Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

De Argentijnse e-commerce streeft ernaar 10% van de totale detailhandelsomzet te bereiken

Het virtuele kanaal is al goed voor 5 procent van de totale nationale detailhandelsomzet en wil nu doorgroeien naar 10 procent

Elektronische handel is niet langer een nieuwigheid en testalternatief voor bedrijven. Terwijl hij vijf jaar geleden tevreden was met het vragen van hetzelfde als een filiaal van een fysieke winkel, probeert hij vandaag het equivalent van twee cijfers van de totale omzet van een bedrijf te krijgen.

Een bewijs van de evolutie van het elektronische kanaal zijn de eCommerce Day Tour-panels die deze donderdag in Buenos Aires zullen plaatsvinden: de CEO’s van verschillende bedrijven zullen de belangrijkste exposanten zijn van de dag die zal plaatsvinden in het Convention Center Buenos Aires. er zal een panel aanwezig zijn door Diego Barbagallo, algemeen directeur van Rhapsody en Caro Cuore; Sebastián Sasson, CEO van Arredo, en Nicolás Tejerina, CEO van Navent.

Marcos Pueyrredon, voorzitter van het E-Commerce Institute, een van de organisatoren van de dag bij de Argentijnse Kamer voor Elektronische Handel (CACE), legde aan iProfesional uit dat de uitdaging van het virtuele kanaal in Argentinië vandaag de dag ligt in winstgevendheid en duurzaamheid. “Vandaag de dag genereert Argentinië, dat zijn huiswerk goed doet, meer dan 10 procent van de totale omzet van het bedrijf”, zei hij.

“Vijf jaar geleden was de uitdaging om 3 procent in rekening te brengen alsof het een ander bedrijf was. Tegenwoordig moet het winstgevend zijn”, zegt Pueyrredon, die een atletisch beeld toepaste om de evolutie van de Argentijnse e-commerce te illustreren:

“Vandaag hebben we al een kwart marathon volbracht met 5 procent van de totale omzet” van de Argentijnse handel. “De volgende stap is het behalen van de halve marathon, 10 procent van het totaal. En de hele marathon is 20 procent.”

Wat is de sleutel om die 20 procent te bereiken? Voor deze leider loopt het antwoord via omnichannel. In dit geval is er sprake van een paradox: de vierkante meter van de oppervlakte van een plek die gisteren werd blootgelegd, wordt vandaag geclaimd voor een ander type transactieformaat, dat volgens Pueyrredon kleiner en efficiënter is dan ‘een belevingswinkel en “. “” om online gekochte producten te verwijderen.

Met betrekking tot de dag waarop donderdag zijn honderdste editie plaatsvindt, aarzelt Pueyrredon niet om erop te wijzen dat het “de beste agenda” heeft van elk evenement van dit type. Met meer dan 5.000 bevestigde deelnemers beschikt het over een lijst met thema’s en exposanten. die typerend zijn voor andere soortgelijke bijeenkomsten over de hele wereld.

De plenaire sessie, geleid door experts uit de digitale industrie in Argentinië en Latijns-Amerika, zal in de ochtend plaatsvinden. Tegelijkertijd zijn het IT-kamp, ​​lezingen en conferenties over e-commerce exclusief ontwikkeld voor systeemspecialisten en technische profielen.

In de middag zullen er workshops en activiteiten plaatsvinden, verdeeld over de belangrijkste sectoren van de industrie: schoonheid, mode, detailhandel en massaconsumptie, waarbij deelnemers kunnen kiezen aan welke activiteit ze willen deelnemen, afhankelijk van hun interesse en professionele voorkeur.

Daarnaast zullen er verschillende speciale activiteiten worden uitgevoerd zodat deelnemers het maximale uit het evenement kunnen halen en tools en strategieën kunnen gebruiken om de conversie naar online winkels te verbeteren en tegelijkertijd meer klanten aan te trekken. Sommige ervan zijn:

* Doctor Web Cycle: Wanneer een online winkel wordt geselecteerd, wordt deze op een scherm weergegeven en beoordeeld door een team van e-commerce-experts. Tijdens de analyse worden verbeteringen besproken en tips gegeven hoe u uw website kunt optimaliseren en de omzet kunt verhogen.

* Grensoverschrijdende workshop: Een workshop over het internationaliseren van een bedrijf en het openen van nieuwe markten door middel van e-commercestrategieën, marktplaatsen en B2B2C- en B2B2B-modellen in de praktijk.

* eCommerce Kids: deze activiteit wordt uitgevoerd met als doel de creativiteit van nieuwe generaties te vieren en de boodschap vanuit een ander perspectief op de digitale handelssector te benadrukken.

* Omnicommerce-ervaring: dit zijn technische bezoeken aan toonaangevende bedrijven om de “end-to-end” werking van een e-commerce te leren kennen en de mogelijkheid tot interactie met de teams die de successen en de successen delen op het gebied van marketing, commercie, operations en logistiek uitdagingen die dag na dag moeten worden overwonnen.

Ontdek de laatste ontwikkelingen op het gebied van de digitale economie, startups, fintech, bedrijfsinnovatie en blockchain. KLIK HIER