Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Eerste TCL-smartphone viert zijn première op IFA 2023

In de loop der jaren heeft TCL zijn smartphoneactiviteiten uitgebreid door merken als BlackBerry en Palm over te nemen. De meeste verkopen vielen echter altijd onder het merk Alcatel. Op IFA 2019 is TCL van plan de zaken te veranderen en een nieuwe smartphone te lanceren onder het merk TCL, hoogstwaarschijnlijk de TCL T1 die een paar weken geleden uitlekte. De officiële aankondiging vindt plaats op 5 september om 14.30 uur in Berlijn.

Op basis van het lek wordt verwacht dat de TCL T1 een indrukwekkend middenklasse-apparaat zal zijn met een Qualcomm Snapdragon 675 SoC met 6 GB RAM en 128 GB opslag. De hoofdcamera zou een 48 MP, 16 MP en 2 MP drievoudig camerasysteem bevatten, een 24 MP camera aan de voorkant voor selfies en een 3820 mAh-batterij met 18 W snelladen. Het hoogtepunt van het apparaat zal het 6,53-inch FHD+ Dotch-display van TCL zijn (TCL’s merk voor zijn geperforeerde beeldschermen). De exacte prijs van de telefoon hangt nog in de lucht, maar uit het lek bleek dat hij in Europa tussen de € 299 en € 399 zou verkopen.

“Wat we hebben gepland voor IFA 2019 is een opwindende blik op de toekomst van TCL Communication – met smartphones, 5G-apparaten en geheel nieuwe categorieën, inclusief het debuut van ons draagbare Project Archery-display”, zegt Stefan Streit, General Manager, Global Marketing bij TCL-communicatie. “TCL, als een van ‘s werelds toonaangevende beeldschermfabrikanten, zal zich concentreren op het overbrengen van onze multimedia-expertise naar onze mobiele producten. Wat nog belangrijker is, is dat we ons samen met onze TCL-zusterbedrijven niet alleen inzetten voor mobiliteit, maar ook voor het bouwen van een compleet merk voor consumentenelektronica, ondersteund door een heel ecosysteem van TCL-apparaten. “

Het officiële TCL-persbericht maakt ook melding van het draagbare Project Archery-display van het bedrijf, dat naar verluidt een “100-inch filmische ervaring biedt in een apparaat ter grootte van de meeste zonnebrillen.” Het is niet duidelijk of Project Archery een op zichzelf staand product is of een accessoire dat verbinding zal maken met de nieuwe TCL-smartphone. Het bedrijf herhaalde ook zijn plannen om in 2020 zijn eerste opvouwbare smartphone met display te lanceren.

Eerste TCL-smartphone viert zijn première op IFA 2019 2

Uit de uitgelekte routekaart voor TCL-Banded-smartphones blijkt dat het bedrijf van plan is in het eerste kwartaal van 2020 een ‘Pro’-variant van de T1 te lanceren, waarbij 5G-compatibele varianten van beide beschikbaar zullen zijn in het tweede kwartaal van 2020. TCL heeft nog niet aangekondigd op welke markten ze zich zullen concentreren, maar we zullen het zeker weten op 5 september in Berlijn.