Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Facebook-leadadvertenties: de definitieve gids

Facebook-leadadvertenties zijn de beste tool die u kunt gebruiken om meer over uw klanten te weten te komen (en hoe meer u weet over uw doelgroep, hoe beter u hen advertenties kunt aanbieden die converteren).

Facebook Lead Ads zijn een krachtige aanvulling op elke campagne en een van de meest veelzijdige advertentietypen die voor u beschikbaar zijn.

Gebruik leadadvertenties voor alles, van het optimaliseren van leadgeneratie en conversie tot het optimaliseren van klantonderzoek en doelgroeptargeting.

Met deze voor mobiel geoptimaliseerde advertenties kunt u voor elke bestemming een naadloze ervaring bieden.

Potentiële klanten kunnen zich direct in de nieuwsfeed aanmelden voor meer informatie over uw product of dienst. Denk er over na. Wanneer u de wrijving bij het indienen van een formulier vermindert, maakt u het gemakkelijker voor gebruikers om u hun waardevolle informatie te verstrekken.

In dit artikel leer je het volgende:

 • Wat Facebook-leadadvertenties zijn.
 • Waarom zou je Facebook-leadadvertenties gebruiken?
 • Hoe u uw eigen Facebook-leadadvertenties kunt maken.
 • Best practices voor het produceren van de best mogelijke Facebook-leadadvertenties.

We voeren ook een van onze experimenten uit waarbij gegevens uit 30.000 campagnes worden geanalyseerd om ‘wetenschappelijke’ informatie te verkrijgen over hoe het aantal vragen in een leadformulier zich verhoudt tot de campagnekosten per lead en welke vragen correct zijn.

Ben je er klaar voor, laten we aan de slag gaan!

WWat zijn Facebook-leadadvertenties?

Facebook-leadadvertenties zijn advertenties die een ingesloten formulier bevatten.

Met dit formulier kunt u persoonlijke informatie over uw publiek verzamelen en er iets waardevols voor terugkrijgen.

Of het nu alleen de Facebook-naam en het e-mailadres van een gebruiker is of meer gedetailleerde informatie over zijn voorkeuren en interesses, Leer uw doelgroep beter kennen met leadadvertenties.

Leadadvertenties worden automatisch gevuld met de contactgegevens van de gebruiker, zoals beschreven in dit citaat van Facebook.

Gebruikers kunnen eenvoudig op uw advertentie tikken en er verschijnt een formulier met Facebook-contactgegevens, klaar om rechtstreeks naar u te worden verzonden. Met slechts een paar klikken ontvangt u de gewenste informatie en genereert u een gekwalificeerd voordeel voor uw bedrijf. “

Neem dit voorbeeld uit de dataverrijkingsservice Clearbit.

Voorbeeld van een Facebook-leadadvertentie van Clearbit.

Voorbeeld van een Facebook-leadadvertentie van Clearbit.

Wanneer iemand op de Clearbit-advertentie klikt, verschijnt het formulier aan de rechterkant, net boven de promotie. Het formulier wordt automatisch gevuld met het e-mailadres van de gebruiker, zodat deze gemakkelijk zijn gegevens kan indienen. Clearbit bevat ook een beschrijving van het product op het formulier om gebruikers te helpen begrijpen waarom ze zich moeten aanmelden.

Leadadvertenties kunnen door elke branche worden gebruikt – SaaS-bedrijven, e-commerceplatforms, makelaarskantoren – in vrijwel elke situatie. Met zo’n breed scala aan functies, Ze zijn een van de krachtigste tools die u kunt gebruiken om betere campagnes te maken.

Waarom zou je Facebook-leadadvertenties gebruiken?

De belangrijkste reden om leadadvertenties te gebruiken is om uw doelgroep beter te leren kennen.

Met Facebook-advertenties verzamelt u bruikbare informatie over Facebook-gebruikers die u kunt gebruiken om aangepaste doelgroepen te creëren en hen beter te targeten met advertenties.

Het verzamelen van deze informatie is echter niet altijd eenvoudig. Het is niet eenvoudig om iemand uw persoonlijke gegevens aan uw bedrijf te laten verstrekken. Daarom is het belangrijk om het registratieproces zo eenvoudig mogelijk te maken.

