Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

De impact van $60 dollar op Telecom-, Movistar- en Claro-diensten

Devaluaties hebben een directe impact op de bedrijfsstrategieën. Wat gebeurt er nu als er nieuwe budgetten moeten worden gedefinieerd?

Binnen anderhalf jaar na de aankondiging van grote investeringen in de telecommunicatiemarkt leidden de prijsstijgingen en de scherpe prijsstijgingen tot een scherpe vertraging van de plannen van de belangrijkste bedrijven: als ze vroeger op snelwegsnelheid vooruit gingen, dan doen ze nauwelijks het maximale dat op de wegen mag circuleren.

Met andere woorden: de ‘telco’s’ houden zich aan de geplande plannen, maar het tempo wordt veranderd door het gedrag van de dollar.

– Voor de driejarige periode 2017-2019 had Telefónica 47.000 miljoen dollar bevestigd

– In de biënnium 2018-2020 was telecommunicatie goed voor 5 miljard dollar aan uitgaven

– Ondertussen heeft Claro de traditionele jaarlijkse 400 miljoen dollar geratificeerd

In alle gevallen zijn dit bedragen in dollars, aangezien de apparatuur in deze valuta wordt genoteerd. In ruil daarvoor zijn de inkomsten afhankelijk van wat er gebeurt op de binnenlandse markt, waar diensten in peso’s worden geprijsd. Hierdoor verandert een wisselkoers het uitbetalingspercentage. Het gebeurde vorig jaar en nu gebeurt het opnieuw.

Tegenwoordig is het bijna een jaar van devaluatie geweest dat de prijs van 30 naar 40 dollar heeft gebracht: na de feestdag van 17 augustus (2018) steeg de Amerikaanse munt van 30 naar bijna 38 dollar en flirtte vervolgens in september met de 40 dollar. Amerikaanse dollars en overschrijd vervolgens deze drempel. Deze escalatie veroorzaakte de eerste Cimbronazo in de telecommunicatiesector.

In die tijd waarschuwde Carlos Moltini, CEO van Telecom, hoewel hij de investeringen van 5.000 miljoen dollar bevestigde, dat deze langzamer zouden verlopen omdat de verkopen van het bedrijf in lokale valuta plaatsvinden.

Deze uitbetalingen, die langs de snelweg gingen, moesten de volgende afslag nemen en zich aanpassen aan de door de weg opgelegde snelheidslimiet. De rest van de bedrijven moesten op dezelfde manier manoeuvreren.

Geschiedenis die zich herhaalt

In 2019 hoefde je niet te wachten op de Vaderdagvakantie: STEP bracht alles naar voren. Tot het punt waarop bronnen uit de telecomsector een nieuwe tempoverandering verwachten nadat de dollar steeg van $47 naar niveaus dichtbij $60. Om nog maar te zwijgen van de “klappen in het gezicht” die Argentijnse activa op de beurs hebben ontvangen.

“De investeringen worden gedaan in dollars en budgetten, in peso’s. De inflatie is zo hoog dat, hoeveel rentetarieven er ook opnieuw worden samengesteld, het niet genoeg is om dit gat te dichten”, zegt hij. iProUP Alejandro Adamowicz, GSMA-technologiedirecteur voor Latijns-Amerika.

Momenteel hebben bedrijven geen andere keuze dan te wachten op de komst van een rustiger politiek, economisch en financieel landschap om hun actieplannen te heroverwegen. Bovendien beginnen operators op deze momenten budgetkwesties voor 2020 te analyseren.

“De aangekondigde investeringen zullen doorgaan. Maar logischerwijs zullen ze vóór de verandering in de economische situatie een ander ritme aannemen en zich in de loop van de tijd uitbreiden”, geven ze aan. iProUP Telecommunicatiebronnen, verklaringen komen overeen met die van Moltini een jaar geleden.

Wat de geplande strategische bewegingen betreft, zet Telecom het door het bedrijf gerapporteerde 4G-netwerk voort, waarmee het meer dan 1.600 locaties in het land bereikt. In de eerste zes maanden van 2019 betaalde het voor $24.000 miljoen aan zilver (+2,3% vergeleken met de eerste helft van het voorgaande jaar).

De fondsen richtten zich op projecten om netwerken te versterken en producten en diensten te ontwikkelen die tegemoetkomen aan de behoeften van hun klanten. Vooral op het gebied van connectiviteit en beschikbaarheid van data en content.

Sonia Agnese, senior analist bij Ovum voor Latijns-Amerika, bevestigt dit iProUP dat “mondiale bedrijven doorgaans een percentage van hun inkomen, variërend van ongeveer 15% tot 20%, toewijzen aan infrastructuur.”

“Aangezien de inkomsten in peso’s zijn en de meeste beleggingen in Amerikaanse dollars, wordt het bedrag aan harde valuta dat voor dit doel wordt gereserveerd kleiner. Als de begroting in lokale valuta is, zal het rendement afnemen.” onderstrepen

Deskundigen benadrukken de sterke impact van deze onevenwichtigheid. En hoewel de rente stijgt, kunnen bedrijven niet verder gaan dan wat de Argentijnse portemonnee ondersteunt.

