Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Facebook Verzamel niet alleen uw gegevens, maar ook alle bibliotheken van uw mobiele telefoon

Facebook verzamelt niet alleen uw gegevens, maar ook alle bibliotheken van uw mobiele telefoon

Aangezien het alomtegenwoordige sociale netwerk het doelwit is van de grootste privacytwijfels, is dit de meest beruchte samenvatting over de ontwikkeling van Facebook. De recente schandalen hebben niet alleen het bedrijf getroffen, maar ook de rest van de bedrijven die zich bezighouden met webapplicaties en -diensten. Gegevensbescherming is daarom een ​​element dat steeds belangrijker wordt.

Facebook Het is niet de kampioen van privacy, dat weten we, maar Google is dat ook niet. Amazon of Twitter voor andere voorbeelden. Hoewel Facebook Net als Jane Manchun Wong, een bekende specialist in reverse engineering van mobiele apps, streeft het bedrijf ernaar bepaalde handelingen in zijn applicaties te verbergen.

Dat wisten we tot nu toe Facebook Ik heb onze persoonlijke gegevens verzameld, activiteit in de applicaties en elke actie die we erop toepassen. Onze smaak, leeftijd, e-mails, telefoon… Met de recente veranderingen die het sociale netwerk ondergaat, kunnen we alles wat het bedrijf verzamelt op een bepaalde manier beheren, maar niet een aspect dat Jane Manchun ontdekte: de app Facebook voor Android Krijg toegang tot de mobiele bibliotheken waar het is geïnstalleerd en comprimeer de metagegevens om deze in het geheim naar uw servers te uploaden.

Facebook comprimeert de mobiele bibliotheken en uploadt ze naar uw servers zonder enige herstelactie

Het pakket werd onderschept door het uploaden van bibliotheekmetagegevens naar Facebook. Afbeelding door Jane Manchun

De applicatie van Facebook Het vertoont een uniek gedrag in Android, omdat het alleen in dit systeem nodig is om een ​​kopie te maken van de metadata van de systeembibliotheken. Op zich zou het niet gevaarlijk moeten zijn aangezien het geen risico oplevert voor de smartphone, maar toch is het verdacht dat deze actie wordt uitgevoerd zonder toestemming van de gebruiker.

Eenmaal geïnstalleerd op een Android-telefoon, wordt de applicatie zowel gedownload als Facebook standaard op de smartphone. De app voert een analyse uit van de systeembibliotheken, comprimeert de metadata en uploadt het bestand naar de servers van het bedrijf. Dit gecomprimeerde bestand heet «Wereldwijde bibliotheekverzamelaar“Of wereldwijde bibliotheekverzamelaar (GLC). Het bevat metagegevens van de bibliotheek, informatie die elke telefoon definieert en informatie over hoe u deze kunt installeren. en compatibiliteit met applicaties of systeemintegriteit.

Het echte probleem van wereldwijde bibliotheekverzamelaar is dat niemand weet waar het voor is. Facebook Hij heeft zijn missie nog niet verduidelijkt en heeft dit abnormale gedrag van zijn applicatie nog niet gespecificeerd. Dit gebeurt ook alleen op Android en laat meer giswerk achter: dat weten we allemaal Ons systeem is kwetsbaarder over de acties van de apps. Eigen Facebook Hij gebruikte jarenlang Android om makkelijker gebruikersgegevens te verzamelen.

Facebook geeft geen informatie over waar de GLC voor bedoeld is, noch biedt zij de gebruiker de mogelijkheid om deze optie uit te schakelen. Dit vormt een directe bedreiging voor de privacy, dus het zou ons niet verbazen als de Europese Unie actie onderneemt in deze kwestie. Hoezeer de wereldwijde bibliotheekverzamelaar ook geen risico voor de telefoon vormt Facebook Ik zou niet moeten weten wat elke gebruiker op zijn telefoon heeft.