Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Evalueer Facebook-bibliotheken en verzamel smartphones Android slim

De relatie van Facebook met privacy is problematisch. De gevallen zijn bekend en de situaties zijn niet in het voordeel van gebruikers en hun gegevens. Het bedrijf probeert deze situatie te verbeteren, maar er komen steeds nieuwe gevallen bij.

Een nieuwe kijk op de code van de Facebook voor Android-app en het gedrag ervan bracht een situatie aan het licht die als abnormaal kan worden beschouwd. De app controleert en verzamelt voornamelijk Android-bibliotheken zonder duidelijke reden.

Facebook verzamelt weer

Het nu ontdekte gedrag is op zijn zachtst gezegd vreemd. De app van Facebook voor Android analyseert de in het systeem aanwezige bibliotheken en stuurt deze naar de servers van de sociale netwerken. Dit is een beoordeling die regelmatig wordt uitgevoerd en niet bedoeld is voor gebruikersgegevens. Alleen en alleen systeembibliotheken worden beïnvloed.

Blijkbaar maakt Facebook een verzameling van alle verschillende bibliotheken in de smartphones Android. De naam van dit project is al bekend: Global Library Collector. De ontdekking werd gedaan door Jane Manchun Wongbekend om het ontdekken van nieuws in de Facebook- of Instagram-apps.

Android-bibliotheken zijn nu de slachtoffers

Bij het controleren van de Android-communicatie van de app bleek dat er bibliotheekbeoordelingsgegevens werden verzonden. Als ze niet geregistreerd waren, zou het volgende proces eenvoudig zijn. Ze worden vervolgens gecomprimeerd en naar Facebook verzonden.

Als er geen gegevens van verbonden gebruikers zijn, blijven privacyproblemen onopgemerkt. De Facebook Ze hebben nooit gezegd dat ze deze verzameling uitvoeren terwijl ze onnodig bronnen en gegevens voor gebruikers verbruiken.

De vreemdeling in dit proces wordt niet gerapporteerd en kan niet door gebruikers worden uitgeschakeld. Er zijn al enkele theorieën die dit proces van het verzamelen van Android-bibliotheken via Facebook verklaren. Velen beweren dat het mogelijk moet zijn om problemen in hun applicaties op te sporen.

Het is de app die de gegevens verzamelt

Omdat er afhankelijk van de fabrikant kleine wijzigingen in de bibliotheken zijn, kunnen deze mogelijk problemen veroorzaken. Een andere poging is om toegang te krijgen tot API’s die Google sindsdien heeft geblokkeerd om veiligheidsredenen voor gebruikers.

De waarheid is dat de Facebook Deze operatie niet gerechtvaardigd is, noch publiekelijk is uitgelegd waarom deze onderdelen zijn verzameld bij Google en andere fabrikanten. Het is een ander mysterie dat onduidelijk blijft in het universum van het grootste sociale netwerk op internet.

Mục lục