Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Een Ubisoft-directeur vindt het bedrijfsmodel van Steam “onrealistisch”

Ubisoft houdt niet van de manier waarop Steam momenteel zaken doet, althans volgens Chris Early, de vice-president van verenigingen en inkomsten van de uitgever, in een interview met The New York Times waarin hij het bedrijfsmodel van Steam ‘onrealistisch’ noemde. .

De Epic Games Store kreeg veel aandacht vanwege de manier waarop het zijn Steam-commissies beheert. Hij ontving 30 procent van alles wat door de games in zijn digitale winkel werd gegenereerd. Hoewel Ubisoft nog steeds een aantal van zijn games op Steam verkoopt, zijn sommige titels zoals The Division 2 en Anno 1800 alleen beschikbaar op Uplay, de eigen winkel van het bedrijf (waar de uitgever uiteraard 100% van de winst krijgt), en de Epic Games Store, waar ze hebben 12% korting bij Epic.

De New York Times sprak ook met ontwikkelaars zoals Greg Kasavin van Supergiant Games en Tommy Refenes van Team Meat. Beiden zeggen dat de industrie verbeterd kan worden en dat concurrentie tussen grote studio’s nodig is om dit te bereiken. “De consoles zijn altijd beter geweest als de rivaliteit gespannen was”, zegt Kasavin.

Natuurlijk zijn er meer conflicten dan alleen Steam versus Epic. Hoewel grote uitgevers als EA en Ubisoft met het ene of het andere bedrijf samenwerken, hebben ze hun eigen ambities. De EA Origin store biedt al Origin Access aan, een maandabonnement waarmee je toegang krijgt tot een groot aantal games. Ubisoft zal vanaf 3 september ook een eigen versie hebben, Uplay Plus. In de niet al te verre toekomst komt Google met zijn eigen streamingdienst Stadia. Hoewel Epic en Valve momenteel de belangrijkste concurrenten zijn, bestaat de mogelijkheid dat andere bedrijven zich aansluiten.

Wat vind je van het inkomstenbeleid van Steam?

Bron: PCGamer