Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Een video bijsnijden op iPhone met en zonder iMovie

Video’s zijn een geweldige manier om herinneringen vast te leggen, maar sommige sociale media (Watch You en Instagram) vereisen dat video’s een bepaalde grootte en lengte hebben voordat ze worden geüpload. Gelukkig zijn er eenvoudige manieren om je video bij te snijden voordat je deze deelt. Hieronder vindt u enkele tips waarmee u een video kunt bijsnijden en de schermgrootte kunt aanpassen aan de gewenste afmetingen.


Kun je een video op de iPhone bijsnijden?

Ja, je kunt je iPhone gebruiken om video’s bij te snijden. Afhankelijk van uw einddoel moet u mogelijk echter een aantal verschillende apps gebruiken om dit te bereiken. Je kunt je video niet bijsnijden met de Foto’s-app, maar het gebruik van iMovie is eenvoudig. Met deze native iOS-app kun je inzoomen op een specifiek aspect van je video zonder de schermgrootte te wijzigen.

Hier volgen enkele instructies en tips voor het bijsnijden en wijzigen van de beeldverhouding/schermgrootte van uw iPhone-video’s.

Maak ruimte voor meer video’s in Camera Roll

Video’s nemen veel opslagruimte in beslag. Voordat u bewerkte kopieën gaat opslaan, ruimt u daarom uw fotobibliotheek op om ruimte vrij te maken. Tweeling foto’s helpt je vergelijkbare foto’s te vinden en te verwijderen om ruimte te maken voor video’s.

Downloaden vanuit de App Store


Een video op de iPhone bijsnijden met iMovie

Er zijn veel redenen waarom u uw video’s zou willen inkorten. Misschien wil je inzoomen op een bepaald aspect van de video of je duim in de hoek van het scherm weglaten.

Om een ​​video op je iPhone bij te snijden, heb je iMovie nodig, dat op de meeste iPhones vooraf is geïnstalleerd. Als uw telefoon om de een of andere reden geen iMovie heeft, kunt u deze gratis downloaden via de App Store.

Als u deze methode gebruikt, wordt de grootte of beeldverhouding van uw video niet gewijzigd. Er wordt eenvoudigweg ingezoomd op uw video en mogelijk worden onnodige objecten uit het frame verwijderd.

Volg deze instructies om de bijsnijd-/zoomfunctie in iMovie te gebruiken:

 1. Open de iMovie-app op uw iPhone.
 2. Ga naar Projecten.
 3. Tik op het grote plusteken.
 4. Selecteer film.
 5. Navigeer naar en selecteer de video die u wilt bijsnijden. Tik vervolgens op Film maken onder aan het scherm.
 6. Uw scherm wordt in drie secties verdeeld. Tik op het tijdlijngebied in de linkerbenedenhoek van het scherm.
 7. Tik op het kleine vergrootglas in de rechterbovenhoek van het scherm.
 8. U kunt nu uw duim en wijsvinger gebruiken om in of uit te zoomen op de video.
 9. Druk op play om een ​​voorbeeld van de video te bekijken.
 10. Als je tevreden bent met de resultaten, tik je op linksboven “Klaar”.
 11. Tik op het vierkant met het pijlpictogram om de video op te slaan in je filmrol.

Een video voor Instagram bijsnijden met behulp van Video Crop

Wanneer je video’s opneemt om op Instagram te delen, moet je de richtlijnen voor formaat en beeldverhouding van het platform volgen. Momenteel heeft Instagram de volgende richtlijnen voor de beeldverhouding opgesteld voor het uploaden van video’s.

Instagram-voer

Video’s die aan je Instagram-feed worden toegevoegd, mogen niet langer dan 60 seconden duren en mogen vierkant, staand of liggend zijn. Als je een Instagram-feed met staand of liggend formaat kiest, onthoud dan dat je video er bijgesneden uitziet in je profielraster, maar normaal wordt afgespeeld. De beste beeldverhoudingen voor je Instagram-feed zijn:

 • Vierkant – 1:1
 • Landschap – 1,91:1
 • Verticaal/portret – 4:5

Instagram-verhalen en IGTV

Instagram Story-video’s zijn beperkt tot 15 seconden, maar langere video’s kunnen in segmenten worden geüpload. IGTV-video’s kunnen langer zijn, tot 10 minuten (60 minuten voor sommige accounts). De huidige voorgestelde beeldverhouding voor Instagram Story Videos en IGTV is 9:16.

Als je de beeldverhouding van je video snel wilt aanpassen aan jouw Instagram-behoeften, kun je de aanbevelingen van Instagram gebruiken Video bijsnijden App die ook een reeks bewerkingstools biedt. Video Crop is gratis te downloaden met in-app-aankopen.

Een video voor Instagram bijsnijden met Video Crop:

 1. Open de app.
 2. Tik op de video die je wilt bewerken.
 3. Tik op Bijsnijden in de onderste menubalk.
 4. Blader door de onderstaande beeldverhoudingen en kies het gewenste formaat.
 5. Nu kunt u uw video bekijken via het bijgesneden frame, zodat u het frame indien nodig kunt verplaatsen.
 6. Als u tevreden bent met de resultaten, tikt u op “Klaar”.
 7. Tik op het vierkant met het pijlpictogram linksboven en tik vervolgens op Opslaan.
 8. Je bewerkte video wordt opgeslagen in je filmrol.
Een video bijsnijden voor Instagram

Ben je klaar om je iPhone-video’s nog beter te maken? Met wat basiskennis en een paar gratis bewerkingsapps kun je verbluffende video’s van elk formaat en lengte maken om te delen met je volgers op sociale media.