Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

De adoptie van Windows 8 blijft traag

Windows 7 is nog steeds de koning onder de Microsoft-besturingssystemen. Uit de laatste marktaandeelstatistieken blijkt dat de adoptie van Windows 8 door eindgebruikers traag blijft.

Volgens de maandelijkse update van het marktaandeel van het Net Applications-besturingssysteem bleef het aantal gebruikers van Windows 7 en het binnenkort stopgezette Windows XP tussen oktober en november grotendeels onveranderd.

Zo draaide vorige maand bijvoorbeeld 46,64 procent van de desktopgebruikers Windows 7, tegen 46,24 procent in oktober.

Het totale marktaandeel van beide versies van Windows 8.x steeg tussen oktober en november slechts met 0,05 procent.

Ondertussen steeg het gebruik van Windows XP in dezelfde periode licht van 31,22 procent naar 31,24 procent.

In oktober bracht Microsoft de Windows 8.1-update uit en sindsdien is het gebruik van het besturingssysteem gestegen van 1,72 procent naar 2,64 procent.

Het is misschien niet verrassend dat, aangezien veel gebruikers waarschijnlijk een upgrade naar Windows 8.1 hebben uitgevoerd, het percentage gebruikers van de vorige versie van Windows tussen oktober en november daalde van 7,53 procent naar 6,6 procent.

Alles bij elkaar betekent dit dat het marktaandeel van beide versies van Windows 8.x tussen oktober en november in totaal slechts met 0,05 procent is toegenomen.

Deze bevinding is verrassend omdat Microsoft sinds de update van half oktober veel druk heeft uitgeoefend op Windows 8.1, hoewel het een situatie is die zou kunnen veranderen tijdens de komende kerstinkopen.