Gelukkig zijn Facebook Lead Ads geoptimaliseerd voor mobiel, en dat heeft een aandeel 95% van de Facebook-bezoeken. Het gebruik van deze apparaatvriendelijke advertenties zorgt ervoor dat het inloggen zo eenvoudig en naadloos mogelijk verloopt.

Enkele andere voordelen van leadadvertenties:

 • Ingevuld met de contactnaam en het e-mailadres van een gebruiker.

 • Volledig aanpasbaar voor verschillende situaties.

 • Help waardevolle inhoud zoals leadmagneten promoten.

 • De verzamelde informatie kan eenvoudig worden toegevoegd aan uw CRM-service (Customer Relationship Management).

 • Kan gebruiken dynamische advertenties om de ervaring af te stemmen op de voorkeuren van de gebruiker en eerdere interactie.

We gebruiken deze advertenties bij AdEspresso om veel van onze eBooks te promoten. Dit vergroot de bekendheid van onze inhoud en geeft de gebruiker een concrete reden om zich te registreren.

Voorbeeld van een advertentiebundel voor sociale marketingadvertenties AdEspresso adverteerde op Facebook

Sociale marketingadvertenties bundelen de advertentie die we op Facebook hebben gepromoot

In ruil voor een Facebook-gebruikersnaam en e-mailadres bieden wij een bundel e-books over socialemediamarketing en Facebook-advertenties aan. Wanneer iemand zich aanmeldt, wordt hij/zij toegevoegd aan onze e-maillijst in ruil voor de eBook-bundel. Wij kunnen u dan direct aanvullende informatie of hulpmiddelen verstrekken.

Dit is slechts een van de vele verschillende soorten leadadvertenties die voor u beschikbaar zijn. Laat ons u dus helpen uw eigen advertenties te maken!

Hoe u een Facebook-leadadvertentie maakt

Het maken van uw eerste leadadvertentie is eenvoudig. Net als elke andere advertentie maakt u deze via Advertentiebeheer of via het gedeelte Publicatietools van uw bedrijfspagina.

Log eerst in op de Advertentiebeheer en klik Creëren linksboven.

A... Facebook-leadadvertentie maken 1

Kies daar dan voor Leadgeneratie Objectief.

A... Maak een Facebook-leadadvertentie 2

Zodra je het hebt geaccepteerd Voorwaarden voor FacebookLead-advertenties doorSelecteer de pagina die u voor deze campagne wilt gebruiken.

A... Maak een Facebook-leadadvertentie 3

Je moet het publiek, het budget, de plaatsingen en het advertentieschema instellen zoals bij elke andere Facebook-promotie.

Zodra dit klaar is, is het tijd voor Selecteer het formaat voor uw leadadvertentie.

U kunt een carrousel, een enkele afbeelding, een video of een diavoorstelling gebruiken. Afhankelijk van het type informatie dat u wilt verzamelen, kan elk op zijn eigen manier waardevol zijn.

A... Maak een Facebook-leadadvertentie 4

Als een formaat is geselecteerd, vraagt ​​Facebook u om de creatieve en kopieergedeelten van uw advertentie te ontwerpen. We hebben een handleiding gemaakt die dit proces doorloopt.

Zodra uw ontwerp klaar is, is het tijd om het formulier te maken dat gebruikers in uw leadadvertentie zien.

A... Maak een Facebook-leadadvertentie 5

Om een ​​formulier voor uw advertentie te maken: Facebook zal u om de volgende categorieën vragen:

 • Formuliertype – Er zijn hier twee opties, Meer volume of Hoger doel. Selecteer of u wilt dat mensen zich zo snel mogelijk aanmelden Meer volume. Als je wilt dat mensen verder in de klantreis komen, kies dan voor Hoger doel.
 • Intro – Deze sectie verwijst naar de tekst in een formulier dat meer informatie biedt over wat gebruikers zullen ontvangen als ze hun informatie indienen.
 • Vragen – Je hebt de keuze uit standaardvragen (zoals naam of e-mailadres) en maatwerkvragen. Een formulier kan in totaal 21 vragen bevatten, waarvan vijftien aangepaste vragen. Gebruikers zullen het formulier minder snel invullen als u hen een lange lijst met vragen stelt. Neem daarom zo weinig mogelijk mee.
 • Privacybeleid – U moet een link naar uw privacybeleid opnemen in elke leadadvertentie die u maakt.
 • Bedankt scherm – Mensen worden na het inloggen doorgestuurd naar deze pagina. Het is een geweldige plek om dank je wel te zeggen en bevat een downloadlink voor je hoofdmagneet.

