Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

De Toughbook N1-handheld van Panasonic is ontworpen voor de Road Warrior

]]]]]]>]]]]>]]>

De Panasonic Toughbook FZ-N1mk2 is gericht op industrieel gebruik en biedt functies die verder gaan dan wat mogelijk is met een smartphone en een robuuste behuizing.

De robuuste apparaten van het merk Toughbook van Panasonic zijn nauw verwant aan de werking van Windows-notebooks, in plaats van Android-apparaten. Ondanks het formaat van de handheld en de veronderstelde telefooncapaciteiten aangezien deze LTE ondersteunt, wordt de Panasonic Toughbook FZ-N1 op de markt gebracht als een handheld, met de nadruk op de schuine barcodelezer aan de achterkant. Het is een veel functioneler apparaat – en dat voelt ook zo doelgerichtIn tegenstelling tot goedbedoelde experimenten als deze Galaxy straal of Galaxy Fold.

]]]]]]>]]]]>]]> ]]]]]]>]]]]>]]>

ZIEN: 5G mobiele netwerken: een spiekbriefje (gratis pdf) (TechRepubliek)

Over het algemeen zou de Toughbook FZ-N1mk2 niet misstaan ​​voor pakketkoeriers, een positie die – om voor de hand liggende redenen – de mogelijkheid vereist om grote aantallen barcodes snel en nauwkeurig te scannen. Het apparaat een veredelde pakketscanner noemen zou echter een aanzienlijke invloed hebben op de prestaties van het systeem. De N1 is ideaal uitgerust om aan de behoeften van de Bundeswehr te voldoen Mensen die niet acht uur per dag aan een bureau zitten Marktgericht, hoewel een directe vergelijking met premium vlaggenschepen zoals de Galaxy Note 10 zou een minder eerlijke vergelijking zijn.

Technische data

 • CENTRALE VERWERKER: Qualcomm Snapdragon 660 (SDM660-2) 2,2 GHz x 4 + 1,8 GHz x 4

 • RAM: 3 GB

 • Kamp: 16 gigabyte

 • Advertentie: 4,7-inch (1280 x 720) scherm met zonlichtweergave; 10-punts capacitieve multitouch met regendetectie en handschoenaanraakmodus; actieve of passieve pen

 • Accu: Snel opladen 3200 mAh Li-Ion (standaard, zoals getest) 6400 mAh Li-Ion (optioneel); Warm swap-mogelijkheid

 • Poorten en uitbreidingen: Schuine 1D/2D-barcodelezer; microSDXC; Micro-USB 2.0 (met beheeroptie voor host/client-modus); aanpasbare knoppen (x5); geïntegreerde microfoons (x3) met ruisonderdrukking en echo-onderdrukking; twee luidsprekers (tot 100 dB); 5 MP HD-webcam aan de voorkant; 8 MP HD-camera aan de achterzijde met LED-licht

 • Draadloze: Wi-Fi 802.11 A/B/G/N/AC/R/T/H/I/K/V/W; 4G LTE, HSPA+, UMTS; (AT&T en Verizon: spraak- en 4G LTE-data gecertificeerd); p.180 Netwerk (alleen data); dubbele NanoSIM; GEOGRAFISCH POSITIONERINGSSYSTEEM; Bluetooth en NFC

 • Besturingssysteem: Android 8.1 (Oreo)

 • Gewicht: Ongeveer 0,60 pond.

 • Certificering: MIL-STD-810G, IP66 (hogedrukstraal) en IP68 (onderdompelbaar tot 1,5 meter gedurende 30 minuten), aanbevolen door Android Enterprise

 • Garantie: 3 jaar beperkte garantie op onderdelen en arbeid

Ontwerp en hardware

Afbeelding: Panasonic

]]]]]]>]]]]>]]>

De Toughbook N1 is een naar verhouding groot apparaat. In werkelijkheid is de N1 waarschijnlijk dunner dan consumentensmartphones met een OtterBox Defender-chassis, waarbij de N1 is geclassificeerd voor IP66, IP68 en MIL-STD-810G-veerkracht. De camerabody is ongeëvenaard, hoewel Panasonic de schuine camera en barcodelezer als functie adverteert. Voor gebruikers die elke dag honderden streepjescodes scannen, is de positionering waarschijnlijk nuttig – en voorkomt dat de gebruiker per ongeluk de scanner met zijn hand bedekt.

