Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

De CEO van Mozilla zal eind dit jaar zijn functie neerleggen en er wordt al naar een vervanger gezocht

Chris Beard, een Mozilla-manager, bevestigde zichzelf in 2014 als CEO van het bedrijf. Wij hadden echter al verwacht dat de invulling van deze functie tijdelijk zal zijn Het bedrijf heeft een andere kandidaat gevonden.

Over de Mozilla-blog We hebben het einde van deze etappe voor Beard aangekondigddie aan het einde van het jaar zijn functie als CEO neerlegt nadat hij vijf jaar geleden terugkeerde naar het bedrijf om op een “bijzonder turbulent moment” de leiding over te nemen.

Mozilla zoekt een nieuwe CEO

De manager geeft aan dat hij al ruim 15 jaar bij het bedrijf werkt. en dat past niet in zijn plannen om het voorlopig op te geven. Wat hij zal verlaten is zijn functie als CEO van Mozilla, een functie die hij in 2014 kreeg toegewezen en die hij eind 2019 zal verlaten. Beard arriveerde in een ingewikkelde tijd bij Mozilla, waarbij een einde kwam aan zijn contract met Google, dat 90% van zijn omzet aan het bedrijf rapporteerde.

Hij herhaalt dat Mozilla “vandaag een uitzonderlijk betere plek is” (vergeleken met een paar jaar geleden) en besluit een stapje terug te doen en “een nieuw hoofdstuk te beginnen”. Op dezelfde manier moet Mozilla zijn volgende CEO nog aannemen, en dat ook zal tot het einde van het jaar dezelfde functies blijven vervullen. Mocht Mozilla na het einde van het jaar geen CEO kunnen vinden, zegt Mozilla-onruststoker Mitchell Baker: zou de functie van tijdelijk CEO op zich nemen.

Momenteel is Mozilla betrokken bij projecten zoals het toekomstige Firefox Premium betaalde versie van de browser met VPN en veilige cloudopslagDit zou een van de oplossingen zijn voor het historische probleem van het bedrijf: het genereren van inkomsten. Deze stap, samen met de aankoop van Pocket, maakt deel uit van het plan om de inkomsten te verhogen, die volgens Beard zelf ‘in evenwicht’ moeten zijn.

Via | Mozilla-blog

Afbeelding | TechCrunch

De CEO van Mozilla zal eind dit jaar zijn ambt verlaten en er wordt al naar een vervanger gezocht