Nadat u deze parameters heeft gedefinieerd op basis van het doel van uw specifieke advertentie, klikt u op Klaar rechtsboven. Zorg ervoor dat u 100% tevreden bent met het formulier, want u kunt het vanaf nu niet meer wijzigen.

Vanaf hier hoeft u alleen maar het formulier in uw advertentiemanager te controleren en te klikken Bevestigen publiceren.

Facebook-tip voor het maken van leadadvertenties Pro

Leadadvertenties kunnen ook worden gemaakt in het gedeelte Publicatietools van uw bedrijfspagina. Met deze methode kunt u het vervolgens rechtstreeks naar AdEspresso overbrengen.

A... Maak een Facebook-leadadvertentie 6

Klik daar gewoon op Creëren Klik op de knop en selecteer het type formulier dat u wilt maken:

A... Maak een Facebook-leadadvertentie 7

Op deze manier blijft u altijd op de hoogte, of u nu een nieuw formulier maakt of een bestaand formulier dupliceert maak een formulier Sectie beschreven in de vorige walkthrough.

Houd er rekening mee dat deze formulieren na voltooiing niet meer kunnen worden bewerkt. Zorg er daarom voor dat u klaar bent voordat u het proces voltooit.

8 Facebook-best practices voor leadadvertenties

Vragen Het indienen van informatie door Facebook-gebruikers is een grote vereiste, zelfs als uw hoofdadvertentie met minimale wrijving is gemaakt. Moedig gebruikers aan uw advertentieformulier in te vullen door deze acht tips te volgen voor het maken van aantrekkelijke leadadvertenties. Hoe aantrekkelijker uw leadadvertenties zijn, hoe groter de kans dat mensen zich aanmelden.

 • 1. Richt u op de juiste doelgroep

Als u zich op de juiste doelgroep richt, kunt u gemakkelijker bepalen welke vragen het beste zijn en wordt de kans kleiner dat ongekwalificeerde leads zich per ongeluk aanmelden. Op deze manier kunt u meer conversies voor uw bedrijf genereren en ervoor zorgen dat Facebook-gebruikers die uw advertentie zien, daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in uw producten. Een verkeerde beoordeling van uw publiek kan leiden tot een slechte advertentie-ervaring.

 • 2. Stel de juiste vragen

Stem uw vragen af ​​op specifieke advertentiedoelen. Als u zich wilt aanmelden voor een nieuwsbrief, heeft het geen zin om klanten naar hun leeftijd te vragen in plaats van naar hun naam. De kans is groter dat uw leads converteren als elke vraag aan hun behoeften voldoet en hen de waarde van aanmelding helpt inzien. De juiste vragen kunnen Facebook-gebruikers er ook toe verleiden gemakkelijker hun gegevens in te voeren. Dit is de reden waarom het opnemen van intentie in uw vragen een van de kernboodschappen van Klant en is Gebruikersonderzoek.

 • 3. Gebruik een herkenbaar sjabloon

Facebook-gebruikers scrollen dagelijks langs veel advertenties, dus uw advertenties moeten niet alleen opvallen, maar ook direct herkenbaar zijn. Wanneer u de juiste sjabloon voor uw leadadvertentie gebruikt, weten gebruikers precies wat ze moeten doen als ze deze tegenkomen. Door advertenties te maken die bij een specifiek thema passen, kunt u ook een meer samenhangende campagne creëren.

 • 4. Bied een verleidelijke stimulans

We hebben dit al eerder gezegd, maar leadadvertenties zijn een grote vraag. Door een incentive zoals een gratis eBook of couponcode aan te bieden, kunt u uw leadadvertenties aantrekkelijker maken. Bedenk welk item het beste is voor uw doelgroep en bied dit aan in ruil voor hun persoonlijke informatie.

 • 5. Maak je aanbod glashelder

Facebook-gebruikers moeten precies weten waarvoor hun gegevens worden gebruikt wanneer ze zich aanmelden. Vanuit hun perspectief is gegevensbescherming een groot probleem, dus een vage waardepropositie vertaalt zich niet. Gebruik het introductiegedeelte van uw leadadvertenties om gebruikers niet alleen te vertellen wat ze krijgen als ze zich aanmelden, maar ook hoe u hun naam en e-mailadres in de toekomst gaat gebruiken. Een goede plek om dit te doen is uw privacybeleid.

