Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

De overheid gaat £45 miljoen investeren in breedband op het platteland

Bedrijven en gemeenschappen op het platteland krijgen een impuls van £45 miljoen om supersnelle breedband uit te rollen, met steun van het ministerie van Milieu, Voedsel en Plattelandszaken (Defra).

In het kader van het Rural Broadband Infrastructure Scheme van het Rural Payments Agency kunnen lokale overheden een deel van de pot aanvragen, die – met de laatste geldinjectie – is gegroeid van £30 miljoen naar £75 miljoen, voornamelijk om waar mogelijk volledige glasvezelbreedband te implementeren.

Het geld kan worden gebruikt door bedrijven en gemeenschappen die niet minstens 30 Mbps breedbandsnelheden halen in het kader van het Superfast Broadband-programma van de overheid. Het doel is om de uitbreiding van Superfast Broadband naar 97% van de Britse locaties tegen 2020 te financieren.

De motivatie voor de investering is de lancering van de Future Telecoms Infrastructure Review van de overheid, die tot doel heeft prioriteit te geven aan de volledige uitrol van glasvezelinternet naar moeilijk bereikbare gemeenschappen in het Verenigd Koninkrijk.

“Landelijke gebieden mogen niet achterblijven op het trage connectiviteitspad, waardoor de kansen worden gemist die hogesnelheidsbreedband kan bieden”, aldus Lord Gardiner, minister van Plattelandszaken. “Financiering die beschikbaar wordt gesteld in het kader van het Rural Broadband Infrastructure Scheme ondersteunt onze plattelandsgemeenschappen en bedrijven door toegang te bieden tot breedband van ten minste 30 megabits per seconde in enkele van de moeilijkst bereikbare gebieden.”

North Yorkshire zal een van de gebieden zijn die kunnen profiteren van deze uitbreiding van het bestaande systeem. Er is ruim £11 miljoen gereserveerd voor nieuwe breedbanduitrolinitiatieven op dit gebied.

Het nieuws komt nadat de regering een volledige uitrol van glasvezel in Groot-Brittannië heeft aangekondigd ter voorbereiding op 5G. Momenteel profiteert slechts 4% van het Verenigd Koninkrijk van volledige glasvezel, maar de uitrol zal naar verwachting in 2025 15 miljoen locaties op volledige glasvezel aansluiten, en het hele Verenigd Koninkrijk in 2033.