiken.

Nu hoef ik alleen nog maar het programma-installatieprogramma te kopiëren en in Windows Sandbox te plakken, waarna ik het eenvoudig kan installeren om te controleren of het werkt zoals geadverteerd. Als alles er schoon uitziet, kan ik het programma eenvoudig op het hostbesturingssysteem installeren.

Belangrijkste toepassingen van Windows Sandbox 1

En in het geval dat een bestand geïnfecteerd is, kan ik Windows Sandbox veilig afsluiten, waarop alles wordt verscheurd. Windows Sandbox is volledig geïsoleerd van de rest van het besturingssysteem, dus er komt niets uit zonder mijn toestemming.

2. Probeer software

Voor mijn werk moet ik voortdurend nieuwe software uitproberen. Maar dat betekent niet dat ik haar voor altijd wil vasthouden. Dit is de reden waarom het in de loop van de tijd installeren en verwijderen van veel programma’s de prestaties van Windows 10 aanzienlijk kan beïnvloeden.

Gelukkig is deze Windows Sandbox erg handig. Ik installeer gewoon het programma, doe wat ik moet doen en verlaat vervolgens de Windows-sandbox. Zo simpel is het: u hoeft mijn computer niet meer vol te proppen met overgebleven bestanden en overbodige registervermeldingen.

3. Surf op internet

Als ik op internet surf, kom ik vaak in de laagste delen van het internet terecht, wat ongelooflijk onveilig is. Daarom vertrouw ik op Windows Sandbox wanneer ik schetsmatige websites wil bezoeken. Op deze manier hoef ik me geen zorgen meer te maken over cryptominers, kapers en andere vormen van ongewenste scripts die voortdurend in de beveiliging van mijn browser infiltreren.

Belangrijkste manieren om Windows Sandbox 2 te gebruiken

Ik maak me echter zorgen dat ik niet inlog op de webbrowser. Hoewel Google Chrome functies biedt zoals Website-isolatie om tabbladen te isoleren, bestaat de mogelijkheid dat er misbruik wordt gemaakt van een potentieel beveiligingsprobleem. En als u uw persoonlijke gegevens rondslingert, is dat geen goed teken.

Chrome opnieuw downloaden (mijn browser draait op Windows) is niet altijd mogelijk elke keer dat ik Windows Sandbox wil gebruiken. Voor het grootste deel gebruik ik in plaats daarvan de ingebouwde Edge-browser, wat niet zo slecht is.

4. Bestanden downloaden

Naast surfen op internet, isoleert Windows Sandbox mij ook van gevaarlijke bestandsdownloads. Telkens wanneer ik een onbetrouwbaar ogende downloadlink zie, schakel ik Windows Sandbox in en download ik deze daar.

Belangrijkste manieren om Windows Sandbox 3 te gebruiken

Dit geldt vooral voor downloads, waarbij Chrome vaak actieve waarschuwingen geeft. Ik ga naar Windows Sandbox, download het bestand en open het om te controleren of er niets verdachts is.

Ik kan het gedownloade bestand ook achteraf naar het hostbesturingssysteem verplaatsen, zodat ik ook geen bandbreedte hoef te verspillen. Ik scan het ook met mijn antivirusprogramma.

Hoewel ik dit niet doe, kun je ook verdachte e-mailbijlagen downloaden via Windows Sandbox om er zeker van te zijn dat er niets vervelends in zit.

5. Speel met Windows-instellingen

Windows 10 heeft veel instellingen die ik zelfs na jarenlang gebruik nog steeds verwarrend vind. Dus in plaats van er rechtstreeks aan te sleutelen en uiteindelijk een aantal kernfunctionaliteiten te vernietigen, doe ik dat uiteindelijk in Windows Sandbox.

Belangrijkste toepassingen voor Windows Sandbox 4

Dit geldt ook voor systeemkritische gebieden zoals de Register-editor. Wanneer ik betrokken moet raken bij de registersleutels voor mijn berichten over het oplossen van problemen, probeer ik dit eerst in de Windows Sandbox. Zo hoef ik niet bang te zijn dat ik iets kapot maak. Wanneer ik dit doe, is een simpele herlaadbeurt van Windows Sandbox voldoende om opnieuw te beginnen.

Laat jezelf los

Windows Sandbox is de perfecte digitale speeltuin. Het testen van nieuwe programma’s, het starten en verifiëren van downloads en het spelen met de verschillende Windows-instellingen zijn dingen die je zeker moet doen met deze fantastische implementatie.

Ik zou echter voorzichtigheid betrachten. Alles heeft een kwetsbaarheid, dus ik zou niet actief bestanden testen waarvan bekend is dat ze malware bevatten. Het is nog steeds passend om actieve voorzorgsmaatregelen te nemen.

Volgende: Soms kan Windows Sandbox geen verbinding maken met internet. Lees wat u moet doen als dit gebeurt.