Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

De lanceringsdatum van de Samsung Galaxy Fold is eindelijk vastgesteld

Afbeeldingsbron: Marques Brownlee /YouTube-videoscreenshot

Hoewel Samsung de Galaxy Note 10 aanprijst omdat hij een aantal futuristische functies heeft, is er niet veel informatie opgedoken over de lang uitgestelde Samsung Galaxy Fold. Volgens een rapport van een Koreaans persbureau zou de Galaxy Fold begin september kunnen lanceren, na maanden van vertragingen en technische problemen.

De Galaxy Fold zou oorspronkelijk in april gelanceerd worden. Verschillende schermproblemen hebben de releasedatum echter uitgesteld. Toen Mark Gurman, verslaggever van Bloomberg, zijn reportage over de Galaxy Fold gaf, ontdekte hij dat het scherm niet werkte. Hij verwijderde een beschermfolie die hij blijkbaar niet mocht verwijderen en waarschuwde dat gebruikers misschien niet weten dat ze dit niet zouden moeten doen, zoals opgemerkt in zijn bericht op Twitteren.

In juli beloofde Samsung in een officiële verklaring dat het het toestel in september officieel zou lanceren, hoewel de officiële lanceringsdatum onbekend blijft.

“Naast deze verbeteringen heeft Samsung ook voortdurend gewerkt aan het verbeteren van de algehele gebruikerservaring van de Galaxy Fold, inclusief het optimaliseren van meer apps en services voor de unieke opvouwbare UX. Samsung voert vanaf september definitieve producttests uit, de Galaxy Fold is beschikbaar voor consumenten in geselecteerde markten. Beschikbaarheidsgegevens zullen worden gedeeld naarmate we dichter bij de lancering komen”, aldus de verklaring.

Galaxy Fold wordt gelanceerd op IFA 2019

Het Koreaanse mediakanaal suggereert dat de lancering van de Samsung Galaxy Fold op 6 september zal plaatsvinden, hoewel de Koreaanse technologiegigant niets heeft bevestigd. Deze datum zou logisch kunnen zijn, aangezien de grootste handelsbeurs van Europa, IFA 2019, op 6 september in Berlijn plaatsvindt. De IFA is de Amerikaanse tegenhanger van de CES in Las Vegas. Misschien heeft Samsung besloten om zijn lanceerplatform juist op dit grote evenement te plaatsen.

Geduld loont

De Samsung Galaxy Fold zou in april gelanceerd worden. Er waren echter enkele ontwerpfouten waar Samsung kennis van nam en het lanceringsevenement uitstelde en alle pre-orders annuleerde.

Volgens een rapport van The Investor in juni zei Samsung Display Vice President Kim Seong-cheol dat “de meeste weergaveproblemen zijn opgelost en dat de Galaxy Fold klaar is om op de markt te komen. “Samsung bracht in juli echter een verklaring uit waarin de lancering werd uitgesteld tot later in september. Het wachten op de revolutionaire telefoon, die alleen de aankomende, eveneens uitgestelde Huawei Mate X te bieden had, werd opgevuld door de jaarlijkse lancering van het nieuwe vlaggenschip Note 10 en Note 10 Plus.

Volgens Koreaanse media is de Galaxy Fold gereserveerd voor een latere lanceringsdatum in september. Het bedrijf besloot echter op te schieten en het apparaat eerder te lanceren, waarbij Zuid-Korea, het land van herkomst van het bedrijf, het apparaat als eerste ontving. Zowel de VS als China ontvangen de telefoon in september, maar de definitieve datum staat nog niet vast. In het rapport wordt niet gespecificeerd wanneer de andere regio’s het opvouwbare apparaat zullen ontvangen.

Als de telefoon echt op 6 september wordt gelanceerd, zal er binnenkort meer informatie beschikbaar zijn. Ondertussen, hoewel de officiële lancering van de Galaxy Fold zich nog steeds op glad ijs bevindt, meldt LetsGoDigital dat nieuwe patenten erop wijzen dat de Galaxy Fold 2 al onderweg is. De nieuwe patenten tonen een telefoon met een soortgelijk ontwerp als de Galaxy Fold die momenteel in productie is, met een model dat over de hele lengte van het scherm naar beneden klapt zodat het lijkt alsof je een boek openslaat.