Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Dell Chromebook 11 (2014) recensie

Laptops met het Chrome-besturingssysteem van Google zijn al bijna drie jaar verkrijgbaar, maar alle Chromebooks die tot nu toe beschikbaar zijn, vertonen op de een of andere manier gebreken. De Dell Chromebook 11 is de eerste Chrome OS-notebook van het bedrijf, maar hij is aanzienlijk beter dan elk ander model dat we hebben gezien.

Dell Chromebook 11: behuizing, toetsenbord en touchpad

De Chromebook 11 ziet er op het eerste gezicht niet opmerkelijk uit: het is gewoon een gewone zwarte plastic computer die onder druk meer buigt en buigt dan we zouden willen. Het toetsenbord is een van de beste die we hebben gebruikt voor een budgetnotebook, Chrome OS of anderszins. De grote toetsen bieden veel feedback en bewegingsvrijheid, waardoor je comfortabel, nauwkeurig en snel typt. Het grote touchpad is ook goed: soepel, nauwkeurig en zeer responsief.

Dell Chromebook 11 (2014) recensie 2 Dell Chromebook 11 (2014) recensie 3

Dell Chromebook 11: beeldscherm

De meeste Chromebooks die we hebben gezien, hadden donkere schermen van slechte kwaliteit. Dit is hier echter niet het geval. Het 11,6 inch scherm heeft een resolutie van 1366 x 768 pixels en is helderder dan alle andere Chrome OS laptops behalve de HP Chromebook 11 en de veel duurdere Google Chromebook Pixel. Kleurnauwkeurigheid en contrast zijn redelijk goed voor zo’n goedkope notebook.

Dell Chromebook 11 (2014) Beoordeling 4

Dell Chromebook 11: Software

Chrome OS biedt weinig meer dan de gelijknamige webbrowser. Dit betekent dat alleen webapps kunnen worden uitgevoerd. Dit kan echter beperkend en verwarrend lijken als u gewend bent dat de cloud-only functionaliteit van Windows Chrome OS veel voordelen biedt. De meeste webapps zijn gratis of kosten heel weinig en zijn bovendien heel gemakkelijk te gebruiken. Omdat webapps op servers draaien, heb je nauwelijks omkijken naar onderhoud. Standaard wordt van al uw bestanden automatisch een back-up gemaakt naar de online opslagdienst van Google Drive.

Chrome OS is heel eenvoudig en Google voegt er zelden nieuwe functies aan toe. Een van de nieuwste functies is de mogelijkheid om informatie van de Google Now-service te bekijken. Het werd voor het eerst geïntroduceerd op Android-telefoons en toont u nu automatisch informatie die u interesseert, zoals: B. een kaart met routebeschrijvingen en reistijden voor uw volgende afspraak en de laatste resultaten van uw favoriete voetbalteam. Dit is niet zo handig als op een smartphone, die je de hele dag bij je draagt ​​en waar snelle stukjes informatie het nuttigst zijn.

Dell Chromebook 11: Batterij

Bij het uitvoeren van niet veeleisende webapps zoals Google Docs en Spotify ging de batterij bijna 13 uur mee voordat deze leeg raakte. Dit is zeer indrukwekkend en bijna gelijk aan veel dure ultradraagbare Windows- en Mac-laptops. Deze uitstekende batterijduur is deels te danken aan de energiezuinige Celeron 2955U dual-coreprocessor. Hoewel het een van de langzamere processors van Intel is, is hij meer dan snel genoeg om Chrome OS te draaien. Dankzij de 16 GB SSD en het eenvoudige karakter van Chrome OS start de laptop direct op en ontwaakt hij uit de slaapstand.

Dell Chromebook 11: oordeel

De Dell Chromebook 11 is de beste Chrome OS-laptop op de markt dankzij het goed afgeronde ontwerp: de batterijduur is erg lang, het scherm is helder, het toetsenbord is comfortabel en dat alles tegen een lage prijs. Als je zonder Windows kunt leven, is dit gemakkelijk onze favoriete budgetlaptop.