Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Dell Latitude 14 Rugged Extreme-recensie

De Latitude 14 Rugged Extreme lijkt op een kleine koffer en zou niet misstaan ​​in de James Bond-film.

Het apparaat is bezaaid met dikke flappen, knoppen, zichtbare schroeven en een handvat en heeft een militaire uitstraling. Het bodempaneel heeft zijn eigen openingen en ventilatieopeningen en aan elke hoek is schokabsorberend plastic bevestigd.

Geen enkele notebook die we hebben getest is sterker. Elke poort en aansluiting is afgedicht door een klep met compressieafdichtingen en een ontwerp met dubbele mesrand om te voorkomen dat er vreemd materiaal binnendringt.

Al deze bescherming maakt de Rugged Extreme tot een van de grootste en zwaarste notebooks ter wereld. De dikte van 52 mm is enorm – dat is het equivalent van vijf Surface Pro 3-tablets op elkaar gestapeld. Met een gewicht van 3,86 kg is dit systeem drie keer zwaarder dan conventionele zakelijke notebooks.

Al deze massa biedt echter tankachtige bescherming. Het interieur is gemaakt van metaallegeringen en de buitenkant is gemaakt van futuristische kunststoffen. Er is nergens iets goeds – en de uitstekende bouwkwaliteit is nog maar het begin.

Dell Latitude 14 Rugged Extreme-classificatie 2

Robuust tot het uiterste

Dell heeft de Latitude aan een reeks tests onderworpen waardoor deze kan worden gebruikt in allerlei extreme omgevingen, van jungle tot woestijn.

Hij voldoet aan de MIL-STD-810G-normen en is dus bestand tegen stof, zand, regen, trillingen, vochtigheid, grote hoogten en zelfs zonlicht en elektromagnetische interferentie. Dell specificeert een bedrijfstemperatuurbereik tussen -29°C en 63°C, en de Extreme kan ook in gevaarlijke omgevingen worden gebruikt. Dit betekent dat hij zal blijven sjouwen in omgevingen met hoge niveaus van waterstof en koolmonoxide, of in omgevingen waar brandstoffen/oplosmiddelen aanwezig zijn.

Dell beweert dat het apparaat tijdens gebruik een val van een meter hoogte kan overleven, en ongedeerd uit een val van anderhalve meter kan komen als het is uitgeschakeld. Dit is te danken aan het frame van magnesiumlegering verrijkt met schokabsorberend ultrapolymeer.

Een enorme selectie poorten gaat schuil achter verschillende stevige scharnieren. Er zijn in totaal 4 USB-poorten, 2 Gigabit Ethernet-aansluitingen, 2 native seriële RS-232-poorten en D-SUB- en HDMI-uitgangen beschikbaar. Er is een geheugenkaartlezer, een ExpressCard/54-slot en slots voor het verwijderen van de harde schijf en batterij.

Dell Latitude 14 Rugged Extreme-beoordeling 3

Veiligheidscontrole

Dell biedt een combinatie van hardware- en softwarebeveiligingsopties.

De buitenkant is voorzien van een met staal versterkt kabelslot en een vingerafdruklezer. Een TPM 1.2-chip verbetert de hardwarespecificaties van Dell, ook al is dit een standaardcomponent op veel zakelijke notebooks.

De softwarekant is niet minder goed uitgerust. ControlVault-authenticatie werkt samen met de vingerafdruklezer van de Latitude om ongeautoriseerde laptoptoegang te voorkomen. Opties voor gegevensbescherming en encryptie zijn ook beschikbaar. Dit apparaat voldoet ook aan de NIST SP800-147-standaard, die verschillende beveiligingen biedt die de BIOS-beveiliging en -integriteit garanderen.

Onder de motorkap

Het huis binnenkomen is lastig. De basis van de Dell zit vast met 29 schroeven, maar eenmaal geopend vind je alles netjes geordend. De geheugensockets, heatsinks en hoofdcomponenten zijn gemakkelijk te bereiken en er is een vrij M.2-slot.

Dell Latitude 14 Rugged Extreme-beoordeling 4

De interne onderdelen van de Latitude zijn niet zo opvallend als de verpakking. Ons exemplaar had een Core i5-4300U uit het middensegment met een processor met laag vermogen, geklokt op 1,9 GHz. Tegenwoordig wordt hij vergezeld door 8 GB RAM en een SSD van 256 GB, een standaardspecificatie – en de benchmarkscore van 70 voor de toepassing laat zien dat hij vergelijkbare prestaties levert als ultrabooks uit het middensegment.

Er is binnenin geen ruimte voor een aparte GPU. De Intel HD Graphics 4400 Core is een redelijk geïntegreerde chipset, maar heeft moeite met intensief grafisch werk. Voor standaard- en grafische toepassingen zijn speciale werkstations aanzienlijk sneller.

Connectiviteitsopties zijn standaard: er is dual-band 802.11ac wifi, maar het is slechts een 2×2-eenheid, en we hadden verwacht Gigabit Ethernet en Bluetooth 4 op dit type notebook te zien. Er is ook een dvd-brander aanwezig. Dell adverteert op zijn website met optioneel mobiel breedband, maar is op het moment van schrijven nog niet beschikbaar op Britse systemen.

Het gebrek aan echt vermogen betekent dat er geen thermische problemen zijn – zelfs onder zware stresstests bleef de Latitude koel en stil.

De levensduur van de batterij is een zwakte. In onze standaardtest, waarbij een videoloop werd uitgevoerd met de schermhelderheid op 75 procent en Wi-Fi uitgeschakeld, duurde de Dell vier uur en 38 minuten. Dat is de helft van de levensduur van de beste ultrabooks, maar beter dan krachtigere werkstationapparaten. Als u de schermhelderheid terugbrengt naar 25 procent, raakt de batterij bijna 90 minuten langer leeg. Dit is echter geen systeem dat een hele dag zonder netsnoer kan.

Dell Latitude 14 Robuust Extreme beoordeling 5