Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Eenvoudige instructies om een ​​GIF via e-mail op Mac te verzenden

Nu zoveel van onze communicatie tegenwoordig online plaatsvindt, is het vaak moeilijk om de juiste emoties over te brengen zonder gebruik te maken van emoji’s of GIF’s. Als het toevoegen van een smiley niet genoeg is, kiezen we voor een geanimeerde GIF die de sfeer meteen opfleurt, binnen enkele seconden een verhaal vertelt of gewoon een informeel, vriendelijk tintje toevoegt. Wat is de beste manier om GIF’s te maken en te e-mailen?

Hoe u op de juiste manier een GIF in een e-mail verzendt

Zonder twijfel zijn GIF’s overal. We komen het overal op internet tegen: het is de manier om dingen voor de gek te houden. Maar dat is niet het enige waar ze goed voor zijn. GIF’s kunnen vaak lange rondleidingen en beschrijvingen vervangen. Wanneer u GIF via e-mail verzendt, kan dit een geanimeerde tutorial zijn waarin een complex concept wordt uitgelegd, een gevisualiseerd gegevensrapport, bewerkte clips van uw videochats met vrienden en meer.

Het is dus maar goed dat zowel Gmail als Yahoo het verzenden van GIF-berichten via e-mail heel eenvoudig maken. Als je je afvraagt ​​hoe je een GIF moet kopiëren voordat je deze per e-mail verzendt, is het de kunst om deze eerst op te slaan om te voorkomen dat de animatie wordt beïnvloed. Een eenvoudige kopie en plak zal waarschijnlijk resulteren in een statische afbeelding. Stap 1 bestaat er daarom uit om de gewenste GIF naar uw bureaublad te slepen of met de rechtermuisknop te klikken en de afbeelding op te slaan als. Nu hoeft u alleen maar te leren hoe u GIF in e-mails kunt invoegen.

Hoe e-mail ik een GIF met Gmail?

Als je GIF wilt e-mailen met Gmail, zorg er dan voor dat je op de Gmail-website bent en niet op de mobiele Gmail-app. Er is een bekende bug in de mobiele Gmail-app waarmee je zonder problemen geanimeerde GIF’s kunt bekijken, maar je kunt geen GIF’s verzenden.

Dan moet je natuurlijk de GIF vinden die je via e-mail wilt verzenden (het leuke gedeelte). Zoek naar GIPHY, dat alle trefwoorden die u invoert interpreteert en de GIF’s weergeeft die voor hen het meest relevant zijn.

Als je klaar bent, kun je GIF in Gmail invoegen. Een GIF-link van een webpagina aan uw e-mail toevoegen:

 1. Open Gmail ➙ Opstellen om uw brief te beginnen

 2. Zoek de URL-link van je GIF en kopieer deze met ⌘ + C

 3. Terug in uw e-mail selecteert u Foto invoegen in de onderste werkbalk

 4. Klik op het webadres (URL)

 5. Plak (IF + V) uw GIF-link in het vak. ➙ Invoegen

Voordat u op Invoegen klikt, geeft Gmail een geanimeerd voorbeeld van uw afbeelding weer. Dit is uw laatste kans om wijzigingen aan te brengen (zoals het formaat wijzigen) als u dat wenst. Selecteer gewoon de GIF en sleep de blauwe hoek om deze te verkleinen of te vergroten.

Een andere manier om GIF in Gmail in te voegen is door een GIF te uploaden die op je computer is gemaakt of opgeslagen. Dit is waarschijnlijk een redelijk eenvoudig en bekend proces, aangezien je GIF op dezelfde manier in Gmail invoegt als elk ander afbeeldingsbestand:

 1. Klik in de onderste werkbalk op Foto invoegen Uploaden invoegen

 2. Selecteer uw GIF en verplaats deze naar de hoofdtekst van uw e-mail

 3. Nu kunt u GIF via e-mail verzenden. Gefeliciteerd!

Hoe stuur ik een GIF in een e-mail met Yahoo?

Het verzenden van GIF’s met Yahoo is een stuk leuker – omdat Yahoo Mail een ingebouwde GIF-bibliotheek en zoekfunctie heeft, is het toevoegen van GIF’s aan e-mail ongelooflijk eenvoudig.

