Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

De wondere wereld van Google-zoekstatistieken

Opmerking: het volgende artikel zal u helpen: De wondere wereld van Google-zoekstatistieken

Kunt u zich voorstellen dat u dagelijks meer dan 6,9 miljard verzoeken verwerkt? Waarschijnlijk niet. Geen mens op aarde zou zo’n taak aankunnen. Sterker nog, zelfs een machine zou dat niet kunnen.

Verder kan het, en dat doet het ook. Iets dat Google heette, begon als een enkele server, maar veranderde de afgelopen twintig jaar in een bedrijf met tientallen miljarden dollars. Er blijft geld in de schatkist van Google stromen, en dat allemaal dankzij zoekopdrachten. De zoekstatistieken van Google blijven stijgen en vertonen geen tekenen van vertraging.

Hoe kan dat?

Laten we eens kijken naar enkele van de verbluffende feiten en cijfers achter het succes van Google.

Het miljardenleger achter Google

In 2020 waren er elke dag 6,9 miljard zoekopdrachten op Google. Of het duizelingwekkende aantal van 2,5 biljoen zoekopdrachten per jaar wereldwijd.

Sommige experts zeggen dat Google ook gemakkelijk de grens van 10 biljoen zou kunnen overschrijden.

Met meer dan een miljard actieve maandelijkse gebruikers is Google.com de meest bezochte website ter wereld. De cijfers van Google zijn zelfs nog opmerkelijker als we kijken naar regionale versies van de zoekmachine (google.co.uk, google.jp, etc.)

Volgens gegevens van Statista komt ruim een ​​kwart van het verkeer op Google.com uit de VS. India levert ongeveer 8,7% van alle gebruikers op, Japan staat op de derde plaats met 4,6%, gevolgd door China (3,6%) en Brazilië (2,8%).

Het is ongelooflijk hoe een zoekmachine zoveel aandacht kan trekken. Uit Alexa-statistieken blijkt dat iemand elke dag gemiddeld 12:11 minuten op Google.com doorbrengt. Hoeveel Google-zoekopdrachten per dag denk je dat iemand in die tijd kan doen? Wat denk je dat het bedrijf hiermee aan inkomsten zou verdienen?

Maar er is nog iets anders om over na te denken. Twaalf minuten is ruim twee keer zo lang als de gemiddelde duur van geslachtsgemeenschap. Sinds wanneer is een zoekmachine aantrekkelijker dan seks? (Voor het geval je het je afvraagt: de gemiddelde duur van geslachtsgemeenschap over de hele wereld is minder dan zes minuten.)

Het gaat om het verstrekken van relevante en nuttige informatie. En Google weet precies hoe het moet.

Een succesverhaal: Google History Facts

Google werd in 1997 ontwikkeld door Larry Page en Sergey Brin en begon als een klein garageproject. Aanvankelijk duurde het een maand om 50 miljoen webpagina’s te indexeren, een druppel op de gloeiende plaat vergeleken met veel grotere concurrenten zoals Yahoo! of AOL.

Maar Page en Brin hadden een geheim wapen. Ze wisten het toen nog niet, maar dit stukje code zou hen uiteindelijk helpen de groei van het bedrijf te laten exploderen. (Google-zoekstatistieken bewijzen dit wonderbaarlijk). Ze noemden het PageRank – een algoritme dat erachter kon komen welke inhoud gebruikers echt leuk vonden en dit vervolgens als zoekresultaten kon retourneren.

Een webpagina waarnaar veel websites linken, zou bijvoorbeeld hoger in de zoekresultaten verschijnen omdat deze als populairder en relevanter voor de zoekopdracht van de gebruiker zou worden beschouwd.

Andere zoekmachines rangschikten hun resultaten daarentegen uitsluitend op basis van hoe vaak een zoekterm in de inhoud voorkwam. Dit zorgde voor relevantie, maar veranderde niets aan de daadwerkelijke bruikbaarheid van de informatie. Natuurlijk waren de resultaten wisselvallig. Gebruikers waren niet altijd tevreden.

Google’s PageRank profiteerde hiervan en bracht het ooit kleine project uit tot een miljardenbedrijf. Het algoritme was erg goed in het vinden van nuttige informatie. Gebruikers vonden het geweldig en het aantal Google-zoekopdrachten schoot omhoog.

Alleen al in 2000 waren er ruim 9,2 miljard zoekopdrachten. In 2005 was het aantal zoekopdrachten vervijftienvoudigd tot ruim 141 miljard zoekopdrachten. In 2012 bereikte het meer dan 1,2 biljoen zoekopdrachten, zo blijkt uit de gebruikersstatistieken van Google. In 2020 bedroegen de jaarlijkse Google-zoekopdrachten meer dan 2,5 biljoen, met 80.031 zoekopdrachten per seconde.

