Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Facebook Messenger test eindelijk de standaard end-to-end-encryptie voor chats

Opmerking: het volgende artikel zal je helpen: Facebook Messenger test eindelijk de standaard end-to-end-codering voor chats

Facebook Messenger is een hele oude app, maar mist veel functies. End-to-end-codering voor chats is daar een van. Het goede nieuws is echter dat Meta onlangs is begonnen met het testen van standaard end-to-end-codering voor chats op Facebook Messenger.

Facebook Messenger zal de privacyfunctie eindelijk standaard maken

Volgens de laatste rapporten is Meta begonnen met het testen van de standaard end-to-end-encryptie op Facebook Messenger. In een persbericht zei het socialemediabedrijf dat het eerder deze week al was begonnen met het testproces “tussen een paar mensen”. Het bedrijf hoopt de privacyfunctie in 2023 standaard te maken voor alle berichten en oproepen. Wat hier het vermelden waard is, is dat uw frequente chats automatisch end-to-end gecodeerd worden als u deel uitmaakt van de testgroep. Dit maakt end-to-end-encryptie niet-optioneel. Meta heeft geen toegang tot gesprekken tussen jou en een vriend of familielid. Als u echter op welke manier dan ook berichten over uw veiligheid aan het bedrijf rapporteert, kan Meta deze zien.

Meta test ook enkele nieuwe functies om zijn gebruikers intact te houden. De technologiegigant werkt aan een veilige opslagfunctie op Android en iOS. Met deze functie kunt u een back-up maken van uw gecodeerde chats als u uw telefoon kwijtraakt of als u uw berichtengeschiedenis wilt herstellen op een nieuwe handset of gadget die end-to-end-codering ondersteunt. Bovendien kunnen gecodeerde back-ups worden beveiligd met een pincode/code. U kunt deze pincode ook opslaan in een dienst zoals Google Drive of iCloud, zodat u deze gemakkelijk kunt raadplegen.

Het punt om op te merken is dat de Google Drive- en iCloud-integratie alleen bedoeld is voor het opslaan van de pincode van uw back-up. De daadwerkelijke back-ups zelf staan ​​alleen op de eigen servers van Meta. Naast Facebook Messenger zal Meta ook de standaard end-to-end-encryptie uitbreiden naar Instagram DM’s. De socialemediagigant begon vorig jaar met het testen van end-to-end-encryptie op Instagram via een opt-in-instelling en breidde de functie in februari uit naar volwassen gebruikers in Rusland en Oekraïne. Nu moet het worden uitgebreid naar andere landen.

Lees ook: YouTube is het populairste sociale mediaplatform onder tieners, niet TikTok – PhoneWorld