Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Ericsson legt de lat op het gebied van duurzaamheid opnieuw hoger met triple-band, triple-sector 5G wireless

Let op: het volgende artikel zal je helpen: Ericsson legt de lat op het gebied van duurzaamheid opnieuw hoger met triple-band, drie-sector 5G-radio

Ericsson bepaalt opnieuw het tempo voor duurzame netwerken met de introductie van een nieuwe driebands, driesectorradio die het werk van negen radio’s kan doen. Radio 6646 vermindert het energieverbruik met 40 procent in vergelijking met triple-band radio’s met één sector en minimaliseert ook de benodigde ruimte op de locatie door een 60 procent lager gewicht – inclusief het gebruik van aluminium.

De nieuwe radio breidt de multibandmogelijkheden van de tri-sectorproducten van Ericsson uit door de frequentiebanden 900, 800 en 700 MHz te combineren in een compacte radio die geschikt is voor 2G tot 5G. Nu communicatiedienstverleners (CSP’s) steeds meer behoefte hebben aan duurzamere oplossingen, zullen de lagebandspectrummogelijkheden van Radio 6646 zowel de 5G-dekking als de middenband (3,5 GHz) prestaties op een energie-efficiënte manier aanzienlijk vergroten.

Het terugdringen van het energieverbruik met 40 procent kan per locatie een jaarlijkse besparing opleveren die vergelijkbaar is met het 40 keer opladen van een elektrische auto. Bovendien zal de gewichtsvermindering van 60 procent van de nieuwe drie-bands, drie-sector radio CSP’s verder helpen de inzetkosten, de huur van torens en de ecologische voetafdruk te minimaliseren. Eén Radio 6646 kan het werk doen van negen single-band radio’s.

Vicente Abad, RAN Technology and Support Manager bij Telefonica Spanje, zei: “Ericsson’s nieuwe Radio 6646 zal een uiterst compacte en flexibele oplossing bieden om de 5G-dekking op een zeer kosteneffectieve manier uit te breiden, terwijl deze tegelijkertijd economisch en duurzaam is – de ruimtevereisten en energie consumptie zijn volgens ons iets dat een sterke aanjager zal zijn voor 5G en we kijken uit naar de eerste implementaties in Spanje.”

David Hammarwall, hoofd Product Area Networks bij Ericsson, zegt:

“Onze nieuwe energiezuinige radio combineert op unieke wijze spectrummogelijkheden in een eenvoudig te installeren vormfactor. Dit zal de implementatie vereenvoudigen en de 5G-dekking uitbreiden, te beginnen in Europa. Met deze nieuwste innovatie kunnen serviceproviders stand-alone 5G-implementaties opschalen met nieuwe toepassingen voor consumenten, ondernemingen en bedrijfskritische communicatie.”

Radio 6646 zal het lange bereik vergroten, van buiten naar binnen, van daken en torens tot binnenruimtes zoals kantoren, kelders, winkels en woningen. Het zal ook de capaciteit van 5G-netwerken vergroten, vooral in combinatie met mid-band TDD via carrieraggregatie en 5G standalone (5G SA).

De nieuwe radio ondersteunt ook de 700 MHz-band, die naar verwachting een van de belangrijkste spectrums zal zijn voor 5G SA-implementaties, waarbij lage banden de prestaties en het bereik van middenband-TDD vergroten. Met drie gecombineerde lage banden zal Radio 6646 de dekking zowel binnen als buiten verbeteren voor alle mobiele generaties – 2G tot 5G – en voor IoT. De frequenties worden breed ondersteund door apparaten en bieden een enorm potentieel om de groei van 5G-diensten te vergroten.

Radio 6646 volgt op de lancering van de dual-band tri-sector Radio 6626 in 2021, die commercieel verkrijgbaar is op de wereldmarkten. Ericsson introduceerde eerder dit jaar ook zeven nieuwe 5G RAN-oplossingen die aanzienlijke energiebesparingen en tot een vertienvoudiging van de capaciteit opleveren – met minimale of geen extra voetafdruk.

Uitchecken? De regering zal waarschijnlijk een 700 MHz-band toewijzen voor de lancering van 5G-diensten in Pakistan