Aan de kant van Telefónica werd in de eerste helft van het jaar 175 miljoen euro (194 miljoen dollar) uitbetaald, wat overeenkomt met 14% van de omzet. Dit percentage was lager dan in de eerste helft van 2018, toen het 17% van de omzet bereikte.

Deze bijdragen zijn in ieder geval met 23% gestegen ten opzichte van het jaar ervoor, maar in euro’s met 31% gedaald.

“Op de korte termijn zullen de effecten van de devaluatie niet voelbaar zijn, maar op de middellange termijn. Omdat de reeds aangeschafte apparatuur geïnstalleerd en in gebruik genomen moest worden. Vanaf nu zal er nieuwe apparatuur moeten worden aangeschaft en ontwikkeld. De volgende begrotingen zullen ingewikkelder zijn”, zegt adviseur Sebastián Cabello.

Met het potlood en de verwachting

Bedrijven bevestigen in hun balansen de huidige stand van zaken en geven een indicatie van wat gaat komen: ze hebben het gaspedaal ingehaald en houden nu de kruissnelheid van de kapitaalvermindering aan.

De totale inkomsten voor Argentinië daalden met 7% en die voor mobiele diensten met 7,2%, omdat klanten hun consumptieniveau verlaagden in lijn met de daling van de koopkracht. Dit effect was sterker voelbaar in het segment van prepaid, grafisch van América Móvil, Claro Controleurs.

Carlos Elizondo, Chief Financial Officer van het bedrijf, zei: “Argentinië is geclassificeerd als een land met hyperinflatie en daarom worden de financiële resultaten consistent weergegeven in Argentijnse peso’s.”

In de afgelopen vier maanden is er voorzichtigheid in de telecomsector. Vooral als gevolg van een electorale situatie die niet kan worden genegeerd en die, afgezien van de uitslag, een heel ander scenario te wachten staat dan het huidige.

“We moeten niet vergeten dat de investeringsplannen voor de middellange en lange termijn gelden. Ze zijn niet slechts een verandering van de aandelenkoersen, zoals in een andere sector kan voorkomen. Ze zullen vooruitgang blijven boeken op wat al gaande is. Vervolgens zullen ze, op basis van de definities van de nieuwe regering, dan zie je wel welke beslissingen er genomen moeten worden”, zegt Agnese uit Ovum.

Tegenwoordig gaat het erom lopende projecten rendabel te maken. “De afgelopen jaren zijn de investeringen strategischer en actueler geweest, zoals platform- en kernDe netwerkdekking wordt echter het meest getroffen en zal iets langer duren”, zegt hij.

Volgens Adamowicz is de visie van de GSMA dat langzamere uitbetalingen “de kwaliteit van de dienstverlening op de middellange termijn zullen beïnvloeden, omdat de huidige implementaties worden gemorst zonder zich als alarmerend voor te doen, wat duurder is.” Op deze manier zullen gebruikers niet snel profiteren van voordelen op basis van nieuwe technologieën.

Glasvezelnetwerken zijn een zeer levendig voorbeeld van deze situatie. Dit zijn ongetwijfeld degenen waar gebruikers om vragen als gevolg van nieuwe consumptiegewoonten, vooral het afspelen van video en audio. Bedrijven gaan vooruit, maar houden rekening met de koopkracht van Argentijnse huizen.

Tot op heden heeft Telefónica de Argentina 481.000 huishoudens, op een totaal van 1,9 miljoen in het verleden, aangesloten op de dienst “Movistar Fibra” die minder dan een jaar geleden werd gelanceerd. En 200.000 klanten van Movistar Play, waarmee ze toegang hebben tot videostreamingdiensten via het mobiele netwerk.

Aan de telecommunicatiekant laten ze zien dat het verbeteren van de capaciteit en de netwerkdekking een sleutelfactor is, niet alleen bij de overstap naar geconvergeerde diensten, maar ook bij het ‘gebruik maken van de contentbusiness met Flow als entertainmentcentrum en alomvattend contentplatform’. .

Relatief gezien waren de investeringen goed voor 25% van de geconsolideerde omzet, vergeleken met 22% in de eerste helft van 2019. Deze cijfers laten kort gezegd zien hoe beslissingen worden genomen midden in een Argentinië dat niet ophoudt onderworpen te zijn aan zijn eigen situatie. en de klappen die daarmee gepaard gaan, gebeuren in het buitenland.

Op dit moment is het, gezien de opeenvolging van onverwachte gebeurtenissen, het verstandigste om de reis voort te zetten, maar dan door de straten en met een snelheid van niet meer dan 40 km / u. De verwachting is dat je op een gegeven moment weer op de Avenue kunt komen en, als de economie zich stabiliseert, het gaspedaal intrapt en de snelweg oprijdt.