Een GIF insluiten in een e-mail met Yahoo:

 1. Start Yahoo Mail ➙ Stel een nieuwe e-mail op

 2. Selecteer het GIF-pictogram in de onderste werkbalk. Voer uw zoektermen in om door de collectie te bladeren.

 3. Zodra u de gewenste GIF heeft gevonden, klikt u erop om deze in uw e-mail in te voegen

Zoals u kunt zien, is het invoegen van een GIF in een e-mail niet zo ingewikkeld, aangezien elke GIF uiteindelijk slechts een variatie is op het bestandsformaat voor afbeeldingen. Met Yahoo kun je zelfs eenvoudig je GIF naar de hoofdtekst van je e-mail slepen.

Hoe maak ik een geanimeerde GIF?

Nu u weet hoe u een GIF in een e-mail kunt verzenden, is het ook handig om te leren hoe u een GIF kunt maken, zodat u een persoonlijk tintje aan elk gesprek kunt toevoegen.

Laten we beginnen met een opfrisser over algemene GIF-informatie. GIF’s zijn eenvoudige grafische bestanden, vergelijkbaar met JPEG of PNG. Ze bestaan ​​al sinds de begindagen van het internet en zijn erg populair omdat ze geanimeerd kunnen worden – zonder het gewicht van een echt videobestand toe te voegen. Waarvan? In wezen geeft een GIF-bestand eenvoudigweg een reeks afbeeldingen met hoge snelheid weer om de illusie van beweging te creëren.

Met een snelle zoekopdracht kun je gemakkelijk zoveel manieren vinden om GIF’s te maken, of het nu in webgebaseerde tools of mobiele apps is, dat het moeilijk wordt om erachter te komen welke de moeite waard zijn. Adobe Photoshop blijft bijvoorbeeld een klassieke professionele optie voor ontwerpers. Het is tijdrovend en technisch, maar geeft je veel artistieke vrijheid, inclusief geavanceerde animaties.

De soorten GIF’s die u kunt maken, variëren ook sterk. Met behulp van online tutorials kunt u GIF-bestanden maken van video’s op uw harde schijf. YouTube, InstagramOf naai er een uit je fotocollectie, een recente FaceTime-chat met een vriend of een opgenomen reeks acties op je scherm.

Als je op zoek bent naar een slimme GIF-maker voor Mac, probeer dan Gifox. Het maken en delen van geanimeerde instructies, micro-screencasts, demo’s en workflows is moeilijk te verslaan. Bovendien is het gebruik van de app een fluitje van een cent:

 1. Selecteer eenvoudig een deel van het scherm dat u wilt vastleggen

 2. Druk op het opnamepictogram

 3. Klik hier om het proces te voltooien

Gifox maakt automatisch een compacte GIF (opgeslagen in uw map Downloads) met geavanceerde compressie-opties. U kunt dus de kwaliteit en grootte van het gewenste uitvoerbestand instellen.

Het is ook heel gemakkelijk om GIF’s te verzenden met Gifox, omdat het ingebouwde opties voor delen in de cloud biedt via Dropbox en Google Drive, evenals de mogelijkheid om een ​​directe deellink te ontvangen die toegankelijk is zonder speciale logins of wachtwoorden om een ​​e-mail te sturen aan iemand.

Als je GIF wilt maken van videogesprekken met je vrienden, probeer dan Capto, een andere coole GIF-app voor Mac. Het gebruik van Capto is een van de gemakkelijkste manieren om een ​​schermvideo op te nemen (waarmee automatisch alle bestanden en mappen op uw bureaublad worden verborgen) en deze te bewerken met uw aantekeningen en gesproken commentaar of andere audiotracks. Ga vervolgens naar de postproductiefase en pas naar wens vervaging, pijlen, tekstannotaties, audiofading-effecten en video-bijsnijden toe.

Als je eenmaal tevreden bent met de gemaakte GIF, biedt Capto ook direct online delen via sociale media, Dropbox, YouTube of een andere opslagprovider naar keuze.

Maak Capto gif Mac-app

Verspil geen tijd meer met het afvragen hoe u een GIF in een e-mail kunt invoegen of hoe u een GIF kunt maken – maak uw gesprek leuk en gedenkwaardig en uw instructies of concepten gemakkelijk te begrijpen.

Het beste van alles is dat Gifox en Capto zeven dagen gratis op proef zijn via Setapp, een platform met meer dan 150 zorgvuldig geselecteerde Mac-apps en -tools, zodat je kunt werken zoals jij dat wilt.