Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Games en apps uit de Microsoft Store kunnen niet worden geïnstalleerd in Windows 11.

Let op: Het volgende artikel helpt je verder: Games en apps uit de Microsoft Store kunnen niet worden geïnstalleerd in Windows 11.

Als je Windows 11 gebruikt en geen games en apps uit de Microsoft Store kunt installeren, lees dan hieronder verder. De Microsoft Store, de officiële marktplaats voor apps en games, heeft een nieuw ontwerp in Windows 11 en er zijn meer productiviteitsapps zoals Zoom, TikTok, WordPress etc. toegevoegd.

Hoewel de Microsoft Store in Windows 11 een verbazingwekkende verzameling apps en games heeft, kan het downloaden en installeren ervan in sommige gevallen frustrerend of moeilijk zijn.

Als u problemen ondervindt bij het downloaden of installeren van apps uit de Microsoft Store op Windows 11, biedt deze handleiding verschillende methoden met stapsgewijze instructies om deze op te lossen.

Oplossing: Microsoft Store werkt niet, Microsoft Store-apps kunnen niet worden gedownload of geïnstalleerd in Windows 11.

Belangrijk: Als u de Microsoft Store-apps niet kunt downloaden of installeren, zorg er dan voor dat Windows up-to-date is en dat u niet met internet bent verbonden via een VPN-verbinding, voordat u hieronder verdergaat.

  1. Wis de Microsoft Store-cache
  2. Repareer of reset de Microsoft Store-app.
  3. Installeer Microsoft Store opnieuw met PowerShell.
  4. FIX Windows-corruptiefouten met DISM- en SFC-tools.
  5. Maak een nieuw gebruikersaccount aan.

Methode 1: Los Microsoft Store-problemen op door de Microsoft Store-cache te wissen.

Als u Microsoft Store-apps niet kunt downloaden, bijwerken of installeren, probeert u eerst de cache van de Microsoft Store te wissen, omdat gegevens in de cache ervoor kunnen zorgen dat de app niet goed werkt.*

* Opmerking: de gegevens in de cache van de MS Store helpen bestaande games en apps sneller te starten, maar als deze gegevens beschadigd raken, kan dit ervoor zorgen dat de Microsoft Store niet goed functioneert. De eerste methode om Microsoft Store-problemen op te lossen is dus het wissen van de gegevens in de cache van de Store-app. Om dat te doen:

1. Sluit de Microsoft Store app.2. Voer het zoekvak in cmd en open het dan Opdrachtprompt als beheerder.

3. Type wsreset en druk op Binnenkomen.

4. De opdracht voert enkele processen op de achtergrond uit en na een paar seconden wordt de Microsoft Store-app automatisch geopend. Probeer de app opnieuw te downloaden en te installeren.

Methode 2: Microsoft Store-app repareren / resetten

Als het probleem zich blijft voordoen nadat de gegevens in de cache zijn verwijderd, probeer dan de Microsoft Store-app te repareren of opnieuw in te stellen. Deze methode is geavanceerder dan het wissen van de gegevenscache. Alle instellingen, voorkeuren en inloggegevens worden verwijderd. U hoeft zich geen zorgen te maken dat u uw games en apps kwijtraakt; ze staan ​​nog steeds op uw computer.

1. druk de ramen + ik Knoppen om te starten Instellingen.

2. Klik toepassingen, selecteer vervolgens Toepassingen en functies.

Afbeelding

3. In de App-lijstzoeken Microsoft-winkel en klik op de 3 punten Afbeelding

Afbeelding

4. Klik op Uitgebreide opties

Reparatie - Microsoft Store Reset Windows 11

5. Druk daarop reparatie knop en wanneer de reparatie is voltooid, controleert u of het probleem is opgelost. Tenzij…

Reparatie - Microsoft Store opnieuw instellen

6. Druk daarop Resetten naar standaard Knop om Microsoft Store terug te zetten naar de standaardinstellingen.6a. U ziet een pop-up met de tekst: ‘Klik Resetten naar standaard

Afbeelding

7. Zodra het proces is voltooid, ziet u een vinkje naast de resetknop.

Reset de Microsoft Store

8e. Start de Microsoft Store en kijk of u games en apps kunt downloaden en installeren.

Methode 3: Gebruik Powershell om Microsoft Store opnieuw te installeren

Een veelgebruikte methode om problemen met de Microsoft Store op te lossen, is door deze opnieuw te installeren.

1. Klik start menu, zoek dan PowerShell en selecteer Uitvoeren als beheerder.

Voer PowerShell uit als beheerder

2. Kopiëren En Invoegen de volgende opdracht in Powershell en druk op Binnenkomen.

  • Get-AppXPackage *WindowsStore* -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Registreer “$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml”}

Installeer Microsoft Store – PowerShell opnieuw

3. Zodra het bovenstaande commando is uitgevoerd, Herstarten jouw computer. Na het opstarten heeft u nu geen toegang meer tot de Store-app en ga verder met de volgende stappen.

