Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Foxit Software heeft een inbreuk op de beveiliging aangekondigd waardoor klanten werden blootgesteld

Bron: foxitsoftware.com
  • Foxit Software vertelde zijn klanten dat hun accountgegevens waren gestolen door hackers.
  • De wachtwoorden van mensen kunnen worden gehackt, maar het bedrijf heeft dit cruciale detail niet opgehelderd.
  • Gebruikers moeten nu hun wachtwoord opnieuw instellen om weer toegang te krijgen tot hun Foxit Software-accounts.

Foxit Software, het bedrijf achter de populaire gratis PDF-lezer die door miljoenen wordt gebruikt een veiligheidsincident aangekondigd die de persoonlijke gegevens van hun klanten verspreidden. Het bedrijf stuurde notificatie-e-mails naar de geïnfecteerde gebruikers om hen te informeren over ongeautoriseerde toegang tot sommige van zijn datasystemen. Het bedrijf gelooft dat de hackers de geregistreerde gebruikersnamen, e-mailadressen, bedrijfsnamen, telefoonnummers, wachtwoorden van gebruikersaccounts en zelfs IP-adressen van klanten hebben gestolen. De hackers richtten zich op het gedeelte ‘Mijn account’ van de site, dus dit was een gerichte inbreuk.

De door Foxit genomen stappen omvatten onder meer het uitschakelen van de inloggegevens die overeenkomen met de gecompromitteerde accounts en het nu vragen van gebruikers om de verstrekte link te volgen om hun wachtwoorden opnieuw in te stellen. Daarnaast heeft het bedrijf de wetshandhavingsautoriteiten op de hoogte gebracht van het datalek en heeft het al een extern Infosek-expertbureau ingehuurd om hen bij te staan ​​bij het onderzoek. Wat echter niet is opgehelderd, is of de blootgestelde wachtwoorden al dan niet zijn gehasht, aangezien hierover niets te vinden is in de verspreide communicatie.

Als de wachtwoorden in platte tekst zijn, kunnen de hackers deze gebruiken om aanvallen op andere platforms uit te voeren. Als u het Foxi-wachtwoord echter op andere websites en onlinediensten gebruikt, is dit het moment om het algemeen te wijzigen. Anders riskeert u een accountovername-incident. Vergeet niet dat u met een wachtwoordbeheerder unieke, sterke wachtwoorden kunt maken en gebruiken zonder dat u iets hoeft te onthouden.

Nu Foxit PDF Reader gratis kan worden gedownload en gebruikt, en ‘Mijn account’ van het platform ook een gratis ledenservice is waarmee gebruikers hun producten kunnen registreren en toegang krijgen tot ondersteuning, moeten we ons realiseren dat er niets is zonder één kostenpost. Als uw vertrouwen erin onomkeerbaar is geschaad, kunt u een andere gratis PDF-lezer oppakken en gebruiken. Een goede keuze zou open source zijn. “Bewijs”, waarmee ook e-bookbestandstypen kunnen worden geopend. Als u de Chrome-browser gebruikt, is er al een PDF-lezer op uw systeem geïnstalleerd. Hoe minder hulpmiddelen u gebruikt, hoe minder risico u loopt.

Wat is uw favoriete PDF-lezersoftware? Laat het ons weten in de reacties hieronder of deel het op onze sociale mediapagina’s Facebook En Twitteren.