Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Facebook verandert het ontwerp en richt zich meer op groepen en evenementen

Het is alweer een tijdje geleden dat Mark Zuckerberg, de CEO van Facebook, enige hint heeft gegeven dat hij zijn dienst onafhankelijker wil maken van de nieuwsfeed, en op de eerste dag van het F8-evenement kregen we onze eerste glimp van hoe het nieuwe gezicht van het sociale netwerk eruit zal zien.

Vanaf vandaag brengt Facebook een nieuw ontwerp uit voor de Android- en iOS-versies van het product, dat naar verwachting de komende maanden meer dan 2 miljard gebruikers van de dienst zal bereiken, inclusief de desktopversie. De belangrijkste veranderingen betreffen het kleurenschema, dat de voorkeur geeft aan wit boven blauw, en de nieuwe focus van het sociale netwerk: groepen.

Afbeelding: Facebook

In plaats van probeer internet vast te leggen in je feed op Facebook wil je je meer richten op communities en een apart tabblad hebben voor groepen en een ander voor evenementen. Volgens het sociale netwerk is het nieuwe ontwerp bedoeld om de integratie en communicatie tussen gebruikers met gemeenschappelijke interesses te bevorderen.

“Er zijn tientallen miljoenen actieve groepen op Facebook. Wanneer mensen het juiste vinden, wordt dit vaak het belangrijkste onderdeel van hun gebruik van Facebook. En vandaag de dag behoren meer dan 400 miljoen mensen op Facebook tot een groep waarvan “zij denken dat het belangrijk.”– Facebook, in het persbericht

Naast een grotere nadruk op groepen in de initiële sociale netwerkinterface, biedt Facebook ook verdere aanbevelingen van groepen die relevant kunnen zijn, evenals specifieke kenmerken voor elk gebruikersprofiel. Gamegroepen zullen bijvoorbeeld een speciale chat hebben om gesprekken te vergemakkelijken, terwijl door het bedrijf beheerde communities over verbeterde tools voor het plaatsen van vacatures zullen beschikken.

Facebook verandert van opzet en richt zich meer op groepen en evenementen 2Afbeelding: Facebook

Een andere inzet van het bedrijf is het aanmoedigen van daten binnen het sociale netwerk: een optionele tool genaamd “Meet New Friends” beveelt vriendschappen aan op basis van gedeelde gemeenschappen, waardoor mensen met gemeenschappelijke interesses vrienden kunnen maken in de gemeenschap. Facebook.

Een andere nieuwigheid die al in Brazilië is gearriveerd is Facebook Dating: de nieuwe dienst is net als de Tinder-app bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar een date of nieuwe contacten willen leggen. Naast geolocatie maakt de dienst ook gebruik van informatie die aanwezig is op het sociale netwerk, zoals: B. Groepen en gezamenlijke evenementen.

In deze geest introduceerde het bedrijf ook Secret Crush, waar gebruikers anonieme interesse kunnen tonen aan vrienden of kennissen, waarbij de aanvrager de bedoelingen alleen kent door deel te nemen aan Crush Secret. Facebook-dating.

Voor meer informatie over wat er op de eerste dag van F8 werd gepresenteerd, zie Nieuwswebsite Facebook.

Boven: Facebook-nieuwskamer