Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Eigenaar van Showbox-site schikt piraterijzaak voor $ 150.000

Met een toestemmingsvonnis van een federale rechtbank in Hawaï hebben verschillende filmmaatschappijen hun piraterijzaak afgehandeld met de exploitant van een “Showbox” -site. De Pakistaan, die zegt dat de app legaal is, stemde ermee in een schikking van $ 150.000 te betalen. Hoewel de site-exploitant inderdaad aangesloten is bij Showbox, is hij niet de ontwikkelaar.

In april spande een groep filmmaatschappijen een rechtszaak aan tegen de exploitanten van verschillende websites die de Showbox-app promootten en verspreidden.

Showbox en klonen met dezelfde naam worden door miljoenen mensen gebruikt. Met deze apps kunnen gebruikers films streamen via torrents en directe bronnen via een Netflix-achtige interface.

De tools zijn een doorn in het oog van filmbedrijven, waaronder die achter ‘The Hitman’s Bodyguard’, ‘London Has Fallen’ en ‘Hunter Killer’. In een rechtszaak die werd aangespannen bij de Amerikaanse rechtbank in Hawaï wezen de bedrijven erop dat Showbox massale piraterij mogelijk maakt.

“Eisers ondernemen deze actie om de massale piraterij van hun films via de Show Box-softwareapplicatie te stoppen”, aldus de 58 pagina’s tellende klacht.

“Gedaagden promoten de Show Box-app op misleidende wijze als een legitiem middel om inhoud voor het publiek te bekijken. Ze installeren gretig de Show Box-app om auteursrechtelijk beschermde inhoud te bekijken, waardoor ze winst genereren voor de verdachten”, voegde de bedrijven eraan toe.

De filmoutfits gingen over naar verschillende beklaagden die ervan verdacht werden banden te hebben met een of meer Showbox-sites. Dit omvat een Pakistaanse man genaamd Qazi Muhammad Zarlish, die naar verluidt “latestshowboxapp.com” beheerde.

Hoewel het lastig kan zijn om een ​​oordeel te vellen over een exploitant van een buitenlandse piratensite, kunnen filmmaatschappijen deze week wel een overwinning claimen. Ze onderhandelden over een consensusvonnis waarin Zarlish ermee instemde alle inbreukmakende activiteiten te staken. Bovendien zal een geldelijk vonnis worden toegekend ten bedrage van $150.000 ter dekking van de kosten, honoraria en schade.

Het valt nog te bezien of de Pakistani dit geld heeft. De website, die Showbox aanbiedt, is echter niet meer online. Naast het geld omvat de uitspraak ook een permanent verbod dat hem verbiedt andere inbreukmakende apps te promoten of te distribueren.

Deze omvatten, maar zijn niet beperkt tot, de “Show Box-app”, Popcorn Time, CotoMovies (Bobby Movie Box), MediaBox HD (The Movie DB), Cinemabox, Moviebox, Terrarrium, Mobdro en softwareapplicaties die verband houden met de volgende piraterijbronnen : YIFY; YTS; RARBG; TORRENTZ2; NYAA.SI; KALKTORRENTEN; ZOOQLE; EZTV; en TORRENT-DOWNLOADS. ”

Uit het papierwerk blijkt dat Qazi Muhammad Zarlish zichzelf vertegenwoordigde. Hij legde uit dat het Showbox APK-bestand dat op de website beschikbaar werd gesteld afkomstig was van de externe website showbox.fun. Interessant genoeg ging hij ervan uit dat het volkomen legaal was.

“(De beklaagde) geloofde dat de Show Box-app een legitieme applicatie was, vergelijkbaar met Netflix en Amazon Prime Video, gebaseerd op de beschrijvingen van de Show Box-app op de websites showbox.fun en show-box.pro”, staat er in de toestemming oordeel.

Omdat deze kwestie in een consensusvonnis is opgelost, heeft het Hof de zaak niet op zijn merites beoordeeld. Het is echter duidelijk dat de verdachte een nogal kostbare fout heeft gemaakt, zoals uit de schikking blijkt.

Een kopie van de schikkingsovereenkomst tussen Qazi Muhammad Zarlish en Hunter Killer Productions, Inc., TBV Productions, LLC, Venice PI, LLC, Bodyguard Productions, Inc. en LHF Productions, Inc. kunt u hier vinden (pdf).