Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Doorbraak van natriumionbatterijen kan een revolutie teweegbrengen in de energieopwekkingssector: onderzoek

Opmerking: het volgende artikel zal u helpen: Doorbraak in natrium-ionbatterijen kan een revolutie teweegbrengen in de energieopwekkingssector: onderzoek

Je hebt waarschijnlijk nog nooit gehoord van een natrium-ionbatterij. Ze bestaan ​​echt en vertonen veel potentieel. De batterijen werken efficiënt bij lage temperaturen, hebben een hoge energiedichtheid en zijn goedkoop en overal verkrijgbaar. Bovendien kosten natriumgebaseerde batterijen zelfs minder dan traditionele lithium-ionbatterijen en zijn ze ook nog eens milieuvriendelijker. Het enige nadeel van de prestaties van natrium-ionbatterijen is hun gebrek aan levensduur, maar dat is ten goede aan het veranderen. Onlangs heeft een onderzoeksteam van het Pacific Northwest National Laboratory (PNNL) van het Amerikaanse ministerie van Energie een natrium-ionbatterij ontwikkeld met een aanzienlijk langere levensduur. Het onderzoek, gepubliceerd in het tijdschrift Nature Energy, biedt een veelbelovende formule voor een batterij die op een dag zou kunnen worden gebruikt om zonne-energie op te slaan en elektrische voertuigen aan te drijven.

Doorbraak van natriumionbatterijen kan een revolutie teweegbrengen in de energieopwekkingssector: onderzoek

Het nieuwe innovatie- en werkproces:

In het bijzonder veranderden de onderzoekers de vloeibare kern van de batterij. Deze wijziging elimineert prestatieproblemen waar eerdere natriumgebaseerde batterijen last van hadden. Bovendien fungeert de elektrolyt volgens PNNL als het circulerende ‘bloed’ van de batterij, waardoor de energie in beweging blijft. Zouten worden opgelost in oplosmiddelen om de elektrolyt te creëren, die vervolgens geladen ionen creëert die tussen de positieve en negatieve elektroden stromen. De elektrochemische processen die de energiestroom in stand houden, worden na verloop van tijd minder efficiënt en de batterij kan niet langer worden opgeladen. Dit proces vindt bij lithium-ionbatterijen veel sneller plaats dan bij de huidige natrium-ionbatterijtechnologieën. Het PNNL-team heeft dit probleem aangepakt door een nieuw elektrolytenrecept te ontwikkelen door de vloeibare oplossing en het type zout dat er doorheen stroomt te veranderen.

Jiguang (Jason) Zhang, de hoofdauteur van PNNL en een pionier op het gebied van batterijtechnologie met meer dan 23 patenten op het gebied van energieopslag, zei:

Hier hebben we in principe aangetoond dat natrium-ionbatterijen het potentieel hebben om een ​​duurzame en milieuvriendelijke batterijtechnologie te zijn.

Voor de eerste keer ooit zijn wetenschappers erin geslaagd een batterij ter grootte van een munt 300 of meer laadcycli te laten overleven met weinig of geen capaciteitsverlies (>90% retentie).

Bovendien heeft onderzoek aangetoond dat de bestaande elektrolytformule van natrium-ionbatterijen ervoor zorgt dat de beschermende coating aan de negatieve kant (de anode) na verloop van tijd oplost. De coating is heel belangrijk omdat deze de levensduur van de batterij verlengt en tegelijkertijd natriumionen doorlaat. Deze beschermlaag wordt gestabiliseerd met behulp van een door PNNL ontwikkelde technologie. Ook de positieve pool (de kathode), die wordt beschermd door een extreem dunne laag, draagt ​​bij aan de algehele stabiliteit van het apparaat.

Uitchecken? Meta publiceert zijn eerste mensenrechtenrapport, maar met enkele mazen in de wet