Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

De voormalige veiligheidschef van Twitter beschuldigt India ervan een microblogsite te infiltreren

Opmerking: het volgende artikel zal je helpen: Twitter’s voormalige veiligheidschef beschuldigt India ervan een microblogsite te infiltreren

Als je de nieuwe beschuldigingen van het voormalige hoofd van de beveiliging van het bedrijf, Peiter Zatko, gelooft, zouden journalisten, dissidenten en activisten groot gevaar kunnen lopen bij het gebruik van het populaire sociale netwerk Twitter. De Indiase regering zou via een operator het beveiligingssysteem van Twitter zijn binnengedrongen, een bewering die vooral zorgwekkend is in het Pakistaanse veiligheidsestablishment.

De heer Zatko gelooft dat deze agent gevoelige gebruikersgegevens heeft verkregen omdat de beveiligingsarchitectuur van Twitter notoir wordt geplaagd door verouderde servers en kwetsbare software. De heer Zatko zei verder dat het management van Twitter zich ervan bewust was “dat de Indiase regering agenten op de loonlijst van het bedrijf had geplaatst”, maar dit nooit aan de gebruikers had verteld. Volgens een tweede zakeninsider zou de Indiase regering zich eerder hebben bemoeid of geprobeerd hebben zich te bemoeien met de activiteiten van Twitter.

De voormalige veiligheidschef van Twitter beschuldigt India ervan een microblogsite te infiltreren

Gecombineerd met de eerdere bevindingen van de heer Zatko hebben de pogingen van India om de technologie van Twitter te bespioneren zelfs nog ernstiger gevolgen. Volgens de voormalige hacker zijn de interne beveiligingssystemen van Twitter zo zwak dat kwaadwillende elementen die voor andere landen werken gemakkelijk toegang kunnen krijgen tot belangrijke informatie.

Eerder deze maand veroordeelde een Amerikaanse rechtbank een voormalig Twitter-topman, Ahmad Abuammo, op grond van zes aanklachten wegens spionage voor Saoedi-Arabië. Voor mensen die de site veelvuldig gebruiken voor communicatie en informatie, schetsen deze beschuldigingen een verontrustend beeld. Degenen die mogelijk worden aangevallen omdat ze meningen uiten die in strijd zijn met sterke belangen, moeten voorzichtig zijn.

De recente blokkering van Twitter-berichten door Pakistaanse diplomatieke missies, de systematische verwijdering van kritische stemmen uit het bezette Kasjmir van de sociale media, en een aanhoudende desinformatiecampagne op sociale media, gericht op het in diskrediet brengen van Pakistan, schetsen een onheilspellend beeld. Beeld van hoe de Indiase autoriteiten van plan zijn sociale media te gebruiken media voor hun eigen doeleinden.

Uitchecken? Twitter integreert podcasts in het nieuwe tabblad Spaces