Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

FIX: Steam trage downloadsnelheid.

Opmerking: het volgende artikel zal je helpen: FIX: Steam trage downloadsnelheid.

Als je een lage downloadsnelheid ervaart tijdens het downloaden van Steam-spellen, lees dan hieronder verder. De introductie van gamingdiensten heeft de gebruikerservaring de afgelopen tien jaar veranderd. Er zijn verschillende gameservices beschikbaar voor pc-gebruikers, terwijl sommige gameservices platformonafhankelijk zijn: ze werken op pc en Mac.

Steam is tegenwoordig een van de populairste gamingdiensten, met meer dan 120 miljoen maandelijkse gebruikers en enkele duizenden games die zowel gratis als gekocht kunnen worden. De grootste pijn die gebruikers ervaren met Steam is het downloaden van games zoals TomClancy’s Rainbow Six, CyberPunk 2077 en Halo Infinite, omdat deze games grote bestanden hebben die hoge internetsnelheden vereisen.

Omdat veel gebruikers meldden dat de downloadsnelheid op Steam langzamer is in vergelijking met hun internetsnelheid, besloot ik deze tutorial te schrijven om hen te helpen het probleem op te lossen.

Internetsnelheid versus downloadsnelheid.

Voordat u doorgaat met het oplossen van het probleem met de trage downloadsnelheid van Steam, moet u zich ervan bewust zijn dat het vergelijken van de internetsnelheid met de downloadsnelheid geen nauwkeurige manier is om de downloadsnelheid van games te meten. Dit komt omdat de internetprovider (ISP) de internetsnelheid berekent in bits per seconde (Mbps), terwijl de downloadsnelheid wordt gemeten in bytes per seconde (MBps), waarbij 1 byte gelijk is aan 8 bits.

Dit betekent dat als uw internetdownloadsnelheid 200 Mbps (megabits per seconde) is, uw downloadsnelheid ongeveer 25 Mbps (megabytes per seconde) moet zijn. Om de downloadsnelheid te vinden, hoeft u dus alleen maar uw internetsnelheid te delen door 8. Hierdoor kunnen we bepalen of Steam downloadt met de gewenste snelheid.

Als u na de bovenstaande uitleg merkt dat de downloadsnelheid van games van Steam langzamer is dan normaal, zullen de volgende oplossingen het probleem oplossen en de downloadsnelheid verbeteren.

Oplossing: langzaam downloaden in STEAM.

Methode 1. Wis de Steam-downloadcache en schakel gasdownloads uit.

Het eerste dat u moet proberen om de trage downloadsnelheid op Microsoft Steam te verhelpen, is door de gedownloade cache te wissen. Als u de cache wist, worden overtollige gegevens verwijderd die de downloadsnelheid beïnvloeden.

1. beginnen Stoom.2. Druk daarop stoom in de linkerbovenhoek en selecteer in het vervolgkeuzemenu Instellingen.

3. Klik Downloads uit de lijst met opties en pas de volgende instellingen toe:

    1. Deactiveren de optie Beperk downloads tijdens het streamen.
    2. Klik Downloadcache wissen en klik vervolgens OK.

4. De app start opnieuw op, logt in en controleert of de downloadsnelheid verbetert. Als het probleem zich blijft voordoen, probeert u de volgende oplossing.

Methode 2. Selecteer een andere downloadregio.

Een andere manier om de downloadsnelheid op Steam te verhogen is door de downloadregio (serverlocatie) te wijzigen. Wij raden u aan een gebied te kiezen dat ‘s nachts is, zodat er minder gebruikers uit dat gebied komen. Dit zou de Steam-downloadsnelheden aanzienlijk kunnen verbeteren.

1. Uit stoom Selecteer menu Instellingen.

2. Bij Downloadsklik op het vervolgkeuzemenu hieronder Regio downloaden en kies een locatie met een tijdzone die momenteel nacht is. Selecteer vervolgens OK.

3. Er verschijnt een dialoogvenster waarin u wordt gevraagd opnieuw op te starten om de aangebrachte wijzigingen toe te passen. Klik Start Steam opnieuw om de wijziging toe te passen.4. Probeer uw games te downloaden en kijk of de download versnelt. Deze oplossing heeft de downloadsnelheid van talloze gebruikers aanzienlijk verbeterd.

Methode 3. Voer een netwerkreset uit.

