Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Gevechtsrouter. Tenda AC7 Dual Band WiFi-routeroverzicht

Invoering

Een nerveuze avond thuis deed me nadenken over de aanschaf van een nieuwe router, terwijl ik snel enkele tientallen grote bestanden moest uploaden. De oude router had alleen 2,4GHz + onstabiele LAN-poorttoegang. ‘S Avonds, na het werk, is de 2,4 GHz-uitzending op alle kanalen overbelast, ik wilde niet met de kabels rommelen – alles is al heel lang “via de radio” verbonden. De volgende twee dagen (het voordeel was een geweldig weekend) werden besteed aan het zoeken naar een nieuwe tussenpersoon tussen het netwerk en de persoon. De oplossing was de Tenda AC7 dual-band router – een “vechter” voor een betaalbare prijs.

Ik zal de belangrijkste kenmerken noemen, laten we de rest op de officiële site bekijken:

  • 1167 Mbps (5GHz – 867 Mbps, 2,4 GHz – 300 Mbps);
  • end-to-end-VPN;
  • IEEE 802.11ac/a/n 5GHz, IEEE 802.11b/g/n 2,4GHz;
  • WPS
  • IPTV;
  • Bediening vanaf een mobiel apparaat;
  • Beer Onderwijs +
Verpakking en uiterlijk

Ze stopten het apparaat in een strakke kartonnen doos, waarvan de belangrijkste technische kenmerken waren bedrukt met levendige afbeeldingen. Er was ook een QR-code voor snelle toegang om de mobiele Tenda WiFi-applicatie te installeren. Maar eerst dingen eerst.

De indeling binnen de verpakkingsdoos is strak, maar het is niet moeilijk om een ​​aparte voeding te krijgen. De set bevat een voeding (geschikt voor oude, Sovjet-tijden, stopcontacten en voor Eurostandaard stopcontacten), een meterslange patchkabel in grijs en een blok met documenten (instructies, garantiekaart en andere tags). De held van de recensie is netjes verpakt in polyethyleen.

De vulling van de bovenfrees is volledig bedekt met zwart mat plastic. Ontwerp – ‘vechter’-kenmerken en gebroken agressieve lijnen. Boven-, zij- en onderkant – alles in een schone perforatie om de resulterende warmte passief af te voeren. Het moet gezegd worden dat je bij het indrukken van de geperforeerde gebieden er niet eens aan denkt om te bezwijken voor doorbuiging.

Voorpaneel met heldere indicatoren. De gloed van “gloeilampen” kan op elk moment worden uitgeschakeld via het beheerderspaneel of via een mobiele applicatie.

De achterkant is visueel verdeeld in twee gebieden. De eerste heeft een voedingspoort, WiFi-aan/uit-knop en WPS/Reset-bediening. Instant WAN (blauw geverfd). In de tweede visuele helft zijn er drie gele LAN-poorten. Alle poorten zijn 100 megabyte groot, een IPTV-verbinding is mogelijk. Op hetzelfde paneel bevinden zich drie externe antennes die in elke richting kunnen worden geplaatst. Het verwijderen en vervangen van de antennes door krachtigere antennes, anders zal het falen van de antennes niet werken – ze zijn niet verwijderbaar. Aan de linker- en rechterkant van het apparaat bevindt zich nog een extra antenne.

Over indrukken over kleding tot slot en nu over het allerbelangrijkste, over werk en hun omgeving.

Administratie

Ik heb het apparaat rechtstreeks op de internetkabel van de provider aangesloten. Vervolgens een compleet twisted pair naar een pc. Schakel de stroom naar het netwerk in, druk op de aan/uit-knop, wacht een paar seconden – en u kunt het doen. Kijkend naar de toekomst: de stroomvoorziening maakte geen enkel geluid tijdens het gebruik, de verwarming werd nauwelijks meer warm.

Wanneer u de webinterface betreedt, wordt u eerst gevraagd het type verbinding op te geven. Ik heb een dynamisch IP-adres. Ik selecteer en ga naar het WiFi-installatiepunt. Wij specificeren het zendvermogen, de netwerknaam en wachtwoorden. In de toekomst kunnen alle initiële instellingen op elk moment worden gewijzigd.

Nadat we de basisparameters succesvol hebben ingesteld, gaan we naar het hoofdmenu. Het is volledig gerussificeerd, er zijn geen vertaalfouten. Eerst heb ik de firmware-update gecontroleerd. Er bestaat. Het updaten en opnieuw opstarten duurde ongeveer een minuut. Na de update werkte alles zonder problemen.

Het hoofdvenster bevat basisinformatie: internetverbinding, draadloze netwerken, aantal aangesloten apparaten, USB-verbinding. Ook de verbindingssnelheid en het externe IP-adres worden weergegeven. Het volgende item zijn internetinstellingen. Vereiste standaardinstellingen.

