Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

De Java Virtual Machine kan niet worden gemaakt. (opgelost)

Opmerking: het volgende artikel zal u helpen: De Java Virtual Machine kan niet worden gemaakt. (opgelost)

Java is een van de beste ontwikkeltools voor het maken van games en applicaties, maar ook voor server-side programma’s. Voor games of apps die in Java zijn geschreven, is de Java Virtual Machine-omgeving vereist.

Games of applicaties die met Java zijn ontwikkeld, kunnen om verschillende redenen onverwacht crashen of niet openen met de foutmelding ‘Kan Java Virtual Machine niet maken. Fout: er heeft zich een fatale uitzondering voorgedaan. Het programma eindigt” wordt weergegeven.

Hieronder vindt u verschillende methoden om de Java Virtual Machine Launcher-fout ‘Kan Java Virtual Machine niet maken’ in het Windows 10/11-besturingssysteem op te lossen.

Oplossing: Kan Java Virtual Machine niet maken in Windows 10/11*

* Suggestie: Voordat u doorgaat met de volgende methoden, probeert u het volgende en controleert u of het probleem zich blijft voordoen

    1. Installeer alle Windows-updates.
    2. druk op CTRL + WIJZIGING + ESC Open Taakbeheer en Processen tabblad dichtbij alle exemplaren van Virtuele Java-machine (Klik met de rechtermuisknop > Taak beëindigen)

Methode 1. Installeer de juiste versie van de JAVA-versie voor de Java IDE-app*

*Opmerking: deze methode is alleen van toepassing op gebruikers die de JAVA IDE-applicatie gebruiken voor codering.

Als u de genoemde fout krijgt in een JAVA IDE-toepassing, moet u ervoor zorgen dat de geïnstalleerde Java-versie compatibel is met de Java-versie (JRE of JDK) die in de JAVA IDE-toepassing (Java Integrated Development Environment) wordt uitgevoerd. Doe dus het volgende:

Stap 1. Controleer de actieve JRE/JDK-versie van JAVA IDE.

Controleer bijvoorbeeld in de Eclipse IDE welke versie van JRE of JDK wordt uitgevoerd door het volgende te doen:

1. Klik in het hoofdmenu op Hulp > Over Eclips.2. Klik op Installatiedetails en selecteer de Bouw Tab.3. Kijk in het venster Eclipse IDE Installatiedetails naar de regel die begint met -vm4. De waarde in de onderstaande regel geeft aan op welke JDK- of JRE-versie Eclipse draait.

  • Voorbeeld: Als het pad “jre6” bevat, betekent dit dat Eclipse JRE versie 6 gebruikt
  • Voorbeeld: Als het pad “jdk1.8.0_05betekent dat Eclipse JDK versie 8 gebruikt.
Stap 2. Controleer welke versie van JRE of JDK op Windows is geïnstalleerd.

1. Voer in het zoekvak het volgende in: cmd (of opdrachtprompt). Selecteer vervolgens Uitvoeren als beheerder.

2. Om erachter te komen welke JAVA-versie is geïnstalleerd, typt u de volgende opdracht en drukt u op Binnenkomen:

3. Als de IDE de Java-versie op uw apparaat niet ondersteunt, gaat u verder met het installeren van de juiste Java-versie. *

* Opmerking: in sommige gevallen kunnen de geïnstalleerde JRE- en JDK-versies verschillen. Dus als uw JAVA IDE-applicatie op JDK draait, controleer dan ook of de geïnstalleerde JDK overeenkomt met de actieve JDK van de JAVA IDE-applicatie. Om de geïnstalleerde JDK-versie op Windows te achterhalen, voert u de volgende opdracht in:

Methode 2. Vergroot het toegewezen geheugen voor JAVA-apps.

