Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Dubbele bestanden vinden in Windows.

Opmerking: het volgende artikel zal u helpen: Dubbele bestanden vinden in Windows.

In deze tutorial vindt u instructies voor het vinden en verwijderen van dubbele bestanden in Windows. Welk apparaat we ook gebruiken, we beheren vaak veel bestanden en mappen. Het is ook geen geheim dat onze telefoons en computers in de loop van de tijd (misschien maanden of zelfs jaren) dubbele informatie verzamelen, wat niet alleen opslagruimte in beslag neemt, maar er ook voor zorgt dat onze apparaten trager worden.

In dit scenario kunt u het beste de dubbele bestanden vinden en deze verwijderen of als back-up naar een ander apparaat overbrengen. Maar waar en hoe vind je de dubbele bestanden eigenlijk? In deze handleiding laten we u verschillende methoden zien om dubbele bestanden in Windows te vinden.

Hoe dubbele bestanden in Windows te vinden en te verwijderen.

Methode 1. Zoek en verwijder dubbele bestanden handmatig met behulp van Verkenner.

Windows biedt geen gemakkelijke manier om dubbele bestanden te vinden en te verwijderen, omdat de enige manier om deze taak te volbrengen is door handmatig dubbele bestanden te zoeken of te vinden met behulp van een van de volgende methoden in Verkenner:

Manier 1. Vind dubbele bestanden in de detailweergave.

1. Wijzig de Vooruitzichten naar details.

2. Klik op de kolom Naam om de bestanden op naam te sorteren.

3. Zoek en verwijder dubbele bestanden met behulp van de informatie die wordt weergegeven in de details ervan. (Grootte, datum gemaakt of gewijzigd, enz.).

Manier 2. Vind dubbele bestanden met behulp van het voorbeeldvenster.

  1. Open twee afzonderlijke Verkenner-vensters voor de mappen waarin u dubbele bestanden wilt vinden.

  2. Uit Vooruitzichten tabblad, activeer de “Voorbeeldgebied“ in beide vensters.

3. Open bestanden in elk venster afzonderlijk en vergelijk hun inhoud in het voorbeeldvenster.

Manier 3. Dubbele bestanden gebruiken met zoekfunctie.

Als u al enige voorlopige informatie over de bestanden heeft, kan het zoekvenster in Verkenner de bestanden snel voor u vinden.

  1. Start gewoon de Verkenner en ga naar Deze pc.
  2. Voer nu elk detail van uw doelbestand in en klik Binnenkomen. (Bijvoorbeeld: als u duplicaten van een PDF-bestand zoekt, kunt u zoeken op “.pdf”).
  3. Verander dat dan Vooruitzichten naar details En sorteer op de resultaten van Achternaam om de dubbele bestanden te vinden.

Afbeelding

Methode 2. Zoek en verwijder dubbele bestanden met gratis Duplicate File Finder-programma’s.

De tweede en gemakkelijkere manier om dubbele bestanden in Windows te vinden, is door een Duplicate Finder-programma te installeren dat het werk eenvoudiger maakt.

Hieronder vindt u enkele GRATIS Duplicate Finder-programma’s waarmee u eenvoudig dubbele bestanden op uw pc kunt vinden en verwijderen.

SCHONER.

CCleaner is een van de meest populaire tools op de markt, omdat het u niet alleen helpt uw ​​computer te ontdoen van ongewenste programma’s, maar ook een hulpmiddel voor het zoeken naar dubbele bestanden biedt waarmee u eenvoudig dubbele bestanden in Windows kunt vinden en verwijderen.

1. Ga naar de officiële site van CCleaner en installeer deze Vrij Uitvoering.2. Na de installatie opent u het programma en selecteert u het Hulpmiddel vanaf het linkerpaneel. Kies dan Duplicaatzoeker.

3. Selecteer nu eenvoudigweg de schijf (of schijven) die u wilt scannen op dubbele bestanden (of klik op de Toevoegen om een ​​specifieke locatie op te nemen) en klik erop Zoekopdracht om de scan te starten. *

* Opmerking: u kunt de zoekopdrachten ook filteren door de opties in het rechterdeelvenster in/uit te schakelen.

CCleaner Duplicaatzoeker

4. Na het scannen Selecteer ten slotte de bestanden die u wilt verwijderen en klik op Verwijder geselecteerde knop om door te gaan.

Zoek en verwijder duplicaten CCLEANER

GLARY DUPLICAATREINIGER

Glary Duplicate Cleaner is een andere gratis duplicatenzoeker waarmee u eenvoudig duplicaten in Windows kunt vinden en verwijderen.

1. Download en installeer Glary Duplicate Cleaner.2. Start het programma en selecteer waar u naar duplicaten wilt zoeken (stations of mappen) en gebruik de Opties om de zoekopdracht aan te passen. Als u klaar bent, klikt u op scannen.

Afbeelding

3. Nadat het scannen is voltooid, selecteert en verwijdert u de dubbele bestanden.

Vind dubbele bestanden - Glary Duplicate Cleaner

AUSLOGICS DUPLICAATBESTANDSZOEKEN

Een ander eenvoudig te gebruiken hulpmiddel om dubbele bestanden in Windows te vinden en te verwijderen is Auslogics Duplicate File Finder.

1. Download en installeer Auslogics Duplicate File Finder. *

*Opmerking: Vermijd tijdens de installatie het installeren van andere software die in het installatieprogramma wordt aangeboden.

2. Open na de installatie het programma, selecteer waar u naar dubbele bestanden wilt zoeken, selecteer naar welke bestandstypen u wilt zoeken en klik erop Zoekopdracht.

Auslogics dubbele bestandszoeker

3. Zodra de zoekopdracht is voltooid, selecteert u De gevonden dubbele bestanden verwijderen.

Zoek en verwijder duplicaten AUSLOGICS

Laatste opmerking: Naast de gratis zoekopdrachten naar dubbele bestanden hierboven, kunt u ook proberen: DupeKill, Duplicate Cleaner Pro, DoubleKiller.

Dat is het! Laat me weten of deze gids je heeft geholpen door een reactie achter te laten over je ervaringen. Like en deel deze gids om anderen te helpen.

Als je wilt blijven voortdurend beschermd tegen malwarebedreigingen, bestaand en toekomstigwij raden aan om het te installeren Malwarebytes Anti-Malware PRO door hieronder te klikken (we verdienen een commissie op de verkopen die via deze link worden gegenereerd, maar zonder extra kosten voor u. We hebben ervaring met deze software en raden deze aan omdat deze nuttig en nuttig is):

Volledige pc-bescherming voor thuis – Bescherm tot 3 pc’s met NIEUW Malwarebytes Anti-Malware Premium!Hoe dubbele bestanden in Windows te vinden.  1