Vraag niet te veel informatie in uw leadadvertentie. Het is belangrijk om een ​​balans te vinden tussen het verkrijgen van de gegevens die je nodig hebt en het gemakkelijker maken voor Facebook-gebruikers om in te loggen. Als u te veel in rekening brengt, zullen de conversiepercentages dalen en zullen mensen al vroeg in hun klanttraject afhaken.

Wat voor het ene publiek werkt, valt voor het andere publiek tegen. Volg, test en optimaliseer uw leadadvertenties altijd op basis van hun prestaties. Het gebruik van campagneoptimalisatie met AdEspresso is slechts de eerste stap! Door te weten hoe succesvol elke campagne is, kunt u die kennis toepassen om de prestaties van leadadvertenties in de toekomst te verbeteren.

Als iemand zich via uw leadadvertenties aanmeldt voor meer informatie, stuur hem dan snel een e-mail om hem te bedanken en bezorg hem zo snel mogelijk uw incentive. Op deze manier kunt u het gesprek voortzetten en ervoor zorgen dat hij/zij altijd up-to-date is. Dit maakt ook deel uit van het bieden van een goede onboarding- en klantervaring.

Gegevenssynchronisatie instellen met AdEspresso

AdvertentieEspresso Gegevenssynchronisatie Met de tool kunt u leads automatisch naar een lijst met een ondersteunde CRM-tool sturen.

In plaats van uw leadsbestand te exporteren en in uw CRM te importeren, Het synchroniseren van gegevens duurt slechts een paar minuten en stuurt deze leads op de automatische piloot naar een specifieke lijst in uw CRM.

 • Stap 1: De eerste stap voor het opzetten van een gegevenssynchronisatie omvat: Een gegevensbron kiezen.

De bron kan uw leadgeneratie-advertenties zijn die naar uw lijst worden verzonden, of het kan een CRM-lijst zijn die u met een aangepaste doelgroep kunt synchroniseren.

AdEspresso-gegevenssynchronisatie is ingeschakeld Facebook

 • Stap 2: Nadat u deze instellingen heeft gemaakt, kunnen we verder gaan Configureer uw bron voor synchronisatie.

Uw bron kan het advertentieaccount zijn dat u gebruikt, of een formulier of campagne voor het genereren van leads.

Het AdEspresso-dashboard voor leadgeneratie voor gegevenssynchronisatie is ingeschakeld op Facebook

 • Stap 3: Vervolgens kunnen wij Kies uw bestemming.

Het doelwit voor dit voorbeeld is Facebook!

 • Stap 4: Nu kunnen we dat Configureer uw bestemming voor gegevenssynchronisatie.

Doelconfiguratie op Facebook

Nadat u uw bestemming heeft geselecteerd, kunt u het in kaart brengen voltooien, synchroniseren en uw gegevens opslaan. Uw Facebook-leads worden nu automatisch gesynchroniseerd met uw lijst.

Hoeveel vragen moet u opnemen in een Facebook-hoofdadvertentie? Een AdEspresso-experiment!

Met Facebook Lead Ads kun je maximaal 15 aangepaste vragen stellen, maar hoeveel moet je er eigenlijk gebruiken?

Om hierachter te komen, hebben we 30.000 Facebook-campagnes geanalyseerd om de impact van vragen op de kosten per lead (CPL) te bepalen.

Laten we beginnen met enkele praktische tips: Facebook zegt dat drie aangepaste vragen het ideale aantal is, maar we denken dat dit kan afhangen van zowel de campagne als het publiek.

Dit is wat we hebben gevonden:

 • Hoe meer vragen u heeft in uw leadadvertentie, hoe hoger uw kosten per lead.

 • Als je te veel barrières tussen de gebruiker en de conversie wegneemt, loop je het risico meer leads van lagere kwaliteit aan te trekken.

Dus hoeveel vragen zijn correct? Laten we de gegevens eens bekijken om erachter te komen

Prestaties van leadadvertenties afhankelijk van het aantal gestelde vragen

Prestaties van Facebook-leadadvertenties vergeleken met het aantal gestelde vragen.

