Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

De nieuwe Edge-browserextensies van Microsoft kunnen ervoor zorgen dat u Chrome omzeilt

Als je het nog niet hebt gehoord: Microsoft is de Edge-browser opnieuw aan het ontwerpen en opnieuw aan het bouwen op Chromium, de open source rendering-engine die Google gebruikt voor Chrome. Het bedrijf heeft geen tijdlijn gegeven voor het debuut van zijn op Chromium gebaseerde Edge-browser. Nieuw ontdekte verbeteringen suggereren echter dat de verandering niet ver weg is.

Een Edge Insider add-on store met 84 extensies werd ontdekt door Twitter-gebruiker WalkingCat. Deze eerste groep extensies omvat AdBlock, Avast Online Security, Grammarly, Honey, LastPass en Pinterest Save Button. De winkel groepeert deze tools in categorieën die momenteel adblockers, onderwijs, sociaal en entertainment, winkelen en productiviteit omvatten.

Net als Chrome kunnen gebruikers op deze add-ons klikken om meer informatie te krijgen en deze in hun browser te installeren. Windows Insiders krijgen voor het eerst toegang tot deze tools, die naar verwachting beschikbaar zullen zijn in Edge wanneer Microsoft ergens dit jaar zijn Chromium-gebaseerde browser lanceert.

Microsoft bracht Edge vier jaar geleden uit als vervanging voor het verouderde Internet Explorer. De browser bood razendsnelle prestaties en bleek een aantrekkelijk alternatief voor Chrome en Firefox. Edge is er echter niet in geslaagd mobiele of desktopgebruikers aan te trekken, aangezien het marktaandeel van Chrome blijft stijgen.

Een van de redenen waarom Edge achterop raakte, is het gebrek aan extensies. In het eerste jaar ontving Edge slechts 70 add-ons van externe ontwikkelaars, vergeleken met 180.000 add-ons die beschikbaar zijn in de Chrome Web Store, meldt ZDNet. Microsoft hoopt dat de overstap naar Chromium ontwikkelaars zal aanmoedigen om voor Edge te coderen en gebruikers weg te leiden van Chrome, de populairste webbrowser op alle platforms.

Microsoft kondigt aan dat begin 2019 een preview-build voor de aankomende Chromium-gebaseerde Edge beschikbaar zal zijn voor Windows 7, Windows 8.1 en Windows 10. Het bedrijf is ook van plan de browser naar macOS te brengen.