Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

De nieuwe telepresence-robot die communicatie op afstand naar een hoger niveau tilt

Double Robotics, de technologiestartup die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de Double en Double 2 telepresence-robots waarmee ze erkenning kregen, heeft officieel de lancering aangekondigd van Double 3, de nieuwste ontwikkeling waarmee het bedrijf langeafstandscommunicatie een stap verder wil gaan verder dan wat werd bereikt met de vorige versies.

Met dit in gedachten profiteerden de ontwikkelaars van Double 3 van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van detectie en 3D-berekeningen om de rijproblemen van de Double 2 aan te pakken, die veel oefening vereisten om vanaf een afstand te manoeuvreren.

Dankzij deze verbetering zal het intelligentieniveau dat in Double 3 wordt bereikt, ervoor zorgen dat alle mensen in de toekomst toegang hebben tot dit soort technologie.

De Double 3 vervangt de iPad van de Double 2 met een speciaal 9,7-inch touchscreen, aangevuld met een NVIDIA Jetson TX2 AI-computermodule, een luidspreker van 8 watt en een array van 6 microfoons. Ze vormen een straal, 5 ultrasone afstandsmeters, een paar 13 megapixels camera’s geïnstalleerd op een kantelstandaard en tot slot een paar Intel RealSense D430 dieptesensoren.

Van al deze kenmerken vertegenwoordigen de dieptesensoren de hoogtepunten van de Double 3, aangezien elk van hen een paar stereocamera’s heeft met een patroonprojector die dieptegegevens verzamelt met een bereik tussen 0,2 en 10 meter. om obstakels te herkennen, hoewel het vermeldenswaard is dat het rijden gedeeltelijk autonoom is.

Dit komt omdat de Double 3 nog steeds menselijke tussenkomst vereist om te kunnen bewegen. Dit biedt een augmented reality-weergave van de beheersbare gebieden die worden weergegeven door een raster van punten waarop de afstandsbediening alleen maar hoeft te drukken op de plek waar hij de robot wil richten.

Aan de andere kant is een van de voordelen van Double 3 dat het bovenste gedeelte kan worden ontkoppeld en aangepast aan Double 2, waardoor gebruikers van deze versie een alternatief krijgen dat niet de definitieve vervanging betekent.