Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

De telecomsector streeft naar beleidsverbeteringen om de digitale noodsituatie in Pakistan te bestrijden

Let op: het volgende artikel zal u helpen: De telecomsector zoekt naar beleidsverbeteringen om de digitale noodsituatie in Pakistan te bestrijden

Door de toenemende economische instabiliteit in Pakistan wordt ook de telecommunicatiesector getroffen, wat resulteert in een digitale noodsituatie in Pakistan. Tegen deze achtergrond hebben de hoge functionarissen van de telecomsector de regering verzocht om onmiddellijke beleidsinterventies om de digitale inclusie in Pakistan te ondersteunen en het voortbestaan ​​van de telecom- en technologiesector te verzekeren.

Om de voorzorgsmaatregelen te bespreken hield Kaan Terzioğlu, Chief Executive Officer (CEO) van de VEON Group, afzonderlijke bijeenkomsten met minister van Financiën Mifta Ismail en minister van IT en Telecommunicatie Syed Amin-Ul-Haque. Tot de delegatie die deze ministers bezocht, behoorden onder meer hoofd Investor Relations Nik Kershaw, aandeelhouder van VEON Matteo Scolari, en CEO Jazz Aamir Ibrahim.

De bijeenkomsten brachten bepaalde factoren aan het licht die het voortbestaan ​​van de telecomsector in Pakistan bedreigen. De huidige economische omstandigheden en onrijpe beleidsmaatregelen hebben ervoor gezorgd dat deze sector in de loop van een jaar zwaar te lijden heeft gehad.

Digitale noodsituatie in Pakistan – een alarmerende situatie voor de telecomindustrie

Ongetwijfeld is de financiële gezondheid van de telecomsector ernstig aangetast als gevolg van de onverwachte stijging van de bedrijfskosten zoals primaire brandstof, elektriciteit, rentetarieven en de steeds stijgende dollarkoers, die ook van invloed was op de spectrumtarieven. Afgezien hiervan hebben de recente overstromingen in sommige delen van het land de problemen verder verergerd door de digitale infrastructuur te beschadigen. De zaken lijken nu zo uit de hand te zijn gelopen dat de telecomsector op het spel staat.

De telecomsector streeft naar afschaffing van de vergunningseisen voor de import van telecomapparatuur om de lasten voor deze sector in zulke moeilijke dagen te verlichten. Ze riepen ook op tot een verlaging van de bronbelasting van 15 procent naar 8 procent op essentiële telecommunicatiediensten.

Daarnaast zorgde Miftah Ismail ervoor dat de problemen zo snel mogelijk werden opgelost en riep hij de telecommunicatiesector ook op om diensten van wereldklasse te blijven leveren totdat deze problemen zijn opgelost.