In de draadloze internettoegangsinstellingen van interessante instellingen merk ik:

1) het opnemen van de werkzaamheden van wifi-netwerken in een schema. Ga aan het werk, het draadloze netwerk wordt automatisch uitgeschakeld. Kom – Wi-Fi wordt automatisch geconfigureerd. Als extra zekerheid – goed.

2) Herhaal de reeds gemaakte verbinding. Een router als repeater gebruiken.

3) Vermogensregeling voor elk gebied afzonderlijk. Er zijn drie niveaus beschikbaar.

4) Opname van Beamforming+. Een interessante technologie waardoor het signaal rechtstreeks op het ontvangende apparaat wordt geconcentreerd. Het resultaat is een hoge snelheid en maximale signaalontvangst.

Creëer een gastnetwerk. Het bereik (alleen 2,4 GHz), de toegangssnelheid en de levensduur van het netwerk kunnen beperkt zijn.

Ouderlijk toezicht. We blokkeren de toegang tot het netwerk op een specifiek tijdstip voor elk afzonderlijk apparaat en zetten ongewenste bronnen op de zwarte lijst. Het kind dat het huiswerk had gemaakt, kreeg toegang tot sociale netwerken of gameservers. En precies op een bepaald tijdstip.

VPN Het punt is zo eenvoudig mogelijk in de instellingen. De router werkt alleen met PPTP- en L2TP-verbindingen. Natuurlijk zou ik hier graag het werk met OpenVPN willen zien, maar – dat is, dat is.

Aanvullende instellingen omvatten veel interessante dingen. U kunt bijvoorbeeld bandbreedte gebruiken om de snelheid voor elk aangesloten apparaat te configureren. Dat is praktisch. Voor kameraden die de snelheid verlagen met behulp van P2P-applicaties, moet je de snelheid tot een minimum beperken, en voor alle anderen tot het maximum. Verder. U kunt de bediening activeren via een mobiele applicatie. Geef de rusttijd op. Configureer de ingebouwde firewall. Configureer IPTV-bediening. Verhoog de ingebouwde server en geef een poort en IP-adres op.

En de laatste is Systeeminstellingen. Wij werken met LAN, verzorgen backups, bekijken systeemlogs en krijgen op afstand toegang tot instellingen. Ik heb de meest elementaire, aanvullende instellingsitems meegenomen, die op het onderstaande scherm worden weergegeven.

Instellingen zijn ingesteld, er zijn geen problemen met de bruikbaarheid. Het is tijd om de mogelijkheden te testen.

Testen

1) Snelheid op LAN-poorten. De meting is drie keer uitgevoerd met het programma “LAN Speed ​​Test v.4.4” (gratis versie) met de browser gesloten en de bittorrent client. De resultaten worden weergegeven op het onderstaande scherm.

2) Meting van de snelheid van het draadloze netwerk. Voor de zuiverheid van het experiment is gekozen voor een tijdstip met een minimale belasting van banden en kanalen (dinsdagtijd om 11.00 uur). Alle metingen zijn uitgevoerd met behulp van de bekende internetbron SpeedTest. De klant was een laptop met een geïntegreerde Intel 9560NGW-kaart.

Conclusies

Het apparaat is perfect voor thuisgebruik. De vereiste hardware- en softwarefuncties zijn. De snelheid van informatie-uitwisseling met het mondiale web is prima. De vorige router kon de helft ervan niet uitvoeren. Een paar woorden over de veiligheid. De ingebouwde firewall kan uitstekend overweg. Ik heb geprobeerd een overstromingsaanval uit te voeren met behulp van ICMP-pakketten. Na een seconde werd de verbinding tussen de aanvallende machine en de router verbroken. De technologie binnenin klom niet langer. Naast de firewall houden we rekening met het opnemen van WiFi in een schema, de slaapstand van de router. Geen netwerk – geen manier om verbinding te maken. Dankzij Bearmforming+ krijg ik hoge snelheid en hoge ontvangstniveaus op alle aangesloten apparaten.

Het exterieurontwerp is voor iedereen. Ik word gebeld, het gaat prima 🙂 De router heeft de eerste week op de desktop bij de pc gestaan ​​en later aan de muur gehangen. Ja, de Tenda-router ligt op tafel en is niet uitgegleden. Aan de onderkant zitten vier grote rubberen poten. Werking volledig geblokkeerd. De diodes gloeien helder, maar reflecteren ‘s nachts hinderlijk op de vloer.

Iemand die ver verwijderd is van de wereld van IT-technologieën kan met de instellingen omgaan. Over het algemeen kunt u alleen het type verbinding opgeven, het draadloze netwerk een naam geven en een wachtwoord instellen. En er is internettoegang.