Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Een SD-kaart formatteren op Mac [All You Need To Know]

Opmerking: het volgende artikel zal u helpen: Een SD-kaart formatteren op Mac [All You Need To Know]

Het gebruik van een SD-kaart op uw apparaat is een gemakkelijke en betaalbare manier om de opslagruimte uit te breiden. De huidige kaarten slaan meerdere bestandstypen op, zodat u er zeker van kunt zijn dat ze altijd veilig zijn opgeslagen.

Als u een kaart echter op een Mac wilt gebruiken, moet u deze waarschijnlijk eerst formatteren, vooral als de SD-kaart afkomstig is van een Windows-gebruiker. Gelukkig presenteert dit artikel oplossingen voor het formatteren van een SD-kaart op Mac voor zowel ervaren als nieuwe gebruikers.

Hoe een SD-kaart op Mac te formatteren?

Als u klaar bent om een ​​oude SD-kaart opnieuw te gebruiken of nieuwe externe opslag te formatteren en een Mac heeft, moet u dit eerst doen Houd uw SD-kaartlezer gereed. Als uw Mac geen ingebouwde kaartlezer heeft, kunt u in de winkel of online een goedkope externe kaartlezer aanschaffen.

Nadat u de kaartlezer heeft aangesloten, weet u welk bestandssysteem u moet gebruiken. Als uw SD-kaart dat is kleiner dan 32 GB, gebruik FAT32. Als het groter is, gebruik dan een exFAT-systeem om het formatteren van de SD-kaart op Mac te beheren.

Bepaal welk systeem u moet gebruiken om uw externe opslag voor Mac te beheren. Download hiervoor een app van derden, b.v Schijfhulpprogramma.

Nadat u de kaart in uw lezer hebt geplaatst, opent u de app, identificeert u uw kaart en controleert u de opslaggrootte om te bepalen welk bestandssysteem u moet gebruiken. Als u een niet-geformatteerde kaart gebruikt, kan deze gemarkeerd zijn als GEEN NAAM of ZONDER TITEL.

Selecteer de wisoptie van Schijfhulpprogramma, waarmee de SD-kaart op uw Mac wordt gewist. Je zou moeten Maak een back-up van alle mappen en bestanden opgeslagen op de kaart als deze eerder werd gebruikt. Wanneer u op Verwijderen klikt, wordt u ook gewaarschuwd dat alles wordt verwijderd, dus het is een goed moment om te controleren op vergeten bestanden.

Wijs een naam toe aan uw kaart, selecteer het bestandssysteem en klik op Verwijderen. Zodra u alles heeft verwijderd, ontvangt u een bericht dat het proces is voltooid. U hebt nu met succes de SD-kaart op uw Mac opnieuw geformatteerd.

Afhankelijk van de capaciteit en veelzijdigheid van de kaart kun je hem nu op verschillende apparaten gebruiken. SD-kaarten zijn een snelle oplossing Breid de opslagruimte van uw apparaat uitOmdat ze geen software nodig hebben om te werken, kun je ze gewoon aansluiten.

Er zijn veel extra manieren om de geheugenkaart op Mac te formatteren. Laten we er een paar bekijken.

Formatteer een SD-kaart naar FAT32 op een Mac

Voor een SD-kaart van 32 GB of minder moet u het FAT32-systeem samen met Schijfhulpprogramma gebruiken om deze te formatteren. Dit zijn de stappen:

 • Verbind de SD-kaart met de Mac via een kaartlezer
 • Start de Schijfhulpprogramma-app
 • Selecteer uw kaart in de lijst met schijven
 • Voer de nieuwe kaartnaam in
 • Kies FAT32 om te formatteren
 • Klik op Wissen om te beginnen met het formatteren van de SD-kaart op uw Mac
 • Wacht tot het proces is voltooid en verwijder de kaart

Als uw SD-kaart meer dan 32 GB ruimte heeft, moet u het exFAT-systeem gebruiken om opnieuw te formatteren. FAT32 is echter beter compatibel, maar biedt geen ondersteuning voor het opslaan of overbrengen van individuele bestanden van meer dan 4 GB.

SD-kaarten op Mac via Terminal

Een andere manier om een ​​SD-kaart op Mac opnieuw te formatteren is door de Terminal-app te gebruiken. Dit is echter een complexere manier om met SD-kaarten om te gaan en is het meest geschikt voor gevorderde gebruikers. Om de Terminal-app te gebruiken, moet u bepaalde opdrachten kennen. U kunt kaarten van alle formaten formatteren met dit programma. U kunt ook SD-kaarten wissen met Terminal, wat Schijfhulpprogramma niet kan.

