Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Een sneakerfraude gaat viraal via WhatsApp: hoe je jezelf kunt beschermen tegen phishing-slachtoffers

Hij Phish Het blijft een belangrijke aanvalsmethode omdat cybercriminelen toegang hebben tot grote aantallen mensen. Meestal verspreiden hackers dit type phishing oplichting doet zich voor als vertegenwoordigers van de bedrijven waar gebruikers een geregistreerd account hebben om privé-informatie te stelen, zoals degene waarmee ze deze informatie woensdag begonnen te verspreiden via de WhatsApp-berichtenapplicatie.

In deze laatste campagne stond het bekende kledingbedrijf in de hoofdrol Adidas Die blijkbaar een voucher geeft om te kopen een van de 300 paar schoenen. Om toegang te krijgen tot dit “extraatje” moest je het bericht delen met minstens 20 groepen chats of vrienden. Dit soort internetoplichting is meestal afkomstig van verschillende bronnen valse websites.

Computerbeveiligingsspecialisten wijzen hierop Cybercriminelen creëren sites die erg op legitieme sites lijken om mensen succesvol te misleiden. Visuele overeenkomsten zijn meestal voldoende verwarren en ervoor zorgen dat de gebruiker dit doet om uw inloggegevens en andere gevoelige informatie in te voeren die nodig is om toegang te krijgen tot een specifieke prijs.

In het verleden werden phishingwebsites meestal verspreid via kwaadaardige e-mails, maar ook via betaalde advertenties die in zoekresultaten of in zoekresultaten werden weergegeven Nieuws dat gemakkelijk viraal kan gaan Specialisten van het computerbeveiligingsbedrijf Avast geven uitleg over berichtenplatforms.

Andere aanvalsvectoren omvatten a technologie genoemd Clickbait. Cybercriminelen gebruiken het vaak op sociale netwerken als ze iets beloven, zoals: B. een gratis telefoon of zelfs auto’s om gebruikers aan te moedigen op kwaadaardige links te klikken.

Vier aanbevelingen ter bescherming tegen phishing volgens experts:

1. Allereerst moet er een antivirusoplossing op de telefoon van de gebruiker worden geïnstalleerd. De software fungeert als een vangnet dat gebruikers online beschermt.

2. Klik niet op de links en download geen bestanden uit verdachte e-mails. Vermijd ook om op hen te reageren, zelfs als ze zeggen dat ze van iemand zijn die u vertrouwt. Neem in plaats daarvan contact op met deze entiteiten via een apart kanaal en zorg ervoor dat de boodschap echt van hen afkomstig is.

3. Typ indien mogelijk de URL van een website rechtstreeks in uw browser, zodat u op de website terechtkomt die u wilt bezoeken in plaats van op een nepversie

4. Vertrouw niet alleen op het groene HTTPS-hangslot. Hoewel dit betekent dat de verbinding gecodeerd is, kan de site nog steeds nep zijn. Cybercriminelen coderen hun phishingwebsites om gebruikers verder te misleiden. Zorg er daarom voor dat de website die u bezoekt de echte is