Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

GF vs TSMC – chips van Apple en NVIDIA kunnen worden geblokkeerd

]]]]]]>]]]]>]]>

GlobalFoundries (GloFo) heeft zojuist Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), ‘s werelds grootste halfgeleiderfabrikant, aangeklaagd. Het beweert dat zijn rivaal inbreuk maakt op verschillende patenten in de VS en Duitsland.

GlobalFoundries vs TSMC – De betreffende patenten worden gebruikt op de chips die de iPhone tot leven brengen. smartphones Google Pixel, alle NVIDIA GeForce grafische kaarten, enz.

]]]]]]>]]]]>]]> ]]]]]]>]]]]>]]>

Dus ook al staan ​​de zaken nog in de kinderschoenen… Als de rechtbank GlobalFoundries gelijk geeft, zal de technologiewereld er enorm onder lijden. GF richt zich immers naast Apple, Google en NVIDIA ook op ASUS, Broadcom, Cisco, HiSense, Lenovo, MediaTek, Motorola, OnePlus, Qualcomm en TCL.In totaal beschuldigt GlobalFoundries TSMC van het schenden van 16 patenten!

]]]]]]>]]]]>]]>

Dat zijn 13 patenten in de VS en nog 3 in Duitsland. (Zie de lijst hier). Het was echter heel vreemd dat AMD niet in de ruis zat. Een van de grootste partners van TSMC, maar ook een van de grootste klanten. Alle 7nm AMD-producten (RX 5700, AMD Ryzen 3000, Radeon VII) worden immers vervaardigd door GloFo’s concurrent.

Omdat GlobalFoundries niet concurrerend was op technologisch gebied, koos zij ervoor om naar de rechter te stappen

Als je het niet weet: er is een heel belangrijke reden waarom AMD “vluchtte” van zijn partner GloFo om een ​​deal te tekenen met TSMC… GF stopte met de ontwikkeling van 7nm-technologie. Verleg uw focus naar RF- en IoT-chips. Dus zonder de mogelijkheid om te concurreren met de grote spelers in de industrie (TSMC en Samsung), lijkt een gang naar de rechter de grote oplossing.

Kortom: op veel markten kan het erg lelijk worden! Hoewel GF haar wapens alleen op de VS en Duitsland richt, is het zeer waarschijnlijk dat dit een mondiale impact zal hebben.


]]]]]]>]]]]>]]>

Trouwens, wat denk je van dit alles? Laat ons weten wat je ervan vindt in de reacties hieronder.

bron