Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

De nieuwe gepantserde BMW X5 is ontworpen om aanvallen van geweren en drones te weerstaan

Nieuwe tijden vereisen een nieuwe benadering van problemen uit de oude wereld. De gepantserde BMW X5 is niet alleen bestand tegen vuur, maar ook tegen drone-aanvallen.

BMW presenteerde de fabrieksgepantserde versie van zijn nieuwe SUV, de X5 Protection VR6. Zoals mijn collega Tymon Grabowski schreef: het is versterkt.

En hoewel de gepantserde versies van de auto’s niets nieuws zijn, verrast de BMW X5 Protection VR6 met zijn drone-resistentie.

Drones die op de autoruit vallen zijn hier geen probleem. Zoals… een drone met een explosieve lading.

Onlangs schreef ik over crashtests van drones met een menselijk hoofd. Er zijn tests uitgevoerd met mannequins die onder meer bij NCAP-crashtests worden gebruikt. Ik schreef destijds dat een drone die uit de lucht valt grote schade kan aanrichten als hij de voorruit van een rijdende auto raakt.

In het geval van de nieuwe BMW Ook de deurpanelen en het dak zijn kogelvrij. BMW heeft ook de vloer en kofferbak versterkt.

BMW X5 bescherming VR6

BMW X5 bescherming VR6

Er is een ander scenario voor een drone-aanval, namelijk een bombardement. Gelukkig worden dergelijke operaties in de wereld nog niet toegepast, maar helaas vormen ze wel een reële dreiging, bijvoorbeeld van terroristen. Het versterkte dak is bestand tegen een bom gemaakt van 200 gram C4-materiaal. Uiteraard is het chassis ook explosieveilig en legt BMW uit dat de auto ook na een granaatexplosie intact blijft.

Er zit van alles in de auto wat qua uiterlijk niet verschilt van de civiele versie.

BMW X5 bescherming VR6

BMW X5 bescherming VR6

Van buitenaf kan de BMW X5 Protection VR6 gemakkelijk worden verward met de standaardversie van de X5. Bovendien heeft de versterkte versie ook zeer goede rijparameters behouden. De 4,4 liter V8-motor bekend van de M50i-versie levert 523 pk en 750 Nm koppel. Na 5,9 seconden verschijnt er honderd op de teller en is de topsnelheid elektronisch begrensd op 210 km/u.

Op de 20 inch velgen zijn verstevigde banden gespannen, wat ervoor zorgt dat de rijeigenschappen ook na een lekke band en na volledig spanningsverlies behouden blijven. Bovendien heeft de auto een brandwerende afdekking voor de brandstoftank en heeft de tank zelf de functie van “zelfgenezing”, d.w.z. H. Het repareren van kleine defecten.

BMW X5 bescherming VR6

BMW heeft de prijs of beschikbaarheid van de X5 Protection VR6 niet gespecificeerd.