Als u een toepassing start die de maximale geheugengrootte van de Java Virtual Machine overschrijdt, kan dit resulteren in de foutmelding ‘Kan de Java Virtual Machine niet maken’. U kunt dit probleem omzeilen door het toegewezen systeemgeheugen dat JAVA kan gebruiken als volgt te vergroten:

1. Klik daarop Begin Menu en ga naar binnen Zoekopdracht Bar: Toon geavanceerde systeeminstellingen. Dan klikken Open.

afbeelding_duim[8]

2. Selecteer in het venster Systeemeigenschappen de Progressief Tab en klik Omgevingsvariabelen.

Wijzig het toegewezen Java-geheugen

3. Selecteer onder het deelvenster Systeemvariabelen Nieuw.

Afbeelding

4. Stel de variabelenaam in als _JAVA_OPTIONS en de variabele waarde als -Xmx1024M. Dan klikken OK tweemaal om de wijziging op te slaan en alle geopende vensters te sluiten. *

* Info: Hiermee wordt het toegewezen geheugen voor Java aangepast naar 1 GB (1024 MB).

Java-opslagopties

5. Opnieuw beginnen uw machine om de wijziging toe te passen.6. Probeer ten slotte uw game of app te openen op de Java Virtual Machine. Het probleem zou verdwenen moeten zijn.

Methode 3. Start java.exe met beheerdersrechten.

De Java-fout verschijnt ook wanneer de gebruiker niet over de beheerdersrechten of machtigingen beschikt om bepaalde uitvoerbare bestanden te starten. Het configureren van Java om altijd als beheerder te worden uitgevoerd, kan het probleem mogelijk oplossen.

1. druk de Begin Menu en type Java in het zoekveld.2. Klik Bestandslocatie openen.

Afbeelding

3. In het bestandsverkennervenster Klik met de rechtermuisknop de Java uitvoerbaar bestand en selecteer Kenmerken.

Java-eigenschappen

4. Selecteer in het venster Java-eigenschappen de compatibiliteit tabblad en onder de Instellingen Gebied, vink het vakje aan Voer dit programma uit als beheerder. Dan klikken Toepassen En OK.

Voer Java uit als beheerder

5. Start ten slotte het programma dat niet kan worden uitgevoerd vanwege de fout ‘Could Not Create the Java Virtual Machine’ en controleer of het probleem zich blijft voordoen.

Methode 4. Java volledig verwijderen en opnieuw installeren.

In sommige gevallen is Java mogelijk beschadigd of ontbreken er onderdelen, waardoor games of applicaties die u probeert uit te voeren, worden afgesloten. Volg in dit geval de onderstaande instructies om alle versies van JAVA-versies van uw computer te verwijderen en opnieuw te installeren.

1. Java-verwijderprogramma downloaden.2. Voer het hulpprogramma uit en selecteer naar Verwijder alle Java-versies.

Java-verwijderprogramma

3. Eenmaal verwijderd, gaat u verder met en verwijderen de Java Mappen van de volgende locaties op de harde schijf (indien aanwezig):

  • C:\Programmabestanden\
  • C:\Programmabestanden (x86)\

4. Opnieuw opstarten jouw computer.

5. Ga na het opnieuw opstarten naar de officiële Java-downloadpagina om te downloaden en Installeren de nieuwste Java-versie.

Java downloaden

Dat is het! Welke methode heeft voor u gewerkt? Laat me weten of deze handleiding u heeft geholpen door een reactie achter te laten over uw ervaringen. Like en deel deze gids om anderen te helpen.

Als je wilt blijven voortdurend beschermd tegen malwarebedreigingen, bestaand en toekomstigwij raden aan om het te installeren Malwarebytes Anti-Malware PRO door hieronder te klikken (we verdienen een commissie op de verkopen die via deze link worden gegenereerd, maar zonder extra kosten voor u. We hebben ervaring met deze software en raden deze aan omdat deze nuttig en nuttig is):

Volledige pc-bescherming voor thuis – Bescherm tot 3 pc’s met NIEUW Malwarebytes Anti-Malware Premium!De Java Virtual Machine kan niet worden gemaakt.  (Opgelost) 1