Na het opnieuw opstarten moet u dit doen opnieuw beginnen de Microsoft Store-installatieservice. Dat is hoe je het doet:

4. Druk tegelijkertijd op de knop ramen Afbeelding + R Toetsen om het opdrachtpaneel Uitvoeren te openen.5. Typ het volgende in het vak Uitvoeren: services.msc en druk op Binnenkomen.

Afbeelding

6a. bevind zich Microsoft Store-installatieservice, Dan Dubbelklik ben ermee bezig.

 Start de Microsoft Store-installatieservice opnieuw

6b. Zorg ervoor dat de Opstarttype is Automatisch en zo niet, verander het dan in Automatisch.

FIX Store-apps installeren – Kan game niet downloaden

6c. Klik nu op de Stop wacht een paar seconden en klik dan Begin Knop. Zodra de service actief is, selecteert u Toepassen En OK.

Start de Microsoft Store-installatieservice opnieuw

7. Sluit diensten Windows en probeer apps uit de MS Store te downloaden en te installeren.

Methode 4. Herstel Windows-corruptiefouten met DISM- en SFC-tools.

1. Open de opdrachtprompt als beheerder. Om dat te doen:

1. Voer in het zoekveld het volgende in: cmd of opdrachtprompt2. Klik met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt (Resultaat) en selecteer Uitvoeren als beheerder.

Opdrachtpromptbeheerder

2. Typ in het opdrachtpromptvenster de volgende opdracht en druk op Binnenkomen:

  • Dism.exe /Online /Cleanup-Image /Restorehealth

dism herstel gezondheid windows 10 8 7

3. Wees geduldig totdat DISM de onderdelenwinkel repareert. Wanneer het proces is voltooid (u zou moeten worden geïnformeerd dat de geheugenbeschadiging van het onderdeel is gerepareerd), voert u deze opdracht in en drukt u op Binnenkomen:

SFC-scan Windows 10-8

4. Wanneer de SFC-scan is voltooid, opnieuw beginnen jouw computer.5. Probeer apps uit de Microsoft Store te installeren.

Methode 5: Maak een nieuw gebruikersaccount aan.

Als het probleem zich blijft voordoen, zijn er gevallen waarin het gebruikersprofiel mogelijk beschadigd is geraakt. In dit geval gaat u verder met het maken van een nieuw gebruikersprofiel en vinkt u vervolgens aan of u de applicatie met het nieuwe profiel uit de Microsoft Store wilt downloaden en installeren.

Om een ​​nieuw gebruikersprofiel aan te maken.

1. druk op ramen Afbeelding + ik Knoppen om te starten Instellingen

2. Klik Rekeningenselecteer vervolgens Familie en andere gebruikers

Maak een nieuw account aan Windows 11

3. Onder Andere gebruikers, kiezen Account toevoegen

Account toevoegen Windows 11

4. Klik Ik heb de gegevens van deze persoon nietom een ​​lokaal account aan te maken.

Microsoft Store-apps kunnen niet worden gedownload of geïnstalleerd in Windows 11.

5. Kiezen Voeg een gebruiker toe zonder Microsoft-account

Afbeelding

6. In de Wie gaat deze pc gebruiken? Voer in de sectie een gebruikersnaam in voor het nieuwe account (bijvoorbeeld ‘Test’) en klik op Volgende (laat het wachtwoordveld leeg).

Afbeelding

7. Selecteer het nieuwe lokale account in het vervolgkeuzemenu en klik op Accounttype wijzigen.

Afbeelding

8e. Wijzig het accounttype in Beheerderdruk vervolgens op OK.

Afbeelding

Op dit punt moeten we inloggen op het nieuwe account dat we zojuist hebben gemaakt en vervolgens proberen de apps uit de Microsoft Store te downloaden en te installeren.

9. Druk daarop Begin Selecteer in het menu uw gebruikerspictogram en selecteer vervolgens de nieuwe gebruiker (bijvoorbeeld ‘Test’ in dit voorbeeld) om in te loggen op het nieuwe account.

Afbeelding

10. Wacht een paar minuten totdat Windows het nieuwe profiel heeft gemaakt.

11. Nadat u zich heeft aangemeld bij het nieuwe profiel:

A. beginnen Microsoft-winkel en log in met uw Microsoft-account.

B. Probeer apps uit de Microsoft Store te downloaden en te installeren. Zodra het probleem is opgelost, brengt u al uw gegevens over van uw hoofdprofiel naar het nieuwe.

Dat is het! Welke methode heeft voor u gewerkt? Laat me weten of deze handleiding u heeft geholpen door een reactie achter te laten over uw ervaringen. Like en deel deze gids om anderen te helpen.

Als je wilt blijven voortdurend beschermd tegen malwarebedreigingen, bestaand en toekomstigwij raden aan om het te installeren Malwarebytes Anti-Malware PRO door hieronder te klikken (we verdienen een commissie op de verkopen die via deze link worden gegenereerd, maar zonder extra kosten voor u. We hebben ervaring met deze software en raden deze aan omdat deze nuttig en nuttig is):

Volledige pc-bescherming voor thuis – Bescherm tot 3 pc’s met NIEUW Malwarebytes Anti-Malware Premium!Games en apps uit de Microsoft Store kunnen niet worden geïnstalleerd in Windows 11.  1