Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

De eerste Vodafone- en CityFibre Gigabit-huizen worden in gebruik genomen

50 huizen in Milton Keynes zullen ultrasnelle breedbandsnelheden krijgen in een proef die voorafgaat aan de uitrol van Vodafone’s gigabit-breedband naar miljoenen huizen en bedrijven in het Verenigd Koninkrijk.

Geselecteerde klanten van Vodafone UK zullen profiteren van snelheden tot 1.000 megabits per seconde (Mbps), ongeveer 20 keer sneller dan de diensten die momenteel op de markt beschikbaar zijn, die over het gehele glasvezelnetwerk van infrastructuuraanbieder CityFibre lopen.

Vodafone zal de dienst breder beschikbaar maken na de eerste test in Milton Keynes deze zomer, in de hoop de dienst uit te breiden naar andere steden en dorpen en in 2021 een miljoen huishoudens te bereiken. Uiteindelijk hopen Vodafone en Cityfibre in 2025 vijf miljoen huishoudens en bedrijven volledig van glasvezel te kunnen voorzien.

“Bij Vodafone willen we onze bijdrage leveren om Groot-Brittannië vooruit te helpen als digitale leider”, aldus Neil Blagden, Chief Operating Officer van Vodafone UK.

“De voordelen van volledig glasvezel breedband zijn duidelijk. Volledig glasvezel is zelfs van cruciaal belang voor de groei en productiviteit van onze digitale economie.”

Blagden zei dat de nieuwe gigabit-dienst niet alleen de downloadsnelheden zal verbeteren, maar ook de prestaties zal verbeteren wanneer breedband door meerdere gebruikers in één pand wordt gebruikt, en meer mogelijkheden zal bieden om slimme technologieën en apparaten in huizen en kantoren in te zetten.

De dienst zal in elke fase van de verbinding over optische kabels lopen, in plaats van de huidige praktijk waarbij glasvezelverbindingen over traditionele op koper gebaseerde kabels lopen die huizen en bedrijven met een straatkast verbinden.

Volgens het telecombedrijf is de aanleg van het volledige glasvezelnetwerk in Peterborough al begonnen. Binnenkort zullen er verdere werkzaamheden plaatsvinden op verschillende locaties, waaronder Coventry, Edinburgh en Huddersfield.

“Het online brengen van de eerste gigabitwoningen in Milton Keynes is een geweldig moment voor volledige glasvezel in Groot-Brittannië en laat zien hoe snel deze krachtige samenwerking tussen Vodafone en CityFibre steden en gemeenschappen kan transformeren met transformatieve digitale connectiviteit”, aldus Greg Mesch, Managing Director van CityFibre .

“Deze netwerken zijn toekomstbestendig en kunnen vandaag gigabitsnelheden leveren, maar potentieel tot 40 gigabit per seconde in de nabije toekomst.

“Milton Keynes is de eerste die hiervan profiteert, maar niet de laatste: CityFibre wil deze technologie tegen 2025 in ten minste vijf miljoen huizen en bedrijven implementeren. Gigabit-steden worden een realiteit in het hele Verenigd Koninkrijk.”

De voortgang van Vodafone bij het leveren van zijn gigabitdienst zal welkom nieuws zijn voor de National Infrastructure Commission van de regering, die in haar eerste National Infrastructure Assessment heeft opgeroepen tot volledige glasvezelbreedbanddekking in het Verenigd Koninkrijk tegen 2033.

De commissie riep de regering op om tegen het voorjaar van 2019 een landelijk plan te ontwikkelen voor de uitrol van breedbanddiensten van de volgende generatie, met als doel de technologie tegen 2025 naar 15 miljoen huishoudens en bedrijven te brengen en in 2033 naar iedereen.