Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

De wereldwijde smartphoneleveringen zullen in het tweede kwartaal van 2023 afnemen

Let op: het volgende artikel zal je helpen: De wereldwijde smartphoneverzendingen gaan bergafwaarts in het tweede kwartaal van 2022

De wereldwijde smartphoneleveringen kenden een scherpe daling van 9% in het tweede kwartaal van 2022. De verzendingen daalden naar 287 miljoen stuks in het tweede kwartaal van 2022, het laagste kwartaalvolume sinds het tweede kwartaal van 2020. Samsung nam het marktleiderschap over met 61,8 miljoen stuks en een marktaandeel van 21%. Apple stond op de tweede plaats met 49,5 miljoen verkochte telefoons en een marktaandeel van 17 procent. Xiaomi behaalde de derde plaats met 39,6 miljoen eenheden, terwijl OPPO en Vivo op de vierde en vijfde plaats bleven.

Samsung promoot agressieve prijsmethoden en zware reclame voor zijn goedkope A-serie, waarbij gebruik wordt gemaakt van goedkope ODM-productie om de consumentenvraag op de massamarkt te genereren.

Chinese OEM’s bleven bloeden als gevolg van een reeks lockdowns gedurende het kwartaal. Volgens de studie daalde het marktaandeel van Oppo van 11% naar 10%, terwijl het marktaandeel van Vivo daalde van 10% naar 9% en het marktaandeel van Xiaomi daalde van 17% naar 14%.

Vooruitblikkend wordt verwacht dat de problemen de rest van het jaar zullen aanhouden. Een sombere economische groeivoorspelling waarbij veel landen op de rand van een recessie staan, aanhoudende en aanhoudende geopolitieke onzekerheid, stijgende grondstofkosten en een afnemend consumentenverlangen naar elektronische producten zijn allemaal hindernissen voor het herstel van de smartphone-industrie na COVID.