Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

De eerste elektrische auto van Pakistan die vandaag wordt onthuld, zal in 2024 worden gelanceerd

Opmerking: het volgende artikel zal u helpen: De eerste elektrische auto van Pakistan die vandaag wordt onthuld, wordt in 2024 gelanceerd

Pakistan is begonnen met het adopteren van futuristische technologie en in een poging daartoe werd gisteren de eerste elektrische auto van Pakistan gelanceerd. Deze auto, genaamd NUR-E 75, is de eerste lokaal geproduceerde elektrische auto die is vervaardigd door de Distinguished Innovation, Collaboration & Entrepreneurship (DICE) Foundation, NDU University, NCA, Sir Syed University of Engineering en de particuliere sector. Het lanceringsevenement vond plaats op de Pakistaanse Onafhankelijkheidsdag en maakte de bevolking van Pakistan trots.

Hoewel de NUR-E-75 is onthuld, zal deze in 2024 voor het publiek beschikbaar worden gesteld. Als resultaat van de gezamenlijke inspanningen is aan de NED University of Engineering and Technology het batterijpakket ontwikkeld, dat is uitgerust met geavanceerde functies. De gebouwde auto is zo perfect dat deze geëxporteerd kan worden. De laders van deze voertuigen zijn ontwikkeld door Sir Syed University of Engineering. De universiteit werkt ook aan de productie van snelladers om de oplaadtijd te verkorten.

Het beste is dat alle componenten in Pakistan zijn ontwikkeld en dat het algehele ontwerp wordt gedaan door het National College of Arts. Met zijn specificaties kan de auto na acht uur opladen via een 220V-aansluiting een afstand van 210 km afleggen met een snelheid van 120 km/u.

De voorzitter van de Dice Foundation, Dr. Khurshid Qureshi omschreef deze auto als “Made in Pakistan” als een mijlpaal voor de economische stabiliteit van het land.

“De revolutie op het gebied van elektrische voertuigen vindt zijn weg naar de mondiale auto-industrie en Pakistan heeft in dit opzicht ook de eerste stap gezet. Dit project zou een einde maken aan alle economische uitdagingen in het land.”

Hij zei ook dat deze lokale productie van commerciële producten ook wat kapitaal zal ontvangen, dat kan worden opgehaald via de Series A-, B- en C-financieringsrondes.

Het team presenteerde aanvankelijk een eerste prototype van een hatchback met vijf zitplaatsen, en in de toekomst zullen er ook een sedan en SUV’s worden geproduceerd.

De eerste elektrische auto van Pakistan die vandaag wordt onthuld, zal in 2024 op de markt komen

Dit is ongetwijfeld een grote stap, omdat de toekomstige massaproductie van de auto het milieu zal zuiveren van vervuiling en zal besparen op de buitenlandse valuta die aan de import van brandstof wordt uitgegeven. Als we futuristische technologieën blijven adopteren, kunnen ze gelijke tred houden met de ontwikkelde landen, waardoor binnenlandse economische stabiliteit gemakkelijk te bereiken is.