Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Een aangepaste Bugatti Chiron haalt 490 km/u

In termen van moderne hypercar-ontwikkeling zijn er weinig ontwerpen die verschillen van die in de Bugatti Veyron. De auto zelf is grotendeels ontworpen als een technische oefening door Volkswagen. Een concept om (in een notendop) te zien of zo’n complex technisch hoogstandje mogelijk was. De korte versie is dat het een groot succes was. Zozeer zelfs dat Bugatti sindsdien een reputatie heeft verworven die ze niet meer heeft gehad sinds het begin van de jaren negentig, toen het zijn EB110 lanceerde.

Met het behaalde succes Bugatti koos voor het ontwerp van de Chiron. Een auto die de grenzen nog verder leek te verleggen. Hoe ver vraag je? In een rapport over TopGear staat: Een aangepaste Bugatti Chiron vestigt een record met een snelheid van ruim 490 kilometer per uur. Daarmee is het de eerste tram die deze mijlpaal bereikt.

Hoewel 490 km/u zeer kleine waarden zijn in termen van snelheidsrecords over land, benaderden lange tijd slechts enkele “trams” de snelheid op afstand. In dit kader stond het record voorheen op 446 km/u.

Bugatti bereikt 504,77 mph in een Chiron | Hoogste versnelling

Om dit te bereiken gebruikte Bugatti een 8,0-liter quad-turbo W16-motor. De motor, bijgenaamd Thor, produceert 1.578 pk. Bijna 14 keer meer dan mijn auto! Ik heb een suran…

Deze Bugatti Chiron is dan ook flink aangepast en is niet bepaald een “fabrieksmodel”. Er is echter aangetoond dat een auto 490 km/u kan halen.

Een auto tot 300 km/uur krijgen is verbazingwekkend indrukwekkend. Dit leidt uiteraard tot voor de hand liggende speculaties dat Bugatti zal proberen deze veranderingen over te nemen en een legale manier zal vinden om ze in de tram vrij te geven.

Wat denk je? Ben je onder de indruk van dit ontwerp? – Laat het ons weten in de reacties!