Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Dit zijn de eerste apps en services die wachtwoordsleutels ondersteunen in iOS 16

Opmerking: het volgende artikel zal u helpen: dit zijn de eerste apps en services die wachtwoordsleutels ondersteunen in iOS 16

iOS 16 is nu officieel beschikbaar voor het publiek. Nu hebben de ontwikkelaars updates uitgerold om hun apps niet alleen compatibel te maken met de nieuwe versie, maar ook om te profiteren van nieuwe functies zoals wachtwoordsleutels. In dit artikel vertellen we u welke apps en services wachtwoordsleutels ondersteunen in iOS 16. Maar voordat we verder gaan, laten we eerst kijken hoe de toegangssleutel werkt.

Dit zijn de eerste apps en services die wachtwoordsleutels ondersteunen in iOS 16

Passkey is een van de nieuwe functies die beschikbaar zijn in iOS 16. Het is eigenlijk een nieuwe authenticatiemethode die traditionele wachtwoorden zal vervangen. Het is gemaakt in samenwerking tussen Apple, Google en Microsoft op basis van de FIDO-standaard.

In plaats van een traditioneel wachtwoord te maken dat gemakkelijk kan worden geraden of onthuld, is een wachtwoordsleutel een unieke identificatie die lokaal op uw apparaat is opgeslagen en waarvoor biometrische authenticatie vereist is om toegang te krijgen. Uw toegangscodes worden op uw apparaten opgeslagen, maar worden met meerdere gadgets gesynchroniseerd met behulp van Apple’s iCloud-sleutelhanger, die al bestaat om wachtwoorden bij te houden. Apple heeft verder onthuld dat niemand uw wachtwoordsleutels kan lezen, ook Apple zelf niet. Apple heeft wachtwoordsleutelondersteuning geïmplementeerd in iOS 16, iPadOS 16 en macOS Ventura voor apps en websites.

Apps en services die toegangscodes ontvangen:

De populaire reisapp KAYAK is een van de eerste iOS-apps die wachtwoordsleutels ondersteunt. Met de nieuwste versie van de app kunnen gebruikers eenvoudig inloggen met Face ID of Touch ID zonder dat ze een traditioneel wachtwoord nodig hebben. U voert eenvoudig uw e-mailadres in en het systeem doet de rest. De KAYAK-app voor iOS is gratis verkrijgbaar in de App Store.

Naast KAYAK werken ook Best Buy, eBay, CardPointers en WordPress.com al met de nieuwe wachtwoordfunctie. Laat het ons weten als u andere apps kent die al met toegangscodes werken.

Zie ook: Apple maakt een einde aan wachtwoorden – hier leest u hoe u in plaats daarvan kunt inloggen