Dit zijn de stappen om de Terminal-app te gebruiken:

 • Plaats een SD-kaart in de lezer.
 • Gebruik Launchpad om de Terminal-app te openen of druk op Cmd+Spatie en typ.
 • Typ lijst om uw SD-kaart te vinden.
 • Bekijk en pas de opslagcapaciteit aan.
 • Type voor kaarten van 32 GB of kleiner.
 • Type voor kaarten groter dan 32 GB.
 • Voer indien nodig uw wachtwoord in.
 • Wacht tot de opdracht is voltooid.

Als u zich afvraagt ​​hoe u een SD-kaart op een Mac kunt wissen, kunt u dit doen met behulp van de opdracht Terminal-app. Zorg ervoor dat u eerst een back-up maakt van uw bestanden en mappen, aangezien deze opdracht tot volledig gegevensverlies zal leiden. Volg deze stappen:

 • Open de Terminal-app
 • Lijst invoeren
 • Zoek de schijf die u wilt wissen
 • Zorg ervoor dat de schijf niet langer actief is door de opdracht in te voeren
 • Voer de opdracht in om een ​​SD-kaart op uw Mac te wissen
 • Wacht tot de app is afgesloten
 • Sluit de app
 • Als u de kaart opnieuw wilt gebruiken, gaat u terug naar Schijfhulpprogramma om deze te formatteren.

SD-kaartformatter gebruiken

U kunt ook SD Card Formatter voor Mac-apparaten gebruiken om uw schijf te wissen. SD Association heeft dit ontwikkeld gratis software van derden. Een van de belangrijkste voordelen van Formatter is dit Schijven worden niet per ongeluk verwijderd dit zijn geen SD-kaarten.

Bovendien leest deze tool automatisch het formaat van uw kaart en bepaalt welk systeem u moet gebruiken. De stappen om Formatter te gebruiken zijn eenvoudig:

 • Selecteer de kaart
 • Kies de opmaakoptie
 • Voer een nieuw schijflabel in
 • Klik op Opmaak

SD-kaartformatter is beschikbaar voor MacOS X 10.7 Lion en hoger.

Mogelijke problemen bij het formatteren van een SD-kaart op Mac

Als u de SD-kaart op uw Mac niet kunt wissen, zijn er een paar dingen waarmee u rekening moet houden. Het kan zijn dat er malware is aangetroffen of dat iets de kaart heeft beschadigd. Het is ook mogelijk dat de SD-kaart beveiligd is of dat u deze op onjuiste wijze hebt uitgeworpen.

U kunt uw kaart scannen met een antivirusprogramma in geval van malware. U kunt ook online zoeken naar opdrachten voor het verwijderen van virussen. Deze optie is meer geschikt voor gevorderde Mac-gebruikers. Als u deze twee benaderingen gebruikt, wordt uw kaart echter niet opnieuw geformatteerd, zodat u de bestanden behoudt.

Sommige SD-kaarten zijn tegen schrijven beveiligd, zodat u de opgeslagen gegevens niet kunt wijzigen. Deze functie beschermt gegevens zodat u deze niet per ongeluk kunt verwijderen, maar kan wel voorkomen dat u een SD-kaart op uw Mac formatteert. Zo kun je het oplossen:

 1. Als uw kaart is geleverd met een fysiek slot, draait u de schakelaar in de tegenovergestelde richting
 2. Wijzig de alleen-lezen bestanden met behulp van de functie Delen en machtigingen.
 3. Gebruik het EHBO-hulpprogramma van Schijfhulpprogramma

Als uw kaart met Windows is geformatteerd, kan Mac deze niet lezen. In dit geval kunt u een NTFS-stuurprogramma voor Mac gebruiken om toegang te krijgen tot uw kaart en deze opnieuw te formatteren.

Als u de kaart niet correct uitwerpt, probeer hem dan opnieuw te plaatsen en kijk wat het programma zegt. Mogelijk moet u het opnieuw formatteren.

Probeer ten slotte de opdracht te gebruiken om de SD-kaart op Mac volledig te wissen. Als dit echter niet lukt, moet u een nieuwe kaart aanschaffen, aangezien deze waarschijnlijk onherstelbaar beschadigd is.

Afronden

Een SD-kaart is een geweldige manier om opslagruimte vrij te maken voor uw favoriete foto’s en documenten. U moet echter leren hoe u een SD-kaart op een Mac formatteert om deze veilig te kunnen gebruiken.

Er zijn verschillende manieren om uw kaart te formatteren, hetzij met een derde partij of met de Terminal-app van Mac. Als er zich problemen voordoen, gebruikt u het EHBO-hulpprogramma of de opdracht van Schijfhulpprogramma om het proces opnieuw uit te voeren.