Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Gmail laat uw contacten weten dat u op vakantie bent voordat u een e-mail verzendt

Binnen een mum van tijd kunt u de vakantiemodus van Gmail kiezen, zodat uw collega’s u niet kunnen storen terwijl u op vakantie bent.


Het komt meestal voor dat u op vakantie bent en ervan overtuigd bent dat u überhaupt de verbinding kunt verbreken. U ontvangt echter een e-mail met de omschrijving “DRINGEND” die u is toegestuurd door een collega die niet wist dat u op vakantie ging. Dit is wat Google wil vermijden met zijn nieuwe wijziging in Gmail.

Eerst lanceerde Google een optie voor automatisch reageren. Zo bespaar je jezelf de moeite van het schrijven en is Gmail degene die automatisch reageert. Maar nu willen ze dat je partner zich niet in verlegenheid brengt als hij er na het versturen van de e-mail achter komt dat je op vakantie bent. Om deze reden wordt vóór verzending verzocht om kennisgeving.

Deze verandering zullen we vooral zien in GmailAlle applicaties die toegang hebben tot Google Agenda worden echter getroffen. U hoeft “Away” slechts een paar dagen te gebruiken om u aan te melden.

Gmail laat uw contacten weten dat u op vakantie bent voordat u een e-mail verzendt 2

Het systeem geeft een gele waarschuwing weer aan iedereen die u een e-mail probeert te sturen. Deze verschijnt vlak voor “verzenden” en geeft aan wanneer je wilt retourneren. Hetzelfde gebeurt in Hangouts. Als ze je dus ook een e-mail sturen, komt dat omdat het echt dringend is.

Uiteraard werkt dit alleen met de mensen in jouw functie. Voor degenen die van een ander bedrijf komen of in de spambak terechtkomen, wordt geen melding weergegeven. De reden is dat het alleen werkt met mensen die toegang hebben tot uw persoonlijke agenda. Niemand lijkt zich op zijn gemak te voelen als iemand hem niet kent en weet op welke dagen hij op vakantie gaat.

Gmail bestaat 15 jaar! de geheimen om het postkantoor te exploiteren