Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Gigafactory 4 klopt op de deur. De Europese fabriek van Tesla gaat groeien in Duitsland

Gigafabriek

Het Amerikaanse Tesla zoekt een geschikt Europees land om zijn volgende Gigafactory 4 te bouwen. Duitsland heeft de beste kansen. Omdat het een autogrootmacht is met een strategische ligging, is de kans groot dat Elon Musk er uiteindelijk voor zal kiezen.

Dit wordt bevestigd door recent gepubliceerde informatie rechtstreeks van het gerenommeerde Duitse online segment De Rijnische Post, waarna de eerste inspectie van de potentiële locatie al heeft plaatsgevonden. Dit had in de deelstaat NRW (Noordrijn-Westfalen) moeten gebeuren, meer details weten we momenteel niet.

Voor een officiële aankondiging is het nog te vroeg. Om deze reden hebben we geen persbericht of nieuw bericht op sociale media van Tesla ontvangen.

Elon Musk zei het

We weten dat Duitsland sinds vorig jaar de favoriet van Elon Musk is. De visionair publiceerde in juni een tweet waarin hij de Duits-Franse grens inclusief de Benelux-landen noemde.

Er is wel een elektrische autofabriek van Tesla in Nederland, maar het is geen volwaardige productie-infrastructuur zoals Gigafactory 4. Die voert alleen de laatste stappen uit voor het assembleren van onderdelen uit de VS.

Dus als de Europese fabriek zou groeien, zou de productie van Europese elektrische voertuigen naar het oude continent worden verplaatst.