Fysiek ziet de Toughbook FZ-N1mk2 er zo uit volledig identiek voor de Originele versiebeoordeeld door Charles McLellan van ZDNet in 2016.

]]]]]]>]]]]>]]>

De N1 heeft nog steeds een hoge mate van uitbreidbaarheid: er zijn twee SIM-slots en een speciaal microSD-kaartslot, dus voor het toevoegen van een tweede SIM-kaart is geen uitbreidbare opslag vereist. De simkaart en microSD-kaart worden niet aan de zijkant geladen, maar bevinden zich achter de batterij. Deze lezers gebruiken een complexe ZIF-achtige assemblage. Op het eerste gezicht zijn ze duurzamer dan slotloading-lezers die bedoeld zijn voor consumenten. Afhankelijk van uw gebruiksscenario kan de microSD cruciaal zijn, aangezien de N1 een relatief schaarse opslagcapaciteit van 16 GB heeft.

Het scherm is helderen was duidelijk bedoeld voor gebruik buitenshuis. Kleuren zijn enigszins vervaagd, hoewel dit geen scherm is dat bedoeld is voor inhoudsconsumptie. Met een 4,7-inch 315 PPI-scherm kun je Panasonic moeilijk de schuld geven dat hij deze niet op 1080p heeft ingesteld. Bij deze resolutie zijn individuele pixels waarschijnlijk nog steeds niet zichtbaar. Op dezelfde manier hebben de naar voren gerichte luidsprekers een vermogen tot 100 dB, hoewel vervorming onvermijdelijk is als je ze luid afspeelt. Het biedt een duidelijk voordeel op luidruchtige werkplekken.

Er zijn vijf door de gebruiker te definiëren knoppen. Met de configuratietool voor knopacties kunnen combinaties (A1 + A2, A2 + A3 en A1 + A3) unieke gebeurtenissen activeren, waaronder het starten van applicaties, schermafbeeldingen, schakelen tussen invoerprofielen (handschoenaanraking, indrukken van de regentoets en peninvoer), dempen, zaklamp of Sleutel evenementen. Rechtsonder bevindt zich een speciale cameraknop die dezelfde modaliteit biedt als een gemiddelde direct capture-camera.

]]]]]]>]]]]>]]>

De micro-USB-poort zit verborgen achter een schuifje, net als de 3,5 mm-aansluiting. Beide zijn ter plekke vervangbare aansluitafdekkingen. Achter de micro-USB-poort bevindt zich een plek waar ook een bandje aan het apparaat kan worden bevestigd. Negen contactpinnen bedekken de onderkant voor opladen in het dock, en aan beide zijden zijn metalen schuifregelaars gemonteerd voor dockingdoeleinden.

Software, prestaties en batterij

Test: De Toughbook N1-handheld van Panasonic is ontworpen voor de Road Warrior 1

De gedateerde Dashboard-app van Panasonic dupliceert bedieningselementen in Android die beter toegankelijk zijn via het vervolgkeuzemenu Snelle instellingen van Android. Gelukkig is dit de omvang van de bloatware op de FZ-N1mk2.

Schermafbeelding: James Sanders / TechRepublic

http://www.techrepublic.com/

Panasonic brengt weinig zichtbare wijzigingen aan in de Android 8.1-ervaring van de Toughbook N1. Er zijn geen zichtbare aangepaste thema’s. Aangepaste configuratie-apps voor knoptoewijzing en demo-apps voor streepjescodescanners geleverd door SDK. Er is een dashboard-app die geen duidelijk doel dient, omdat deze de pictogramlade volledig dupliceert en visueel teruggrijpt op de dagen van Ice Cream Sandwich (Android 4.0). Helaas kan het niet worden verwijderd.

