Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Fiverr biedt onbedoeld illegale spyware-freelancediensten aan

  • Er zijn de laatste tijd veel aanbiedingen voor stalkware- en spywarediensten op Fiverr geplaatst.
  • Na de publicatie van de zaak heeft Fiverr strengere filtering opgelegd, maar sommige blijven nog steeds bestaan.
  • De meeste van deze aanbiedingen worden aangeboden door personen zonder licentie, zijn in strijd met de gebruiksvoorwaarden en zijn illegaal.

Fiverr is een van ‘s werelds grootste online marktplaatsen voor freelancediensten, gevestigd in Tel Aviv, Israël. De optredens die daar door freelancers worden uitgevoerd, omvatten alles van webontwikkelingsdiensten tot het schrijven van inhoud tot muziekopname, logo-ontwerp en beheer van sociale media. Er is echter een groeiend aantal illegale spionagediensten actief zonder dat Fiverr dit bewust toestaat. Praktisch gezien is het voor grote marktplaatsen als Fiverr erg moeilijk om alle concerten te beoordelen en hun juridische status te beoordelen. Maar sinds de recente rapporten van Motherboard opdoken, heeft het platform zijn inspanningen opgevoerd.

Hoe Gerapporteerd door moederbordOp basis van meerdere bronnen die ze aanhalen, is Fiverr gepaard gegaan met optredens van het installeren van spyware op een gericht telefoonnummer, het installeren van GPS-trackers op auto’s en het inhuren van privé-detectives zonder vergunning. Sommige freelancers adverteren hun diensten als “niet-detecteerbare spyware om uw vreemdgaande echtgenoot of werknemers in de gaten te houden” of “die een geheim volgapparaat voor elk voertuig verschaffen”. De eenvoudige versies van de spyware kosten slechts $ 5, terwijl meer geavanceerde malware gebruikersgegevens kan stelen en toetsaanslagen kan registreren voor maximaal $ 400.

Wat het volgen van voertuigen betreft, beloven de freelancers rapporten te sturen over de geografische locatie van het doelwit in de afgelopen week. Dezelfde lijsten worden aangevuld met bewijs van mobiele surveillance, video en foto’s. Omdat dit allemaal in strijd is met de servicevoorwaarden van Fiverr, kon het platform de meeste ervan snel verwijderen toen Motherboard om commentaar vroeg. Andere optredens zoals hieronder worden echter niet noodzakelijkerwijs gepromoot, aangezien spywareservices nog steeds beschikbaar zijn. Hoe deze verschijningen door de koper worden gebruikt en wat er precies wordt gevraagd in de communicatie tussen beiden blijft een schaduwgebied.

Bron: https://www.fiverr.com/

Uiteraard verzekert Fiverr dat zijn geavanceerde algoritmen en automatische detectietools voortdurend evolueren en de macht hebben om optredens te verwijderen die de servicevoorwaarden van het platform schenden. Bovendien hebben ze een 24/7 “Vertrouwens- en veiligheidsteam” in dienst dat reageert op gebruikersrapporten. Dus als je iets ongepasts ziet terwijl je door de Fiverr-lijsten bladert, moet je de ethische stap zetten om dit te melden. Fiverr is geenszins een fan van hackers en spyware-acteurs, maar boeven zullen altijd proberen waar dan ook geld te verdienen, ook op freelanceplatforms.

Wat vind je van dit verhaal? Deel uw opmerkingen met ons in het onderstaande gedeelte of neem deel aan de discussie op onze sociale netwerken op Facebook En Twitteren.