De marktleider

Misschien heb je wel eens gehoord van grote rivaliteit in de internetzoekindustrie, zoals Bing versus Google. Welnu, de cijfers laten zien dat Google geen echte concurrenten heeft als het om zoekmachines gaat. Volgens StatCounter had het sinds januari 2020 92,7% van de wereldwijde zoekmarkt in handen. De grootste concurrent, Bing, is met een aandeel van slechts 2,32% nog lang niet in de buurt. Yahoo!, ooit een zoekmachinegigant, heeft slechts 1,6%.

Er zijn uiteraard enkele landspecifieke uitzonderingen. In China staat Google bijvoorbeeld achter Baidu, Sogou en Shenma. Maar over het algemeen heeft het een duidelijke dominantie op de algehele zoekmarkt.

Google heeft niet alleen de overhand op het gebied van demografie, maar ook op het gebied van apparaattypen. Het is verantwoordelijk voor ongeveer 87% van alle desktopzoekopdrachten wereldwijd en heeft een marktaandeel van bijna 96% voor alle mobiele zoekopdrachten.

Dit zou niemand moeten verbazen. Alphabet, het moederbedrijf van Google, is eigenaar van Android, het populairste mobiele besturingssysteem ter wereld met ruim 2,5 miljard actieve apparaten per maand.

Raad eens welke zoekmachine Android standaard gebruikt.

Waar wordt momenteel het meest naar gezocht op Google?

U vraagt ​​zich misschien af ​​waar gebruikers het vaakst naar zoeken. Dergelijke informatie is immers cruciaal voor besluitvormers, politici, SEO-experts, marketinggoeroes enzovoort. De onderwerpen variëren, maar hebben vooral te maken met actuele gebeurtenissen en populaire cultuur.

Het is niet verrassend dat de meest gezochte term van 2018 ‘Wereldkampioenschap’ was, zoals berekend door Google Trends. “Avicii” werd tweede, gevolgd door “Mac Miller” en “Stan Lee” (alle drie de beroemdheden stierven in 2018). De blockbuster “Black Panther” is op de vijfde plaats beland, zo blijkt uit de zoekstatistieken van Google.

In 2019 was het meest gezochte zoekwoord ‘India versus Zuid-Afrika’, gevolgd door ‘Cameron Boyce’ en ‘Copa America’.

Als je terug in de tijd wilt gaan, zijn hier de meest gezochte woorden op Google van 2014 tot 2018: “Hurricane Irma” (2017), “Pokemon Go” (2016), “Lamar Odom” (2015), “Robin Williams” (2014).

Dan zijn er nog de seizoenszoekopdrachten, die in een bepaalde periode van het jaar hun hoogtepunt bereiken. Ze zijn gemakkelijk voorspelbaar omdat ze betrekking hebben op terugkerende gebeurtenissen. Je zou bijvoorbeeld kunnen verwachten dat ‘Super Bowl’ eind januari tot de topzoekopdrachten van Google in de VS zal behoren.

Voorspellingen

Met zo’n verbazingwekkend groeipercentage is het moeilijk voor te stellen dat er ooit een einde zal komen aan de dominantie van Google. De cijfers van Google nemen voortdurend toe. Het is onwaarschijnlijk dat deze groei binnenkort zal stoppen.

Er zijn bijvoorbeeld regio’s in de wereld die nu pas internet en zoekmachines ontdekken. Als dominante speler op de markt zou Google er geen probleem mee moeten hebben om deze nieuwe gebieden te veroveren. We kunnen ons alleen maar voorstellen hoeveel Google-zoekopdrachten er in de toekomst per dag zullen zijn.

Conclusie

Google is onmiskenbaar een kracht waarmee rekening moet worden gehouden. De tijd die bij Google wordt doorgebracht, neemt voortdurend toe, evenals de financiële resultaten van het bedrijf. Alleen al in 2018 groeide de omzet van Alphabet met 23% tot $137 miljard. In het derde kwartaal van 2019 verdiende het bedrijf $40,5 miljard – een stijging van 20% ten opzichte van het derde kwartaal van 2018. De advertentie-inkomsten van Google (uit zoekopdrachten en anderszins) zijn goed voor bijna elke cent van dat totaal. Met steeds meer nieuwe gebruikers en een overvloed aan nieuwe digitale inhoud kunnen we er gerust van uitgaan dat niemand binnenkort de dominante positie van Google zal kunnen betwisten. Als je nog steeds niet overtuigd bent, kijk dan nog eens naar de zoekstatistieken van Google.