]]]]]]>]]]]>]]>

Panasonic levert Microsoft SwiftKey als standaardtoetsenbord.

De Snapdragon 660 is een systeem-op-een-chip (SoC) uit het middensegment. Het is geen transparant koopje, maar het levert ook geen specifieke specificaties op vlaggenschipniveau. Het behaalt een Geekbench 4 single-core score van 1.642 en een multi-core score van 5.764, een bescheiden daling ten opzichte van de op Snapdragon 845 gebaseerde Pixel 3, die ontvangen een 2.240 of 7.729. Door het ontbreken van bloatware zijn er geen merkbare vertragingen als je het systeem dagelijks gebruikt.

Het testmodel werd geleverd met Android 8.1 op beveiligingsniveau van november 2018. Panasonic beloofde in juli een herziene firmware die het beveiligingsniveau van maart 2019 bereikte. Dit is echter niet beschikbaar via OTA-updates of op de website van Panasonic op het moment van schrijven.

]]]]]]>]]]]>]]>

Panasonic beoordeelt de batterij voor twee jaar (730 oplaadcycli). Omdat de batterij ter plaatse vervangbaar is, is deze levensduur standaard. Als optie is ook een 6000 mAh-batterij verkrijgbaar. De batterij is heet vervangbaar.

Camera en barcodescanner

De barcodelezer is snel en krachtig: het apparaat wordt geleverd met een demo-app en een SDK is beschikbaar om uw eigen integraties te creëren. Tijdens het testen las de scanner met succes een (relatief kleine) barcode vanaf een afstand van één meter. De flits-LED’s worden geactiveerd wanneer de lezer actief is om het scannen te vergemakkelijken. De speciale barcodelezer is dat wel duidelijk sneller dan cameragebaseerde oplossingen zoals Scanditdie werken op consumentensmartphones.

De camera is teleurstellend: de relatief zwakke camera van 8 megapixels levert gemiddelde, op pointillisme geïnspireerde foto’s. Het klaart de klus, maar het is niets waard om in te kaderen.

Eindoordeel

]]]]]]>]]]]>]]>

De Panasonic Toughbook FZ-N1mk2 is ongetwijfeld geschikt voor het doel, hoewel de aangepaste API die nodig is om de barcodelezer te gebruiken er praktisch voor zorgt dat deze handsets in grote ondernemingen worden ingezet om de ontwikkelingskosten van de integratie van de apparaatfuncties in de workflow van uw bedrijf te dekken. Dit geldt echter voor alle Android-barcodelezers. Vanwege de uitbreidbaarheid en het relatieve gemak van ontwikkeling op Android is dit type integratie waarschijnlijk kosteneffectiever in vergelijking met op maat gemaakte hardwareoplossingen.

De implementatie en berichtgeving van Panasonic voor Android-beveiligingsupdates moeten werken. Een vertraging van zes maanden voor een Android-beveiligingsniveau zou onaanvaardbaar moeten zijn voor een zakelijk apparaat, vooral voor reguliere smartphones die beveiligingsupdates sneller ontvangen.

Dit zal ongetwijfeld ook een beetje stickerschok veroorzaken. Panasonic maakt geen schatting van de officiële prijs, hoewel vluchtige zoekopdrachten de straatprijs rond de $ 1.600 schatten. Afhankelijk van de VAR waarmee uw bedrijf werkt, zijn er mogelijk volumekortingen mogelijk. Deze prijs is behoorlijk hoger dan de BOM, hoewel de stijgende prijzen van vlaggenschip-smartphones hem minder ongelijk maken. De N1 gebruikt echter geen vlaggenschiponderdelen.

]]]]]]>]]]]>]]>

Als u in een branche werkt die deze functies vereist, is dit een solide oplossing die veel beter aan uw behoeften zal voldoen dan een consumentensmartphone in een robuuste behuizing.

Zie ook

Mục lục