Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Dit is de limiet voor roamen buiten de Europese Unie

Sinds enkele maanden kunnen wij Europeanen door Europa reizen zonder ons zorgen te hoeven maken over roaming. Nu kunt u ons “lokale” tarief in elk land van de Unie gebruiken en eerlijk gezegd is reizen veel eenvoudiger geworden. Maar wat gebeurt er als we de Europese Unie verlaten?

We keren terug naar de “problemen” van roaming. Dat betekent dat we voor elke aansluiting opnieuw moeten betalen. En ook om op het verbruik te moeten letten, want deze kunnen erg hoog zijn. Echter van FACUA herinneren ons eraan dat exploitanten in niet-EU-landen wettelijk een limiet hebben op roamingkosten. Weet jij wat deze pet is?

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF

Schrijf u in en ontvang het laatste technologienieuws in uw mailbox. We sturen u dagelijks één e-mail met een samenvatting van het nieuws, trucs, vergelijkingen en recensies die op onze sites zijn gepubliceerd.

Dienst aangeboden door Mailchimp

Volgens informatie die onlangs is vrijgegeven door FACUA, een organisatie die zich inzet voor de verdediging van consumentenrechten, Het maximale roamingtarief in niet-EU-landen dat een telecomoperator in rekening mag brengen bedraagt ​​€ 60,50 (€ 50 excl. btw).. Als dit bedrag wordt overschreden, zijn de exploitanten alleen verplicht de dienst stop te zetten en opnieuw te activeren met toestemming van de klant.

Onze operator moet ons de kosten en het verbruik vertellen

hoe ze commentaar geven FACUA ontvangt verschillende klachten van gebruikers wier rekeningen hoger zijn dan deze 60,50 euro voor roamingfacturering. De vereniging heeft deze gebruikers geantwoord dat ze een claim tegen hun bedrijf moeten indienen, aangezien de overgrote meerderheid niet op de hoogte is gesteld van deze beschuldigingen. U betaalt daarom niet meer dan de wettelijke bovengrens.

Aan de andere kant, als we in een land aankomen dat buiten de Europese Unie ligt, We moeten een bericht ontvangen met informatie over de tarieven die bij roaming worden toegepast. Het bedrijf moet ons vooral vertellen tegen welke prijs de megabyte ons gaat kosten. Deze communicatie neemt meestal de vorm aan van een bericht dat ons vertelt dat we aan het “roamen” zijn en dat ons ook informatie over de tarieven verstrekt.

Hoewel sms de meest gebruikelijke methode is, kan de klant deze informatie ook via e-mail of zelfs een pop-upvenster ontvangen.

Als we naar een land reizen dat geen deel uitmaakt van de Europese Unie, dan is dat zo Het is meer dan raadzaam om mobiele data uit te schakelen. Als we internet nodig hebben, kunnen we het beste gebruik maken van de Wi-Fi-netwerken die we tijdens de reis hebben gevonden. Lukt dit niet, dan moet u precies weten welke gegevens wij hebben gedownload.

Daarom is het ideaal om een ​​applicatie te installeren om het onder controle te houden. We moeten ook weten welk tarief onze operator voor ons hanteert als we internetroaming gebruiken.

Via | FACUA

Meer nieuws over… roamen