Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Goed nieuws! Geen nieuwe belasting op mobiele telefoons

Let op: het volgende artikel zal je helpen: Goed nieuws! Geen nieuwe belasting op mobiele telefoons

Volgens de laatste rapporten heeft de Permanente Commissie voor Financiën en Belastingen van de Senaat laten weten dat nee nieuwe belasting werd opgelegd aan mobiele telefoons. Vanwege de situatie op de lopende rekening in het land is er een tijdelijk verbod op de import van mobiele telefoons ingesteld.

Het Senaatspanel kreeg te horen dat er in Pakistan geen nieuwe belasting is geheven op mobiele telefoons

Volgens de bronnen vond er in het Parliament House een bijeenkomst plaats van de Permanente Commissie voor Financiën en Belastingen van de Senaat. Deze bijeenkomst werd voorgezeten door senator Saleem Mandviwalla. Enkele onderwerpen die tijdens de bijeenkomst werden besproken waren:

  • Export van overtollig contant geld in vreemde valuta, zoals toegestaan ​​door de State Bank of Pakistan (SBP).
  • SECP-datalek
  • Beschikbaarheid van gegevens van geregistreerde bedrijven op het Dark Web
  • Voer hogere belastingen uit op mobiele telefoons
  • Moeilijkheden waarmee importeurs worden geconfronteerd als gevolg van de hoge dollartarieven die commerciële banken in rekening brengen voor het openen van LC’s.

Gezien de details met betrekking tot de export van overtollig contant geld in vreemde valuta, zoals goedgekeurd door de State Bank of Pakistan, werd de commissie geïnformeerd dat SBP speciale toestemming verleent voor de export van onleesbare/kleine coupures/vervuilde USD-bankbiljetten. Om te kunnen exporteren wordt dus beweerd dat beursbedrijven (EC’s) aan alle relevante regelgeving moeten voldoen.

Met betrekking tot de deviezendeclaratiebalies die door de CAA op alle luchthavens in Pakistan zijn opgezet, waar passagiers op internationale routes verplicht zijn het volume aan vreemde valuta aan te geven bij zowel aankomst als vertrek, kreeg de commissie te horen dat dit te wijten was aan bestaande FATF-limieten en strikt toezicht op de Deviezen worden het land uitgezet. Verder gaf de commissie het ministerie opdracht om binnen 15 dagen na het stroomlijnen van het proces details te verstrekken voor het gemak van de passagiers.

Bij de bespreking van het SECP-datalek; Vanwege de beschikbaarheid van gegevens van geregistreerde bedrijven op het dark web waren leden van de commissie van mening dat deze kwestie onevenredig veel nadruk heeft gekregen en dat de SECP de online beveiliging moet herzien. Daarnaast is de commissie meegedeeld dat de zaak wordt onderzocht en dat binnenkort een rapport aan de commissie zal worden voorgelegd. Terwijl de moeilijkheden werden besproken waarmee importeurs te maken krijgen als gevolg van de hoge dollartarieven die commerciële banken in rekening brengen voor het openen van LC’s, werd beweerd dat talloze bedrijven om deze reden op het punt staan ​​te sluiten. De commissie nam de zaak dus serieus.

Toen de kwestie van de verhoogde belasting op mobiele telefoons werd besproken, kreeg de commissie te horen dat er een tijdelijk verbod op de import van mobiele telefoons is ingesteld vanwege de situatie op de lopende rekening in Pakistan. Er werden echter geen nieuwe belastingen opgelegd. De reden voor de prijsstijging zijn wettelijke vereisten op basis van de aanbeveling van de National Tariff Commission. Daarnaast is gebleken dat de opgelegde toezichtheffingen onafhankelijk zijn van de Money Bill en op ieder moment kunnen worden geheven.

Lees ook: iPhone 14-serie – specificaties, vergelijking en verwachte prijs in Pakistan (phoneworld.com.pk)