Op basis van slechts één vraag vonden we een CPL van $ 0,91 met een conversiepercentage van 43,58%. Dit is onze basislijn.

Van daaruit stijgt de CPL redelijk lineair met elke extra vraag, naarmate het conversiepercentage afneemt.

Er gebeurt iets interessants met 5 vragen: de CPL verdubbelt van €2,52 naar €6,74 en de conversiepercentages dalen ook aanzienlijk.

Wat betekent dat voor jou?

Afhankelijk van uw doelgroep en de behoeften van uw campagne, moet u proberen nooit meer dan vijf vragen te stellen. Het is nog beter als u niet meer dan drie vragen stelt, omdat leadadvertentieformulieren met één tot drie vragen veruit de hoogste conversiepercentages hebben.

Als je erover nadenkt vanuit een trechterperspectief, Hoe verder in de trechter uw leads zich bevinden, hoe meer vragen u kunt stellen.

Het is waarschijnlijker dat iemand bovenaan de trechter u uw naam en e-mailadres geeft. Vraag hem echter om details over zijn interesses en hij zal het formulier keer op keer invullen.

Optimaliseer uw leadformulieren voor de laagste CPL en de hoogste conversie voor elk advertentiedoel.

Zorg ervoor dat je de juiste vragen stelt

Een andere overweging bij het maken van een nieuw leadadvertentieformulier is het soort vragen dat u gaat stellen. Dit speelt een belangrijke rol in het succes of falen van uw campagne.

Kijk maar eens naar de meest gestelde vragen in onze enquête:

De meest voorkomende vragen werden gesteld op een leadgeneratieformulier op Facebook

De meest gestelde vragen over leadadvertentieformulieren.

Geen echte verrassingen hier. E-mail is veruit de meest waardevolle informatie die u van potentiële klanten kunt ontvangen, omdat het u helpt het gesprek op een persoonlijkere manier voort te zetten.

Citaat uit onze complete gids voor leadgeneratie op Facebook door Massimo Chieruzzi:

Het controleren van e-mails is veel eenvoudiger en goedkoper dan vanaf het begin proberen een verkoop te sluiten. “

Daarna verschijnt de volledige naam, gevolgd door het telefoonnummer, beide met ruim 10.000 resultaten.

Dan zijn de resultaten meer dan gehalveerd, waarbij de volgende meest voorkomende vraag (alleen voornaam) slechts 4.730 resultaten oplevert.

Dus wat betekent dat?

Hoe meer persoonlijke informatie u van een potentiële prospect vraagt, hoe kleiner de kans dat deze zal reageren.

Maar u vraagt ​​zich waarschijnlijk nog steeds af welk type vraag het beste converteert. Laten we eens kijken wat de gegevens zeggen:

Kosten en conversiepercentages op basis van contactvragen

Kosten en conversiepercentage op basis van vragen die in een leadadvertentieformulier worden gesteld.

Op basis van leadadvertenties waarin om contactgegevens werd gevraagd, waren e-mailformulieren veruit het meest succesvol, met meer dan het dubbele conversiepercentage en een aanzienlijk lagere CPL.

Dat vonden wij interessant De vraag naar ‘Alleen telefonisch’ was zowel het duurste als het minst succesvolle type leadadvertentie.

Wat valt er mee te nemen?

Vraag leads alleen om de belangrijkste informatie op basis van waar ze zich in de verkoop- en marketingtrechter bevinden. En concentreer u eerst op het vastleggen van hun e-mailadres en het vragen om een ​​telefoonnummer, wat de conversiepercentages zal verlagen.

Het entertainment stopt niet bij registratie

Facebook-leadadvertenties zijn slechts het begin van een gesprek met uw doelgroep.

Zodra een prospect u waardevolle informatie heeft verstrekt, bouwt u de relatie zo snel mogelijk op.

Een e-maildripcampagne is slechts een van de manieren om leads tijdens het klanttraject te stimuleren.

Beschouw uw leadadvertenties als de eerste stap in een lopend gesprek. Er zijn zoveel plekken waar je heen kunt!

Laat daarom een ​​reactie achter om ons te laten weten hoe u leadadvertenties gebruikt in uw Facebook-advertentiecampagne. Wij horen graag wat u ervan vindt.

Mục lục