Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Geruchten, foto’s en nieuws over de nieuwe opvouwbare toestellen van Samsung

De eerste grote intrede in de wereld van het vouwen van smartphones was die van de Samsung Galaxy Fold, die afgelopen februari op het Unfold-evenement met drums en cimbalen werd gepresenteerd. Na berichten van journalisten die dagenlang alleen maar problemen met het scherm hadden en andere ongemakken, is de emotie die hem omringde bekoeld. Maar dat betekent niet dat Samsung blij was.

Het bedrijf heeft verschillende alternatieven ontwikkeld om opvouwbare telefoontechnologie beschikbaar te maken voor mensen die op zoek zijn naar dergelijke apparaten, zo blijkt uit nieuwe ontwerppatenten. Daarom presenteren wij u de geruchten, foto’s en nieuws over de mogelijke toekomstige vouwtoestellen van Samsung.

LAATSTE NIEUWS

LetsGoDigital Patent Tracker heeft een nieuwe reeks Samsung-patenten ontdekt die twee nieuwe ontwerpen voor opvouwbare apparaten tonen, op basis waarvan hij creatieve afbeeldingen heeft gemaakt van mogelijke toekomstige Samsung-producten.

Dit leidde tot speculatie dat een van deze ontwerpen een tweede versie zou kunnen zijn van Samsung’s Galaxy Fold, of dat we een Fold zouden kunnen zien die wordt bijgewerkt op IFA 2019. Bovendien gaan er, vanwege het ontwerp van een van deze patenten, geruchten dat Samsung de mogelijkheden onderzoekt idee van een opvouwbare tablet zou kunnen overwegen.

Het is geen geheim dat Samsung flink investeert in de toekomst van mappen. Ja, de Galaxy Fold It is nog niet opnieuw uitgebracht, we hebben al een aantal patenten gezien voor andere opvouwbare toestellen, waaronder een Z-vormige telefoon en eentje met een vreemd scherm dat oprolt. Nu lijkt het erop dat Samsung deze ontwerpen als onconventioneel heeft verwaarloosd, aangezien de laatste twee patenten meer conservatieve modellen bevatten.

Nieuwste ontwerpen

De twee recente ontwerpen hebben veel gemeen, en het belangrijkste verschil tussen de twee ligt vooral in de positionering van het scharnier van het toestel: de ene vouwt verticaal op, terwijl de andere horizontaal vouwt. Op basis hiervan is bekend wat Samsung van plan is met nieuwe vouwtoestellen.

Het eerste ontwerp, Model A van LetsGoDigital, doet sterk denken aan het bovenste scherm van de Nintendo DS. Het externe beeldscherm heeft een vrij brede beeldverhouding, waardoor het gemakkelijker lijkt om het horizontaal te houden. Linksboven in het scherm zie je een lens voor selfies, terwijl het gedeelte waar het toestel ingeklapt is onderaan zit. Aan de achterkant bevindt zich een camerasysteem met drie lenzen. Opgevouwen is dit ontwerp veel breder dan we van een huidige smartphone zouden verwachten.

Het tweede ontwerp omvat de modellen B en C, ziet er bekender uit en deelt verschillende ideeën van de huidige Galaxy Fold. Het buitenste display is langer en dunner en lijkt gemakkelijker in één hand te passen vergeleken met het eerste ontwerp. De lens voor selfies bevindt zich boven het scherm, terwijl de achterkant is voorzien van een drievoudige camera-opstelling. Bij gebruik van het toestel bevinden de interne cameralenzen zich in een inkeping aan de zijkant van het scherm, al weet Samsung, zoals het patent vermeldt, niet zeker aan welke kant deze lenzen geplaatst moeten worden.

Een opvouwbaar dienblad?

opvouwbare apparaten Samsung opvouwbare tabletDeze ontwerpen zijn veel conservatiever dan sommige van de vorige die we hebben gezien en zijn waarschijnlijk dreigender voor de toekomst van Samsung. Het zou daarom niet verrassend zijn als het volgende opvouwbare toestel van Samsung deze ontwerpen volgt in plaats van de eerdere patenten. Z-vormige vouwwand.

Het vreemde ontwerp van Model A doet echter vermoeden dat het patent niet bedoeld was voor een smartphone. Zou het kunnen dat Samsung, met een dikker ontwerp dat duidelijk bedoeld was om horizontaal te worden gehouden, het idee van een opvouwbare tablet overweegt? Gezien het feit dat een tablet vaker horizontaal wordt vastgehouden, zou het een stuk logischer zijn als Model A bedoeld was voor een mogelijke Samsung Galaxy Tab Fold. Hoewel dit voorlopig slechts speculatie is, kunnen we alleen maar afwachten, maar we zijn enthousiast.

Z-voudige telefoon

Samsung Z Fold-vouwapparatenHalf augustus werd bekend dat de Zuid-Koreaanse fabrikant een nieuw design patent had ingediend met daarop een scherm dat twee keer gebogen kan worden, in de vorm van een ‘Z’. Dit betekent dat het apparaat in wezen drie schermen zou hebben en in twee delen zou kunnen worden opgevouwen, waardoor een kleiner formaat ontstaat dat vergelijkbaar is met de gemiddelde smartphone.

Wanneer het wordt ingezet, zou het een veel groter scherm hebben dan enkelvoudige apparaten, zoals de Galaxy Fold. De Let’s Go Digital-publicatie waarin dit patent werd onthuld, noemde dit soort telefoons Fold, wat nauwkeurig een “Z”-vormige vouw beschrijft.

We houden u op de hoogte zodra er meer nieuws verschijnt over andere mogelijke Samsung-vouwtoestellen.

Aanbevelingen van de redactie