In sommige gevallen kunnen Windows-updates uw netwerkstuurprogramma’s beïnvloeden en conflicten veroorzaken. Bovendien kan dit ook uw browse- en downloadsnelheid vertragen. Netwerkreset kan eventuele onderliggende problemen oplossen en Steam-downloads versnellen.

Om het netwerk terug te zetten naar de standaardinstellingen: *

* Info: Netwerkreset verwijdert alle geïnstalleerde netwerkadapters en hun instellingen. Nadat u uw pc opnieuw hebt opgestart, worden alle netwerkadapters opnieuw geïnstalleerd en worden de instellingen ervan teruggezet naar de standaardinstellingen.

1. open een raam Instellingen en selecteer Netwerk en internet.

2. Selecteer rechts Geavanceerde netwerkinstellingen. *

*Opmerking: in Windows 10 selecteert u de Netwerk resetten Link onder Geavanceerde netwerkinstellingen.

Netwerk resetten

3. Kiezen Netwerk opnieuw instellen.

Afbeelding

4. Klik Nu opnieuw instellen en selecteer Ja in het dialoogvenster om te bevestigen dat u het netwerk wilt resetten.

Afbeelding

5. Windows zal u laten weten dat uw apparaat binnen 5 minuten opnieuw zal opstarten. Sla uw werk op en wacht tot de pc opnieuw is opgestart.6. Wacht na het opnieuw opstarten tot Windows uw netwerk opnieuw heeft geïnstalleerd en controleer vervolgens of de downloadsnelheid op Steam is verbeterd.

Methode 4. Schakel Firewall uit.

Antivirusbeveiliging op uw pc kan ook de downloadsnelheid op Steam vertragen. Dus als je een beveiligingsprogramma van derden gebruikt dat ook een firewallfunctie heeft, probeer dan de firewall uit te schakelen en kijk of dat de downloadsnelheden op Steam verbetert.

Als u standaard Windows-beveiliging gebruikt, kunt u de onderstaande stappen volgen om de firewall uit te schakelen. (Dit kan soms de Steam-downloadsnelheid verdrievoudigen).

1. Type Windows Firewall in de zoekbalk en vervolgens Open de Windows Defender-firewall uit de resultaten.

Afbeelding

2. Selecteer aan de linkerkant Schakel Windows Defender Firewall in of uit.

Afbeelding

3. Rekening Schakel Windows Defender Firewall uit en selecteer OK. (Doe dit voor zowel particuliere als openbare netwerken).

Schakel firewall uit

4. Open nu Steam en controleer of de Steam-download is verbeterd.*

*Opmerking: aangezien deze oplossing een beetje overdreven is en uw computer kwetsbaar maakt voor aanvallen, schakelt u Windows Firewall weer in zodra het downloaden is voltooid.

Methode 5. Steam verwijderen en opnieuw installeren.

Het verwijderen en opnieuw installeren van Steam is een andere geweldige manier om langzame downloads van Steam-games op te lossen. Maak dus een back-up van uw Steam-spellen voordat u de Steam-client verwijdert en herstel ze zodra u de app opnieuw op uw pc installeert.

Hoe Steam te verwijderen:

1. druk op Windows-toets + R Ren om te starten.2. Type appwiz.cpl in het dialoogvenster en klik OK.

clip_image018

3. bevind zich stoomKlik met de rechtermuisknop en selecteer Verwijderen. Er verschijnt een dialoogvenster waarin u kunt bevestigen of u Steam wilt verwijderen. Selecteer dit Verwijderen.

Steam verwijderen

4. Wanneer u klaar bent, installeert u Steam opnieuw en logt u in op uw account. Ga vervolgens verder met het controleren van de downloadsnelheid.

Dat is het! Welke methode heeft voor u gewerkt? Laat me weten of deze handleiding u heeft geholpen door een reactie achter te laten over uw ervaringen. Like en deel deze gids om anderen te helpen.

Als je wilt blijven voortdurend beschermd tegen malwarebedreigingen, bestaand en toekomstigwij raden aan om het te installeren Malwarebytes Anti-Malware PRO door hieronder te klikken (we verdienen een commissie op de verkopen die via deze link worden gegenereerd, maar zonder extra kosten voor u. We hebben ervaring met deze software en raden deze aan omdat deze nuttig en nuttig is):

Volledige pc-bescherming voor thuis – Bescherm tot 3 pc’s met NIEUW Malwarebytes Anti-Malware Premium!FIX: Steam trage downloadsnelheid.  1